agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Yabancı otlarla mücadele
(https)

Beğeni Düzeni62Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-03-2010, 17:10   #11
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kekik Mesajı Göster
10 yıl önce bahçemize çimtaş döşeyip ,çim ekmiştik.İlk başlarda güzeldi.Ama daha sonra kaynaş otları çıkmaya başladı.İlaç kullanmayı düşünmediğim için tek tek elimle sökmeme rağmen bir türlü baş edemedim.Forumdaki fotoğraflardan dibindeki soğanları görünce nedenini anladım.Kaynaşların soğanları en altlara kadar ilerlemiş.Çimtaşlardan alttaki soğanlara ulaşamadığım için iyice çoğalmışlar.Yağmurlar başlamadan önce bahçedeki bütün çimtaşları söktüm.Toprağı alt üst ettim.Toprak kurumaya başlayınca eleyerek soğanları temizlemeyi düşünüyorum.Umarım işe yarar.
Sn.Kekik., Önce terimi düzeltelim: çim taşlarının altında görülenler soğan değil RİZOM denilen bitkinin yayılıcı gövdesidir. toprağa değdiği yerde kök atar ve çoğlır. Toprakta kalan en ufak parçası bile köklenerek yeni bir bitki yapar.

Bahçenizin büyüklüğünü bilmiyorum ama, küçük ise ÇATAL BEL ile bahçenizi 30-40 cm derinliğe kadar belletin (Diğer deyimle krizma yaptırın) ve önünüze gelen en ufak kanyaş kök parçasını bile toplayın. Toprağı elemek gerekmez, sadece tavında işlerseniz toprak kolay dağılır ve kanyaşlar kolay çıkar. Eğer tohum dökülmemişse ilaçsız olarak Kanyaş dan ancak bu şekilde kurtulabilirsiniz.
Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025