![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yayla ısırganı, daha doğrusu sırhanı. Kayalıkların arasından çıkanı makbuldür. Yalnız bu yemeğin olmazsa olmazı içyağıdır. Çiğ haldeki ısırganın kokusuna da bayılırım ayrıca. Halamla topladığımız ısırganlar; |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 250
|
Bahar gelip sırganlar topraktan çıktığında hemen toplanıp pişirilir.Yaylaya çıkıldığında ilk sırgan toplanıp pişirilir.Taze sürgünler toplanıp suda haşlanır. Suyunda ezilip mısır unu ve sarımsak katılarak pişirilir. Mısır ekmeği ile beraber müthiş bir lezzettir. Çorba kıvamında olsa da "sırgan çorbası" denmez. O sadece sırgandır. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|