![]() |
ooo negüzel fotoları varmı acaba
|
Alıntı:
anlaşılıyorki acailerin büyüme süreci normal seyrinde devam ediyor..aralarında çok farklılık yok.. |
sonunda 3. yaprağın ucunu gördüm..:)
biraz büyüzun fotosunu koyarım... |
selam arkadaşlar acailerin karadenizde yaşama şansı varmı peki
|
palmiye yetişiyo bir sıkıntı yok mevsim normalleri ve yıllık yagıs miktarı uygun sanırım iyi sonuc alabılırız
|
Arkadaşlar acai fideleri 5 c derece ciarındaki sıcaklıklarda zarar görüp kuruyabiliyor.Elinde fide olanların dikkat etmelerini tavsiye ederim.
|
Acailer ne oldu?
|
acai berry ve goji berry
acai berry ve goji berry'i iskenderun da yetiştirmeye başlamaktayım. Yeni ektiğim tohumlarla ilgili bilgi paylaşımında bulunabilirim.
|
Hadi bakalım, arsuz civarında olur herhalde.
|
hayırlı olsun sn bay_tropikal resimlerle paylaşırsanız seviniriz.
|
Bodurdan kasıt kısa olması değil, normal acaiye oranla kısa olmasıymış. Açıklamasında Achieves height of 20 feet rather than 30 diyor.. 30 feet yerine 20 feet büyüyecekmiş. Yani takriben 6 metre boyuna gelecek.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba Arkadaşlar,
Rize ye 4 adet Acai Berry fiandı ektim birdahaki yıl sonuçları paylaşacağım. Diktiğimde 15 cm civarındaydılar birdahaki yıl 50 cm geçeceklerini düşünüyorum Eğer biyime devameder ise tüm çayları söküp acai ekeceğim. Saygılar |
selamlar... kusura bakmayin uzun zamandir yazamiyorum. esimin isi sebebiyle abd'ye tasindim. ama merak etmeyin burda da tohum merakina devam:p istanbuldaki acai'larim olmustu ne yazik ki. burda tekrar deniyorum. sonuclari gene paylasirim. tohumlar oldukca ucuz, benim denemelerden kalanlari Turkiye'ye yollamak istiyorum, ilgilenenlerin kullanmasi icin. ayni sekilde mangosteen ve noni'de deniycem. bir de burda bi arkadas kakao agacini ovdu de ovdu, bende kapildim hemen tabi... biraz zorluymus kakao, bakalim onuda deneyebilirim.
tohum konusunda biraz simardim:D cunku ebay'den 20-30 adet agac tohumu posta masrafi dahil 5 dolara falan aliyorum (ve hep taze tohumlar). Bazi tohumlarin pesindeyim. Geldikce durumu ve buyutme macerami paylasicam sizlerler. herkese tekrar sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
su da var. yukardaki gibi genel bilgiler "yetiskin" agaclar icin, hepimizin bildigi gibi, fideler (aslinda her agac icin) daha hassastir. bu sebeple karadeniz ve buyuk ihtimalle akdeniz bile zor. bu arada, acai, saksida meyve veriyo. hobi olarak, sifali meyveleri icin yetistirmek istiyorsan, evde saksida buyutebilirsin. selamlar... |
Arkadaşlar acai berry den fide veya tohum edinmek istiyorum içinizde yetiştirip tekrar fide elde eden var mı?
|
Sayın Lal08...gelişmelerden bizleri haberdar edin lütfen en azından, temin edemediğimiz **** satıcısına güvenemediğimiz tohumlar yönünden bizlere öncülük edin...kolay gelsin teşekkürler...
|
Arkadaşlar uzun zamandır acai yetişdirenlerden ses soluk çıkmamış. benim de en sonunda bir haftaya kadar tohumlarım olacak ve bende çimlendirmeye ve hatta yetiştirmeye çalışacağım... yardımınız çok işe yarayabilir...
|
Merhaba arkadaşlar bende haziran başında üç acai tohumu aldım. birini iki gün suda kaldıktan sonra torfa ektim bekliyorum, diğer ikisinden biri normal suda, diğeri köklendiricili suda bekliyorlar şu ana kadar hiç birinde olumlu bir gelişme olmadı.
|
Acaileri yaşayan elinde tohumu ya da fidesi olan var mı acaba ben de edinmek istiyorum bu bitkiden
|
Alıntı:
Yaziştiginiz bu kisi doğru söylüyor çünkü ben de aronia (choke berry) yetiştiren bir kisi olarak degerlerin çok yüksek olduğunu biliyorum. Bahçemde 7-8 tane var birkaç tane de akrabalarıma dağıtmıştım öyle fidan da değil ağaç gibi biri 2,5-3 metre civarında. Kızım ne zaman hastalansa hemen kompostosunu içiriyorum ertesi güne bişeyi kalmıyor. Benim de kalp çarpıntim var ve bu bitki kalbe çok iyi geliyor. En iyi biyo enerji bitkisi diyebilirim bu yüzden acai berry ye kafa tutması ve hatta rakip olması gerek ama maalesef halkımız bu bitkiyi reklamlarda görmediği bilmediği ve araştırmadiği için bilmiyor, mahrum kalıyor. Öte yandan acai berry kullandığımızda pek bir degisiklik olmuyor hiçbir aile uyemize (kardesim, annem, ben vs). Yani acai reklamlarından dolayı popüler ve kıymetli oldu. Yoksa ona eşdeger çok daha fazla çeşit berry mevcut. Saygılar |
Merhaba. Türkiye'de Acai berry tohumunu nereden temin edebiliriz acaba?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025