![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Yağlı tohumlar besin içeriği açısından muazzamlar. Bir örnek olarak susam verilebilir. Herkes kalsiyum kaynağı olarak sütü benimsemişken susamda bu miktar kat kat daha fazla (Süt 125mg/100g, Susam 975mg/100g). Ayrıca da muazzam bir protein kaynağı. Kale ve ıspanağın da kalsiyum içeriği sütten fazla. Bu müthiş bitkiler milyonlarca yıllık evrimin, adaptasyonun ve ıslahın ürünleri. Hayvanlar alemiyle kıyaslamak komik olur. Gelecek "çig vegan" beslenmede diyerek arttırıyorum ![]() Düzenleyen its_just_a_ride : 21-08-2018 saat 22:54 Neden: anlatım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Hem vegan, hem çiğ beslenme ile ilgilenen arkadaşlar varsa bu kaynak çok iyi. En güzeli türkçe olması. ![]() Gerçek şu ki yaradan insanı yaratığında mağaradaydı ve ateşi keşfedene kadar da beslenmek zorundaydı. Yaradılış itibarıyla ilk besinlerin çiğ olması gerekiyor. Hayvan öldürecek teçhizat ve zekası olmadığını düşünürsek, ne yemişti?! Çiğ meyve, sebze , hububat ve bakliyat ![]() Taze veya kurutulmuş olarak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Genel trend veganlık oldu. Şarbon korkusu herkesi sarmış durumda. Yine de bu şekilde olması çok kötü. Evrimleşerek olması daha tabi. Korkudan değil de canlı sevgisinden ötürü. Vegan dondurma da artık seri üretime girmiş. ![]() Şimdilik İsveç ve Finlandiya. https://www.livekindly.co/magnum-vegan-ice-creams/ Mado da dört çeşit üretmiş ama her zaman bulunmuyor. Düzenleyen Jezebel : 11-09-2018 saat 20:38 Neden: Link ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Saldıran saldırana, ne oluyorsa millete ?!Birileri et ve hayvansal protein ve ürün tüketmeyebilir, hangi duyguları inciniyor acaba bu insanın? Ben anlamadım?! Sevgili arkadaşımızın yanıtına harfiyen katılıyorum. Saygı duymayabilir, saygı göstermeli. İnsanın midesi kendine ait, orada ne sindireceği sadece kendini ilğilendirir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|