agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Yarım Kalmış Bonsailer
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2007, 20:53   #1
Yeni Üye
 
karakedi 10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2006
Şehir: amasya
Mesajlar: 17
bonsai denemesi

Arkadaşlar bu agacı bu gün yol kenarından söktüm.Cinsini falan bilmiyorum. Bonsai olumu. Dör mevsim yeşil yapraları var. Dalları çok sert ve yaprakları küçük. Ne tarz bir şey yapmamı önerirsiniz.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg DSC04962.JPG (33.5 KB, 187 views)
Dosya Türü: jpg DSC04963.JPG (38.4 KB, 184 views)
Dosya Türü: jpg DSC04964.jpg (30.7 KB, 181 views)
Dosya Türü: jpg DSC04965.jpg (24.5 KB, 184 views)
karakedi 10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 21:14   #2
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Ağacınızı sığ bir saksıya değilde daha derin bir saksıya almanızı öneririm. Ağacın yaşayacağı şoku atlatabilmesi için bu gerekli. Hem şu an bonsai olmuş değil. Bu şekilde sığ saksıda bonsai olma süreci çok uzayacak. Toprağına da biraz dere kumu karıştırsanız daha iyi olur. Sırf kompost kullanmışsınız sanırım. Ben sırf komposttan oldum olası korkarım. Kök çürümesi sorunu sık gözleniyor çünkü.

Türünü bilmiyorum ama odunsu gövdesi olduğuna göre bonsaisi olur neden olmasın. Hatta stili bile hazır.
DSC04964[1].jpg
(Kusura bakmayın mouse sorunlu, kendi başına hareket ediyor, ancak bu kadar çizebildim. Ama fikir verir.)

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2007, 22:47   #3
Yeni Üye
 
karakedi 10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2006
Şehir: amasya
Mesajlar: 17
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Toprağa kum karıştırayım çünkü tamamı kompost. Söylediklerinizi uygulayacağım. Tekrar teşekkürler

karakedi 10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2007, 09:49   #4
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Galeri: 5
Merhaba karakedi; bonsaireef' e katılıyorum. Ağacınızı bol kumlu bir toprağa dikmelisiniz. Önce yaşatalım sonra bonsai olması için terbiye ederiz Şekil konusunda zaten bonsaireef fikir vermiş. Bol kumlu toprakta kökler daha çabuk gelişirler. Özellikle kılcal kökler bizim için çok önemli. Sert ve sıkı toprakta kök gelişimi yavaşlar. Sizin ağacın kökleri nerde? Kökleri toprağıyle beraber alsaydınız keşke. Ama üzülmeyin, şu sıralar çıplak köklü fidanlar satılıyor. Dediğim gibi bol kumlu ve azıcık torflu bir toprağa dikerseniz yaşama şansı yükselir. Hacim olarak 3/4 kum, 1/4 torf kullanın. Saksının derin olmasını tercih edin.

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2007, 10:19   #5
Yeni Üye
 
karakedi 10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2006
Şehir: amasya
Mesajlar: 17
Sayın turunç verdiğiniz bilgiler için teşekkür edrim. Hacim olarak 3/4 kum fazla degil mi?

karakedi 10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2007, 10:22   #6
Ağaç Dostu
 
aydolum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2006
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 209
Galeri: 3
kök gelişimi için gerekli kökler geliştikten sonra toprağı yeniden değiştirebilirsin

aydolum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2007, 10:28   #7
Yeni Üye
 
karakedi 10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2006
Şehir: amasya
Mesajlar: 17
Teşekkürler aydolum. Bonsai konusun da yeni olduğum için kusura bakmayın. Her şeyi sorarak ve öğrenerek yapmak istiyorum. Onun için başınızı agrıtıyorum. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

