![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Kazayağı
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Balıkçı, ben de bitkiyi kaz ayağına benzettim. Kazayağında yaprakların kökle birleştiği kısımlar çok güneşli ortamlarda sarı veya turuncu bir renk alır. Tohumların olgunlaşıp açılmadan önceki şekli leylek kafasına benzetilerek bitkiye leylek burnu da denilir. Tohumlar olgunlaşıp açıldığında üzerinde ki sapcık spiral seklinde kıvrılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 446
|
Biz izmitte sayın balıkcının yüklediği ota kaz ayağı diyoruz ,bizde haşlayıp limon **** sirke yağ tuz koyup salata **** börek pide içinde **** galdirek gibi kavurarak yeriz,şu anda dondurucumda bile var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Stellaria media fotoğrfı için buraya bakabilirsiniz: http://www.wnmu.edu/academic/nspages...aria_media.jpg Evet çok arsız bir ot, Seattle'daki bahçemde yok etmesi hemen hemen imkansız. Fakat çok fazla zarar görmedim aslında. Tadını severseniz bol bol böreğini yapabilirsiniz. Ben fazla sevmiyorum fakat benim bahçemde zaten adeta yok. Yılanyastıkları çok ama...onları çıkarırken çok dikkat etmek lazım yoksa ürettikleri minik yumruklar dağılır, gelecek yıl her yerde çıkar! Yabani sarmısağı çok seviyorum ama, siz tezgah açmazsanız ben alırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
|
Kazayağı
İyi günler.. Benim bildiğim kazayağıda Sayın balıkçının resmindekinden hatta biraz önce beşiktaş pazarından bir torba dolusu aldım...salatasına bayılıyorum..... Armutluya gittiğimde de kendim toplarım bol bol her yerde vardır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar kaz ayağı balıkçının koyduğu resme çok benzeyen bir bitki siteye konan resimlerin hiç biri kaz ayağı değil. Aman dikkat çünkü ona benzeyen zehirli bir tür var bilmeden yememenizi tavsiye ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar kazayağı ilk resimdeki. Balıkçı nın gönderdığı. Karadenizde kazayağı olarak bılınir ve yenir. Taze ıken toplanır.kartlaşınca makbule geçmez. Demekki yöreden yöreye değişiyor adlar ve bitkiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Yenebilen otlar konusunda bayağı bilgili olduğumu düşünürüm. İddaa ya da tartışma niyeti ile yazmadığımı baştan belirterek ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
|
Benim bildiğim kazayağı ilk baştaki fotoğrafındakine benzer biraz daha iri yapraklı maydanoz şekilli ıspanak gibi ![]() Tadı ise (yemeğini yedim) kesinlikle denenmeli, sarımsaklı yoğurt ile de bir birlerine çok yakışıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
|
Merhaba arkadaşlar, konuya tesadüfen baktım ve nasıl mutlu oldum anlatamam. Nihayet evimdeki kimliği belirsiz bitkilerden birine benzer birşey görebildim ![]() ![]() İsim konusunda sanırım yöresel adlardan dolayı karmaşıklık var, ama birisi bana benim çiçek niyetine besleyip büyüttüğüm şeyin bu ilk resimdeki yenilebilir kazayağından olup olmadığını söyleyebilirse sevinirim, bendeki minikten salata olmaz ama belki bir salataya çeşni katar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Alıntı:
değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Yenilebilen Kazayağı yanlış hatırlamıyorsam marketlerde satılan ucunda yaprakları bulunan sap kerevize benziyordu.Kokusu ve tadı guzeldi.salata olarak çiğ yenilebiliyordu. Siteye resimleri gonderilen maydanoza benzeyen kucuk otsu bitkiler zehirli olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Almanya
Mesajlar: 261
|
Birkac cesidi var bu otun, beyaz cicegi aciyormu acaba bunun? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
arkadaşlar,bu bitkinin adı,kaz ayagımı,marmara bölgesinde kaz ayagı diyorlar,bolca var,yeniyormuş,söylenene göre... Kazayağı | Biovacık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Şehir: HATAY
Mesajlar: 714
|
ot yemeklerine ve turşulara çok düşkünümdür ama bunu bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
Şehir: Düzce
Mesajlar: 236
|
arkadaşlar kazayağıyla ilgili sitede şöyle bir bölümde var... http://www.agaclar.net/forum/yerortu...ntler/3360.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
kaz ayagı,
arkadaşlar,bu bitkinin adı,kaz ayagımı,marmara bölgesinde kaz ayagı diyorlar,bolca var,yeniyormuş,söylenene göre...o dedikleriniz degil,fakat,yinede,kaz ayagı,ignelik otu tarzı bişey olabilir,kanımca,resmiyle paylaştım,daha iyi görünsün,diye, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
günceldir, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
|
bu ot egede igdelik diyorlar o otmu acaba eger oysa bizim burda çok var turşusu nasıl yapılıyor acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 118
|
Alıntı:
elimdeki kitaptan latince isim,ve faydalanmak için bilgi verreyim,yörenizdeki bitkiye siz bakarak karar verin, familyası .geraniaceae kayıtlı tür sayısı.25 1-erodium ciconium kocakarı ignesi saat çiçegi pişirilerek yenir... 2-erodium cicutarium ignelik,leylek gagası,çobaniğnesi.... genç meyveler yenir... yapraklar haslanır yenir... 3-erodium malacoides dönbabadön genç sürgünler pişirilir.... 4-erodium moschatum dönbabadön,leylek gagası,ignelik otu pişirme haslama ve börek yapılır.... alıntıdır,ignelik türleri,bilginiz olsun.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
|
kaz ayağı salatası malzeme: yarım kilo kaz ayağı (mesaj 30 sıradaki maydonoza benziyen ot) 1 tane limon 1baş sarımsak biraz tuz yarım çay bardağı sızma zeytinyağı Yapımı:kaz ayağı ayıklanır kök kısımları kesilir, daha sonra doğranır ,beş altı kere yıkanır bu arada tencerede kaynamakta olan suda biraz dirice haşlanır, sonra soğuk suda bekletilir , suyu süzülür sarımsaklar biraz tuz ile havanda dövülür, limon ve zeytinyağı ilave edilerek bir sos yapılır, haşlanan kaz ayağı ile sos iyice karıştırılır, servis tabağına alınır. Düzenleyen yigit666 : 13-01-2014 saat 20:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|