View Single Post
Eski 30-07-2012, 08:39   #117
vahitbudak
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-07-2012
350m2 bahce ve hicbirsey yapamiyorum :(

1,5 sene once evimizi satin aldim, esimde bende bahceleri yesillikleri cok seviyoruz 664m2lik alanin yaklasik 350m2 si bahce, fakat bahcede istenmeyen otlar cok var, 3 farkli cim makinasi ile bicmeyi denedim sonuc husran 3 makinada otlarin kalinligindan ve uzunlugundan duruyor, calismiyorlardi. En sonunda motorlu tirpan makinasi aldim, cok memnunum bahceyi dumduz yapiyor. Gelgelim yabani otlar geri uzuyor. Simdi bana verecegeniz tavsiyeler dogrultusunda o yabani otlardan temmeli veya temmeli olmasa da en uzun vadeli olarak kurtulmak istiyorum ki seneye yazin bahcem meyveliklerle, sebzeliklerle donatilmis olsun. Babam eski toprak! Yillarca koyde, bahcede ekim dikim hayvancilik isleri ile ugrasti, ban demisti ki; "Eline bahce kuragu al, ve topragi kazip alt ust et, yani kazilan toprak uste cimler,otlar ise alta gelsin ki cimler kurusun gubre olur". Babama guvenirim ama, bu is kazma kurekle beni asar. Isten gelip elime kurek alacak kadar caliskan oldugumu sanmiyorum, kaldiki 2 yasindaki cocugum izin vermiyor, elime herhangi bir makina veya alet alsam ya o da yardim edecek veya baba aciyor deyip aglayacak beni calistirtmayacak, kepce dusundum ama bu da nerede ise imkansiz bahcenin 3 tarafi tamamen agaclarla cevrili(cilek, kiraz vi digerleri) kesmeye kiyamiyorum acikcasi, girecelek tek bir yer orasi da yokus asagi 2 metrelik 20-22 derecelik bir egim makina girer mi girmez mi bilemiyorum, yadagim ulke(norvec) de ustanin gelip fiyat vermesi bile parali, iscilik cok pahali...

Ne yapacagimi bilmiyorum, sastim kaldim, aldim elime bahce kuregini, ayaklarla ustune basilandan, yabani otlardan(oyle guclululer ki) kurek topraga saplanmiyor

Sonra su, yukaridaki makinadan almayi dusundum ama oda cok pahali, lira olarak 2000 liraya tekabul ediyor, topragi pacaliyor sanirim bu makina. Elimden geldigince acik olmaya calistim, yardimlarinizi onerilerinizi merakla ve heyecanla bekliyorum.

vahitbudak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön