![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Isırgan Çorbası; Bölgemizde ki (Doğa Restaurant)lokanta da mutlaka ilk sipariş verdiğim ,yiyecektir ne yaptımsa tam tarifini alamadım,ancak içinde bir miktar kırmızı mercimek ve kesin nane kullanıldığını tad olarak anladım ![]() Isırgan ın çorbasını yapanlar mercimek ilavesini deneyebilirler )) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 250
|
Sayın Lazuti, bizde sırganı şimdilerde blendırla eziyoruz. Eskiden köylere göre iki farklı şekilde ezilirdi. Bazı köylerde bahsettiğiniz, ladin fidanlarının uç kısmından yapılan, dört çatallı fırıldak kullanılırken bazı köylerde özel sırgan kepçeleri ile ezilirdi. Annem tencerede ezdikten sonra suyunu süzer, kepçeyle vura vura ezerdi. Sonra suyunu tekrar ekler, mısır unu ve sarımsak ilave ederek pişirirdi. Bu arada sırgan tenceresinin dibi vurmaktan yuvarlak bir şekil almış olurdu. |
|
|
|
![]() |
|
|