agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme > Yapılacak İşler Takvimi
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 1 Gönderen abk
  • 1 Gönderen abk
  • 1 Gönderen abk
  • 1 Gönderen abk

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-04-2008, 12:06   #1
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,595
Galeri: 39
Nisan ayında bahçede yapılacaklar...

Nisan ayı bahçe bakımı

* Yaprak ve ölü çimenleri tırmıkla toplayın.

*Çimlerinizi böcek öldürücü de içeren uygun gübre ile besleyin. Ayrıca bu aydan başlayarak sonbaharın sonuna kadar her hafta düzenli olarak çimlerinizi biçin.

* Baharda çiçek veren Clematis montana’larınızı (orman asması) budayın. Yanlara doğru uzanan dalları 5-10 cm kalacak şekilde budayın. Bu hem boyutunu hem de canlılığını korumasını sağlayacaktır.

* Ağaçlarınız ve bitkileriniz arasında kalan boşluklara hızlı yetişen çiçekler dikin. Böylece aralarda boşluk kalmaz. Calendula (aynısefa), clarkia (pembe düğün çiçeği) ve godetia (yer açelyası) bahçenize renk katacaktır.

* Yazın taze salata yemek istiyorsanız yeşil soğan, marul, turp gibi sebzeleri dikmenizin tam zamanı.

* Bol güneş gören bir yere passiflora caeruela (mavi çiçekli çarkıfelek) dikin. Yazın çiçeklerini açacaktır.

*Büyük terracotta saksılara lily (zambak) ve canna (tesbih çiçeği) dikin. Hoş bir görünüm sağlayacaksınız.

*Japon kirazının pembe çiçekleri nisan ve mayıs aylarında bahçeler için mükemmel bir seçim. Ağacın yaprakları sonbaharda sıcak bir turuncuya dönüşerek bahçenize farklı bir görünüm katacaktır.

kaynak: http://www.mobilya-dekorasyon.org/ba...ce-bakimi.html

N.Akdas beğendi.
abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025