agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni26Beğeniler
  • 1 Gönderen Kiraz
  • 1 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 1 Gönderen Tura
  • 1 Gönderen Kiraz
  • 1 Gönderen masukim
  • 1 Gönderen Gülçiçek Çolak
  • 1 Gönderen ekc
  • 1 Gönderen toprak5552
  • 3 Gönderen kaknus
  • 5 Gönderen jeozuu
  • 3 Gönderen kaknus
  • 1 Gönderen Lazuti
  • 2 Gönderen Müjgan Yılmaz
  • 2 Gönderen kaknus
  • 2 Gönderen Lazuti

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-12-2010, 18:29   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Isırganotu çorbası

Bugün, deli gibi işimin arasında komşum "pazar" deyince bütün planım değişti, zaten fırsat yaratıp gidemiyorum.

Pazarın girişinde bir teyze otlar, unlar, kestane, hamur işleri ile güzel bir tezgah hazırlamış. Yabani ot yemekleri pişirmeyi şimdiye kadar pek denemedim ama ısırganotunu görünce tanıdım. Biraz ısırganotu, biraz radika ve Kastamonu'dan fırınlanmış mısırunu aldım.

Öğlene acele ısırganotu çorbası yapmak için internetten azıcık araştırdım ama ne araştırmaya ne de pişirmeye vakit pek olmayınca olduğu kadarıyla yaptım, yine de güzel oldu.

Yaptığım şekli aşağıda yazacağım ama bu sefer koklaya koklaya içine ne katacağımı düşünmeye vakit olmadığından, bir dahaki sefere daha iyi olacağını ümid ediyorum. İçine neler yakıştırısınız?

Bir demet ısırganotu
1 iri soğan
2 diş sarımsak
az tereyağı ve zeytinyağı
3 kaşık kavrulmuş mısır unu
tuz
..... ne yakıştırırsak (burası için fikirler bekliyorum)

Ispanakları eldiven giyip iyice yıkayıp ayıkladım. Çok tazeymiş, eldivene rağmen elimde hâlâ sızlayan yerler var. Bir kısmını çay demlemek için , büyük salata kasesini dolduracak kadarını çorba için, kalan sap ve kötü yaprakları da bitkiler için ilaç yapmak üzere ayırdım.

Bir soğanı doğrayıp tencerede zeytinyağıyla kavurmaya başlarken mısır ununu (mis gibi kokuyordu), tuzunu ilave ettim. Soğanlar biraz kavrulunca ısırganotunu kattım, su ilavesi ile (et suyuyla daha iyi olabilir) kaynamaya bıraktım. 15-20 dakika sonra parçalayıcıdan geçirdim. Sarımsağı soğandan sonra katmayı unutmuşum, az tereyağında çok ince doğranmış sarımsağı kavurdum, nane ilave edip çorbaya karıştırdım.

Tadını beğendik (brokoli çorbasından çok daha güzel geldi) ama bir şeyler gerekiyor yine de.

Sizce?
1- Süt
2- Pul biber
3-....

FAKO beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025