agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yarım Kalmış Bonsailer (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/)
-   -   bonsai denemesi (https://www.agaclar.net/forum/yarim-kalmis-bonsailer/2998.htm)

karakedi 10 21-01-2007 20:53

bonsai denemesi

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu agacı bu gün yol kenarından söktüm.Cinsini falan bilmiyorum. Bonsai olumu. Dör mevsim yeşil yapraları var. Dalları çok sert ve yaprakları küçük. Ne tarz bir şey yapmamı önerirsiniz.

bonsaireef 21-01-2007 21:14

1 Eklenti(ler)
Ağacınızı sığ bir saksıya değilde daha derin bir saksıya almanızı öneririm. Ağacın yaşayacağı şoku atlatabilmesi için bu gerekli. Hem şu an bonsai olmuş değil. Bu şekilde sığ saksıda bonsai olma süreci çok uzayacak. Toprağına da biraz dere kumu karıştırsanız daha iyi olur. Sırf kompost kullanmışsınız sanırım. Ben sırf komposttan oldum olası korkarım. Kök çürümesi sorunu sık gözleniyor çünkü.

Türünü bilmiyorum ama odunsu gövdesi olduğuna göre bonsaisi olur neden olmasın. Hatta stili bile hazır.
Eklenti 6785
(Kusura bakmayın mouse sorunlu, kendi başına hareket ediyor, ancak bu kadar çizebildim. Ama fikir verir.)

karakedi 10 21-01-2007 22:47

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Toprağa kum karıştırayım çünkü tamamı kompost. Söylediklerinizi uygulayacağım. Tekrar teşekkürler

turunç 22-01-2007 09:49

Merhaba karakedi; bonsaireef' e katılıyorum. Ağacınızı bol kumlu bir toprağa dikmelisiniz. Önce yaşatalım sonra bonsai olması için terbiye ederiz:) Şekil konusunda zaten bonsaireef fikir vermiş. Bol kumlu toprakta kökler daha çabuk gelişirler. Özellikle kılcal kökler bizim için çok önemli. Sert ve sıkı toprakta kök gelişimi yavaşlar. Sizin ağacın kökleri nerde? Kökleri toprağıyle beraber alsaydınız keşke. Ama üzülmeyin, şu sıralar çıplak köklü fidanlar satılıyor. Dediğim gibi bol kumlu ve azıcık torflu bir toprağa dikerseniz yaşama şansı yükselir. Hacim olarak 3/4 kum, 1/4 torf kullanın. Saksının derin olmasını tercih edin.

karakedi 10 22-01-2007 10:19

Sayın turunç verdiğiniz bilgiler için teşekkür edrim. Hacim olarak 3/4 kum fazla degil mi?

aydolum 22-01-2007 10:22

kök gelişimi için gerekli kökler geliştikten sonra toprağı yeniden değiştirebilirsin

karakedi 10 22-01-2007 10:28

Teşekkürler aydolum. Bonsai konusun da yeni olduğum için kusura bakmayın. Her şeyi sorarak ve öğrenerek yapmak istiyorum. Onun için başınızı agrıtıyorum. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.:)

memet 22-01-2007 10:35

Karakedi, bonsai sevgisi olunca işin içinde,sormaktan çekinme. Herkes bilgisini ve tecrübesini paylaştığı için forum zenginleşiyor..

turunç 22-01-2007 11:43

Başka bir dünyadasın karakedi!...
Burada; daha önce öğrendiğin ve tecrübe ettiğin kuralları unut. İlkokula dön ve ordan devam et. Burada çıkar ilişkilerini unut, yardımlaşma ve sevecenlik var. Hepimizin ortak sevgisi ağaçlar var. Yozlaşmaya direniş var. Birbirine saygı var. Bu değerleri günlük yaşamda neredeyse unuttuk. Eskiden dürüstlük, sevecenlik, saygı ve karşılıksız yardımlaşma vardı. Günümüzde artık bu değerler erdem sayılmaya başlandı. Oysa ki; bu yazdıklarım, insan ilişkilerinde doğal olarak olması gerekenlerdir... İşte bu platformda bunları yaşatmaya çalışıyoruz. Bunu tüm üyeler, içinden gelerek yapıyor:)

O yüzden soru sormaktan çekinme.Başımızı ağrıttığın fikrini de kafandan sil.;)

Ali H. ALI 22-01-2007 12:11

Karakedi 10 merhaba, bonsain masal dunyasina hos geldin, bu masali gercek yapma senin elindedir. Bonsai yapmak icin tum bilgiler agaclar.net'te vardir, bilgileri guzelce okuduktan sonra, is el becerisine kaliyor, el becerisini de calistik sonra, zaman icerisinde elde edersin. Boy, boy bonsailer simdi bir hayal bir masal gibi olsada, gercege donusturebilirsin. Kolay gelsin.

Resimdeki agacinin ismini bilmiyorsun, resimler pek temiz deyil o yuzden sanirim kimse ne agaci oldugunu bilemedi. Bonsai yapacagin agacin ismini ne agaci oldugunu bilmen onemlidir ki o agacin yasayis tarzina gore bonsai yapabilesin.
Bonsaireef ve Turuncun onerilerini degerlendirip onu daha buyuk bir saksiya aldiktan sonra, agacin ne oldugunu ogrenmeye bak. Bu arada bir fidanciya gidip yapacagin bonsai tarzina uygun bir agac secip onun uzerinde calismaya basliyabilirsin.

Memedin dedigi gibi biz hepimiz, bonsai yapimini ogrenecek arkadaslara bonsai konusunda yardim etmek icin buradayiz. Umarim Yeterli bilgi ve deneyimi elde ederken sen de bizlere katilir yeni gelecek arkadaslara bonsai konusunda yardim etmiye calisirsiniz. Aramiza tekrar hos geldiniz.

karakedi 10 22-01-2007 17:43

Memet arkadaşım teşekkür ederim. Turunç söylediklerin çok dogru katılıyorum. Siteyi 1 aydan beri hemen hemen her gün takip ediyorum. Belkide internetteki zamanımın çoğunu bu sitede geçiriyorum. Bu sitede diger sitelerden dediğiniz gibi farklı olan herkes bir aile gibi. Ama yeni başladığımız ve bilgimiz az olduğu için bazı çekingelerim vardı bugün onlarda kayboldu. Ağaçlar konusunda bilgim çok iyidir. Köyde büyüdüğüm için hemen hemen çoğu agaçı tanır bilirim. Ama bonsai çok farklı bişey.

Ali H. Ali hocam sizede teşekkür ederim. Sizin yazılarınızın tamamını okuyorum. Siz gerçekten bonsai konusunda benim gözümde bu işin profesörüsünüz. Uzaklardan bizlere vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için size tekrar teşekkür ederim.
Verdiğiniz desteklerden dolayı çok çok saolun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025