karakedi 10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2007, 10:35   #8
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Karakedi, bonsai sevgisi olunca işin içinde,sormaktan çekinme. Herkes bilgisini ve tecrübesini paylaştığı için forum zenginleşiyor..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2007, 11:43   #9
Ağaç Dostu
 
turunç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,032
Galeri: 5
Başka bir dünyadasın karakedi!...
Burada; daha önce öğrendiğin ve tecrübe ettiğin kuralları unut. İlkokula dön ve ordan devam et. Burada çıkar ilişkilerini unut, yardımlaşma ve sevecenlik var. Hepimizin ortak sevgisi ağaçlar var. Yozlaşmaya direniş var. Birbirine saygı var. Bu değerleri günlük yaşamda neredeyse unuttuk. Eskiden dürüstlük, sevecenlik, saygı ve karşılıksız yardımlaşma vardı. Günümüzde artık bu değerler erdem sayılmaya başlandı. Oysa ki; bu yazdıklarım, insan ilişkilerinde doğal olarak olması gerekenlerdir... İşte bu platformda bunları yaşatmaya çalışıyoruz. Bunu tüm üyeler, içinden gelerek yapıyor

O yüzden soru sormaktan çekinme.Başımızı ağrıttığın fikrini de kafandan sil.


Düzenleyen turunç : 22-01-2007 saat 12:17 Neden: yazı eklendi
turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2007, 12:11   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Karakedi 10 merhaba, bonsain masal dunyasina hos geldin, bu masali gercek yapma senin elindedir. Bonsai yapmak icin tum bilgiler agaclar.net'te vardir, bilgileri guzelce okuduktan sonra, is el becerisine kaliyor, el becerisini de calistik sonra, zaman icerisinde elde edersin. Boy, boy bonsailer simdi bir hayal bir masal gibi olsada, gercege donusturebilirsin. Kolay gelsin.

Resimdeki agacinin ismini bilmiyorsun, resimler pek temiz deyil o yuzden sanirim kimse ne agaci oldugunu bilemedi. Bonsai yapacagin agacin ismini ne agaci oldugunu bilmen onemlidir ki o agacin yasayis tarzina gore bonsai yapabilesin.
Bonsaireef ve Turuncun onerilerini degerlendirip onu daha buyuk bir saksiya aldiktan sonra, agacin ne oldugunu ogrenmeye bak. Bu arada bir fidanciya gidip yapacagin bonsai tarzina uygun bir agac secip onun uzerinde calismaya basliyabilirsin.

Memedin dedigi gibi biz hepimiz, bonsai yapimini ogrenecek arkadaslara bonsai konusunda yardim etmek icin buradayiz. Umarim Yeterli bilgi ve deneyimi elde ederken sen de bizlere katilir yeni gelecek arkadaslara bonsai konusunda yardim etmiye calisirsiniz. Aramiza tekrar hos geldiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2007, 17:43   #11
Yeni Üye
 
karakedi 10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2006
Şehir: amasya
Mesajlar: 17
Memet arkadaşım teşekkür ederim. Turunç söylediklerin çok dogru katılıyorum. Siteyi 1 aydan beri hemen hemen her gün takip ediyorum. Belkide internetteki zamanımın çoğunu bu sitede geçiriyorum. Bu sitede diger sitelerden dediğiniz gibi farklı olan herkes bir aile gibi. Ama yeni başladığımız ve bilgimiz az olduğu için bazı çekingelerim vardı bugün onlarda kayboldu. Ağaçlar konusunda bilgim çok iyidir. Köyde büyüdüğüm için hemen hemen çoğu agaçı tanır bilirim. Ama bonsai çok farklı bişey.

Ali H. Ali hocam sizede teşekkür ederim. Sizin yazılarınızın tamamını okuyorum. Siz gerçekten bonsai konusunda benim gözümde bu işin profesörüsünüz. Uzaklardan bizlere vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için size tekrar teşekkür ederim.
Verdiğiniz desteklerden dolayı çok çok saolun.

karakedi 10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025