![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kişniş Kavurması
Biraz kişniş topladım tarladan,yıkadım,doğradım. Tavada biraz zeytinyağıyla bir baş soğanı kavurdum,kişnişleri ilave ettim.Biraz kavrulduktan sonra 1 yumurta kırdım içine karabiber,tuz biraz pulbiber ilave ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
:rolleyes Gel beraber yiyelim ![]() Ot kavrulur kavrulmaz dumanı üstünde fotoğrafladım,buhardan dolayı net çıkmamış. Keşke soğuyunca çekseydin net resim olurdu diyeceksiniz, o kadar taze ve o kadar güzel kokuyordu ki soğuyup tadının kaçmasını bekleyemedim,afedersiniz... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Taze ekmek kabuğunun içine kişniş sıkıştırıp yemeğe bayılırım. Evde kişniş tohumu, balkondaki saksı diplerinde taze kişniş eksik olmaz ... Tohumunu evde yaptığım ekmeğe de karıştırıyorum...Maydonoz gibi yaz-kış yetişen bir ot. Afiyet olsun ... Bodrum'dakinin rayihası belki daha hoştur ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Almanya'da satılan kornişon turşularının içinde genellikle tane kişniş mevcuttur ve tadı bir harikadır! Evde yapmış olduğum turşularada tane kişniş ilave ediyorum. Sayenizde taze kişnişide gördüm. Bana kişniş tohumu gönderebilecek birisi var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Alıntı:
Elinizdeki tane kişnişler tohumdur,onları ek bakalım ne cıkacak.Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Afiyet şeker olsun. benim kışın en çok yediğim şeylerden birisi budur, diğeri de sarı ot. Biz de kışın her hafta pazar günleri aynı kişnişten alır ve her hafta yeriz, yağda kavurarak ama sizin tarifiniz biraz daha farklı. Sadece bundan yapılan saç böreği de harika olur bilir misiniz? Ben yazın yetiştiğini hiç bilmiyordum, bu konuda bilginiz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2010
|
çok güzel görünüor ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Ben de kişnişi doğada tanıyamıyorum,tohum alıp yetiştirmek grekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-12-2011
|
lahana çorbasına da güzel yakışıyor.kokusu ezinde berbat ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2011
|
Kişnişi iyi tanırım.Adana da tarladan toplardım.Öbek öbek olurdu.Annem ayran aşına doğrardı.Bu çorbanın yakışanı.Şimdi uzaklardayım. Tohumunu aldım .Saksıya ekeceğim.Artık semt pazarlarında satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Ben de yarma, nohut ve taze kişnişle yoğurtlu çorba yaparım enfes olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|