![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Turunc / Orman tarzı
Merhaba bonsai sever arkadaşlar, Elimdeki dişbudak fidanlarıyla orman tarzını yapmayı deneyeceğim. Gerekli malzemeler; Yeterli sayıda fidan (tekli sayıda olmamalılar, olması gereken miktar 3-5-7-9 adet olmalıdır) Uygun saksı (ben oval, fazla derin olmayan 40 cm uzunlukta bir saksı ile yapacağım) Uygun toprak karışımı (bunu henüz başaramadım ama çalışmalarım hızla devam ediyor) Muhtelif kalınlıkta tel (telleme için 3 farklı kalınlıkta bakır tek kullanacağım) Bir miktar karayosunu Değişik şekil ve ebatta kaya parçaları (bulabilirsem) Düzenleyen turunç : 09-02-2007 saat 20:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Delikli olmaz zaten. Çünkü sordum denizden çıkarılıyormuş. Tuzlu sudan dolayı ağaçlara zarar vereceğini düşündüm. Belki iyice yıkanırsa olur. Ama garantici olmak lazım. ![]() Siyah kayalar mükemmeldi. Bende onları beğendim ama adam satmam diye tutturdu. Neyse gider sakarya nehrinden bulurum ben de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
Bak o turuncu olan varya kanallı onuda bir çöl havası verdiğin penjing olursa (ben bu aralar onunla uğraşıyorum) mükemmel olur. Onu yan koy kuru ağacı onun soluna diğer tarafa küçük güzel bir kaktüs. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Demekki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çok yapma ama çok güzel o ağaççıkları oralara saplayacaklarına daha güzel şeyler için kullanılabilirdi. Sağol hasancihad. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel, Tıpkı torosların doruklarında yetişen ağaçlar gibiler. Hatta aynı ağaçları kullansalardı toroslar derdim ![]() Çok çalışıyorsun, kısa zamanda çok yol alacağını düşünüyorum. Böyle devam et. Ağaçlarınla haşır neşir ol. Dışarıya çıktın mı kaldır kafanı yanından geçtiğin ilginç gövdeli ağaçları incele. Nasıl dallanmışlar iyice bak. Çok fikir veriyor, ben de kafam yukarıda gezen bir tip oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Hasan Cihad
Giriş Tarihi: 16-11-2006
|
Ümidin için teşşekkürler öncelikle. Ve teşekkürlere teşükkürler bir de... Bonsaireef'in olası cevabı "arkasını görmem lazım bir fotoğrafını çekip gönderir misin?" Turunç'un olası cevabı "ben yaparım ziraat mühendisiyim" Ve benim cevabım "önce budamak lazım su her tarafa ulaşmayabilir" |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ne görecekler, burnu havada bir insan görüyorlardır ![]() ![]() Kızmadın değilmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Onun sulamasını tepeden aşşağı su dökerek yapıyorlar, yağmurlama. Yalnız günde 4 kez sulamak gerekir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Hasancihad; sende yakında bahçelere dalacaksın budayacağım diye ![]() Hatta elinde makas budayalım mı abla şeklinde birini görürsem sen sanacağım. Ne kızacağım murare, bunlar şaka, ben de sana takılırım olur biter. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Hasan Cihad
|
İş yerimin büyük güzel bir bahçesi var ve bir sürü farklı bitkinin bulunduğu seraları. Vakit buldukça bahçede dolaşıyor ağaçları izliyorum. Sonbaharda bu bahçe hüzün taşıyor yüreğime, belki de hüznümü gömüyor kendi yüreğine. Ayrımında değilim. Bu günlerde ruhumun koridorlarında farklı kapılar beliriyor, zamanım onları açmaya çabalıyarak geçiyor. Bir de beni ne sevindiriyor biliyor musunuz dostlar? On gündür buradayım ve geldiğim günden beri kendimi bonsai severler ailesinin gerçek bir üyesi gibi hissediyorum. Burda olan ve bana böyle hissettiren herkese derin sevgilerimi sunayım istedim bir sonbahar akşamında, kapıları kapama anında... