agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-04-2010, 19:18   #1
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Aydın'da yerel olarak yabani kuşkonmaza kedirgen denir, kedirgenleri köylüler şubat-mart aylarında toplar satarlar.Pişirme yöntemi genelde şöyledir.Elle yoklanarak kedirgenlerin sert odunsu kısmı ile yumuşak kısımları ayrılır.Yumuşak kısımlar yıkanır ,elle küçük parçalar halinde bölünür ve küçük doğranmış pırasalarla birlikte bol zeytinyağında kavrulur(soğan da konulabilir) ,pişince üzerine yumurta kırılır .Karabiber ve biraz da kırmızı pul biber ilavesiyle servis yapılır.

kasap.94, pria ve mrduran beğendi.
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025