agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2009, 20:58   #1
Ağaç Dostu
 
herbaryum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,367
Galeri: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sayın corto; sanırım bir karışıklık olmuş. Zira kenger ve Şevketi bostan aynı otlar değildir. Kenger (Gundelia tournefortii) ile Şevketi bostan (Scolymus hispanicus L.) bir çok yönden birbirinden farklıdır.

Öncelikle kenger 50-60 cm boy yaptığı halde, şevketi bostan o kadar uzamaz. Kengerin yeşil kısımları dikenleri hariç tamamen yenirken, şevketi bostanın yeşillerinin içindeki damarlı kısım yenir. Kengerden sözünü ettiğiniz sakız çıkarılır, ama şevketi bostanda böyle bir özellik, daha doğrusu sakız yapılacak kadar süt yoktur.

Sevgilerimle
Buradaki tanımlama doğru. Şevketi Bostan ve Kenger ikisi aynı bitki değildir. Şevket-i Bostan (Scolymus hispanicus) ve Kenger (Gundelia tournefortii) aynı familyadan (Compositae) farklı türlerdir.

herbaryum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025