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Hasancihad bonsai sever ailesinin gerçek bir üyesi gibi hissetmene gerek yok, yani gibiye gerek yok. Çünkü sen bu ailenin bir üyesisin. ![]() Arkadaşlar penjing için acele etmeyin derim ben. Bakın sonra keşke bende öyle yapsaydım dersiniz, ağzınızın suyu akar. Fotoğrafları çektim komşudan aldığım makine ile. USB kablosunu bulamadık, bulana kadar bekleyin derim ben. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Hasancihad; Sende ne cevherler varmış böyle. Yazar gibi döktürmüşsün ![]() Bu duygularını yaptığın bonsailere de aktarırsan bence eşi benzeri olmayan eserler çıkarabilirsin. Doğa bize yaşadığımızı, damarlarımızda kanın dolaştığını, biyonik olmadığımızı, yaşayan bir organizma olduğumuzu hatırlatıyor. Böyle anlarda köreltilmiş, metamorfoza uğramış içgüdülerimiz canlanıyor ve bulunduğumuz ortamı bir hayvanın duyularıyla algılama fırsatı sunuyor bizlere... Toprak kokusu.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Hasancihad bir ara senden bonsai hakkında birşeyler yazmanı isteyeyim. Benim albümün başına koyarız. Ne albümü diyeceksiniz şimdi ama o sürpriz, sonra söylerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sabredin ilk bonsai sergisinde anlarsınız ne olduğunu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
Hani bebeklere doğduğu günden itibaren albüm tutuyorlar ya... Şu gün doğdu, şu gün dişi çıktı, şu gün yürüdü, koştu vs.... Herhalde böyle bir albüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
Bunu daha önce görmüşsünüzdür muhakkak ama olsun, bir de bu başlık altında görünsün. Benim orman stilinde en beğendiğim çalışmalardan biri. Birgün bu stilde bir çalışma yaparsam buna yakın bir şey yapmak istiyorum. ![]() Bu da kayda değer başka bir çalışma... DSC02480.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Hasan Cihad
|
Alıntı:
Herşey duymak adına. Biraz da farklı duymak, belki biraz da farkında olmak adına. Duyabiliyorsan ve duyurabiliyorsan bir kaç kelimeyle, ne mutlu adına duygu dediğin ve makasını değdirdiğin her bir ağaç dalına... ne mutlu umutla dallara dokunan ellerine...ne mutlu kelimelere değip can veren diline...Ve ne mutlu bonsailerine.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Hasan Cihad
|
Alıntı:
Fotoalbum olacağını düşündüm niyeyse. Eğer müzik albumuyse vokal de yaparım.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar orman tarzı için kullanacağım dişbudaklarımı budayıp tellemeye başladım. Fakat tahmin edersiniz ki; bir ağaç için günlerce düşünüp öyle şekil vermeye çalışıyoruz. Bendekiler 1 değil 2 değil tam 9 adet. Biraz zaman alıyor. Birde kum işini halledemedim henüz. Yan apartmanın altında bir petshop var. Ama koşturmaca ve birazda ihmalden alamadım şu kedi kumunu.. Ayrıca daha önce resimlerini yüklediğim saksının küçük olduğuna karar verip gidip anca değiştirebildim daha büyük ve yuvarlak olanıyla. Kaya işinide kara kara düşünüyorum. Tam da istediğim gibilerini bulmuştum ama adam tek tek satmam diyor. Nerden bulacağım öyle güzel şekilli, dokusu bir harika ve fiyatı da bu kadar ucuz (kilosu 50 kuruş) olanını... Bunları tamamlayınca bu başlıkta bir anlam kazanacak. Şimdilik fikir yürütmekle ve yapacağım tarzın düzenlemesini kafamda şekillendirmeye çalışmakla geçiyor zaman... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Murare; Hasancihad vokal yapar bende gitar çalarım, sende halaydan yöresel örnekler eşliğinde bonsailerini anlatırsın ![]() Hani TRT2 de yayınlanan kıvırcık papaz saçlı amcam var ya resim yapan. O geldi aklıma şimdi. Ne de güzel resimler yapıyor. Ama beni asıl etkileyen renkli anlatımı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Şule o resimler ne kadar güzel öyle. İlk resim çok doğal ve biraz kocaman ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |