![]() |
vejetaryen yaşamı etçillerden ayırıp daha ikiyüzlü bulduğumu belirtmek isterim. mandıralarda suni dölleme biri ineği ya da koyunu sabitlerken diğeri kolunu ineğin rahmine sokup suni dölleme yapar ve bu tecavüz inek ya da koyun gücü tükenip kesilene kadar devam eder. altından alınan buzağı ya da kuzu yine sofraları ocak başlarını süsler. ya da yeni süt ineği olma yolunda büyütülür.keza yumurtası için tavukların durumu ortada. etik olarak ne yaparlarsa yapsınlar gösterişten ibarettir. 15 yaşında bir vegan benim için hiç bir hayvan acı çekmemeli diye ağlayıp tüm yaşamını değiştirebiliyorsa vejetaryenler etik ahlaktan bahsetmemeli. bu saldırı değil, tespit. süt ve yumurtası için acı çektirlerek tecavüz edilerek çoğaltılan hayvanlar vejateryanlere süt ve yumurta bağışlamıyor vahşice temin ediliyor. başlıkta veganlıkla yan yana yazılması veganların bu dönekliğe sempati duyduğu izlenimi vermekte. vejetaryen başlığı ayrı olmalı ve merak ediyorum ne savunacaklar .
|
Bal üretimi de öyle - en masum tanımı hırsızlık.
Arının kendisi ve ailesi için ürettiği balı gaspedip satmanın adı ne olabilir:confused: Emek hırsızlığı. |
150 yıl önce köleliğin biteceğini savunsaydın saçmaladığını söylerlerdi. 100 yıl önce kadınların oy verme hakkının olduğunu söylediğinde sana gülerlerdi. 50 yıl önce Afrika kökenli Amerikalıların kanunlar önünde eşit haklara sahip olması fikrine itiraz ederlerdi. 25 yıl önce eşcinsel haklarını savunduğunda sana sapık derlerdi. Bugün de hayvan köleliğinin sona ereceğini iddia ettiğimizde bize gülüyorlar, ama bir gün gülemeyecekler..
Gary Smith |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 689800
Diğer hayvanları köleleştiren, hadım eden, üzerinde deney yapan ve onlardan biftek yapan insanların, hayvanların acı hissetmediğine dair anlaşılması kolay bir eğilimi var. İnsanlar ve “hayvanlar” arasındaki keskin ayrım, eğer biz hayvanları zerre kadar pişmanlık ya da suçluluk duygusu hissetmeden irademize boyun eğdirmek, bizler için çalıştırmak, onları giymek, onları yemek istiyorsak hayati öneme sahiptir. Hayvanlar fazlasıyla bizim gibiler. Carl Sagan Carl Edward Sagan, Amerikalı gökbilimci, astrobiyolog. Bilimin popülerleşmesi için yaptığı çalışmalarla tanınır. Astrobiyolojinin öncülerindendir ve Dünya Dışı Akıllı Varlık Araştırması'nın ilerlemesinde büyük katkıları olmuştur. Vikipedi |
Birçok sanatcı ve Papa Francis'in de destek verdiği bir kampanya.
https://www.milliondollarvegan.com/ :) |
2 Eklenti(ler)
Veganların kurban ettiği et ve peynir bağımlılığı
Eklenti 697703 Ülkem kesim manzaraları ve kan kokusundan uzak olmak için gayri müslim bir ülkeden tüm veganlara selam olsun. Suyumuza kan bulaşmadığı günleri görmek dileğiyle Eklenti 697704 Ömrüm vefa ederse... |
https://www.pcrm.org/news/news-relea...g-label-cheese
https://www.plantbasednews.org/lifes...arning-doctors 12 000' den fazla doktor üyesi olan komite süt ve süt ürünleri ambalajlarının üzerine kanser yapma riski vardır ibaresinin eklenmesi için fda ya dilekçe sundu gogıl çevirisi -kısmi paraf- Süt ürünleri ineklerden östrojen izleri içerir ve süt peynirlere dönüştürüldükçe östrojenler daha konsantre olur. Sadece izler olsalar da, insanlarda biyolojik olarak aktif görünmekte ve meme kanseri mortalitesini arttırmaktadırlar. ---- Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından finanse edilen ve meme kanseri tanısı alan kadınların diyetlerini meme kanseri olmayanlara göre karşılaştıran ve en fazla Amerikan, kaşar ve krem peynirini tüketenlerin meme kanseri riskinin% 53 oranında arttığını tespit ettiği bir 2017 çalışması . Yazarlar, insülin benzeri büyüme faktörü (IGF-1) ve diğer büyüme hormonları gibi günlük ürünlerdeki bileşenlerin, kanser riskinin artmasının nedenleri arasında olabileceğini söylüyorlar. Hastalık Kontrol Merkezlerine göre, meme kanseri kadınlarda en sık görülen ölüm nedenleri arasındadır. 2016 yılında insidans verilerinin mevcut olduğu son yıl, 245.299 yeni kadın meme kanseri vakası bildirilmiş ve ABD'de 41.487 kadın meme kanserinden ölmüştür. Dilekçe , "Amerikalıların olası önemli riskleri anlamalarını ve süt peynir ürünleri tüketmenin uzun vadeli maliyetlerini anlamalarını sağlamak için FDA, yukarıdaki bildirimin, tüm süt peynir ürünleri için ürün ambalajı ve etiketlemesinde belirgin bir şekilde yerleştirilmesini sağlamalıdır" dedi . . |
65 milyar çiftlik hayvanını besleyen insanlık nasıl oluyor da 7.78 milyar insanı besliyemiyor?
Vegan ol. Lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Bu şahıs da veganlara nispet yapan hareket ve söylevlerde bulunmuş.
Allah’ın sopası yok tabi Eklenti 712855 . |
:)) :))
|
1 Eklenti(ler)
Sonunda veganları da gören oldu.
Biz de artık dondurma yiyebiliriz. Eklenti 714006 Sonuç olarak bizim de 3 - 5 lira paramız var, birlerine cazip geldi. |
1 Eklenti(ler)
Dünyayı değiştirmek istiyorsanız mutfaktan başlayın - Vegan olun.
Dünya vegan günümüz kutlu olsun. Eklenti 714033 . |
|
The game changers isminde bir belgesel var netflixte veganlıkla alakalı.Baya güzel bir belgesel tavsiye ederim en azından etin zararını bilmek adına.Gerçi tam veganlıktan ziyade etin zararını anlatan bir belgesel.
Ben vegan değilim ama fazla et tüketmiyorum,tavuk eti hiç yemiyorum,çok azda balık.Ancak bitkisellerden gluten içerenleri hiç yemiyorum.Et proteini kadar sorunlu bir madde gluten.Ama etten daha zor bırakması çünkü herşeyde var. |
Ben glutene haksızlık mı ediliyor diye düşünenlerdenim.
Elimde 4-4.5 kg saf gluten var. Seitan (buğday gluteni) Ben yıllarca intoleransım olduğunu düşünüyordum. Ekmek yediğimde şişkinlik oluyordu. Şimdi ekmek yerine lavaş ve diğer mayasız unlu mamülleri yediğimde hiç bir sorun olmadığını gördüm. Sorun maya ve maya kullanılarak üretilen gıdalarda , benim için. Elimdeki Seyitan ile farklı tariflerle yemekler yaptım ve hiç sorun yaşamadım. Satın almadan önce Vegan kafede Seyitan döneri yedim, tadı mükemmel buldum. Baharatlarla çeşnilendirilip farklı şekiller verilebiliyor. https://youtu.be/V9v3QGIdbjo Birileri birşeyleri bize öcü diye gösterdiğinde bunun altında bir bit yeniği arıyorum artık. https://www.youtube.com/results?sear...seitan+recipes Sağlıkla kalın. |
Alıntı:
|
Etten ziyade baharat tadı oluyor, zaten yoğururken içinde sebze ilave ediyorum ve gerçekte sebze köftesi gibi oluyor.
Gluten yapışmasını ve kabarmasını sağlıyor. Özlediğim sadece peynir, kazein gerçekten bağımlılık yapıyor, inanırım. Ama peynirin de çok alternatifi var artık. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Dünyanın en güçlü adamı 41 yaşındaki Patrik Baboumian da %100 Vegan.
Eklenti 714778 Ve California Valisi Arnold Schwarzenegger de bitki bazlı beslenmeye geçtiğini ilan etti. Eklenti 714770 Bunlar da diğer ot yiyenler. Soyada östrojen var diyenlere inat . Veganlar sadece soya yermiş gibi, hatta soya yemek zorundaymış gibi :) Tercih meselesi. "Beyin" diyeceksiniz biliyorum ama beynimiz şekerle beslenir ve şeker +O2 dışında birşey kullanmaz. Şeker bilirsiniz ette olmayan tek şey. Tekrar düşünün, sizi yeşil bölgeye davet ediyorum. |
2 Eklenti(ler)
Son bilimsel verilere göre Wolffia globosa adındaki bir su bitkisinde tüm esansiyel aminoasitler ve Vitamin B12 bulunmuş.
https://www.clinicalnutritionjournal...A3nxd9qYMivMHo Eklenti 714886 Eklenti 714887 Bizim su mercimeğine çok benziyor. Arayanlar buluyor tabi. |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Böyle haberleri görünce seviniyorum.
Veganların sayısı artmış olmalı , ekonomik olarak üreticinin ilgi alanına girmiş olmalıyız. Meksika’da kaktüsten deri üretilmiş. Eklenti 719834 Eklenti 719835 Eklenti 719837 Çok güzel bir haber. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025