![]() |
Arkadaşlar ektiğim acailer sizinkiler gibi torfun üzerinde 1 cm kadar çıkıntı yaptı yavaş yavaş büyüyor.Maquı'ler 3 tanesi filizlendi.
Nonilerden 1 tanesi filizlendi diğerlerini sabırsızlıkla bekliyorum. |
arkadaşlar benim acailerde çok fazla bir gelişme yok sizlerdede aynımı?
gelişme olarak sayarsak kırmızılıklar yeşile dönüştü.. :rolleyes: |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çimlenen acai tohumlarım...
|
Benim acailerim hiç kırmızı olmadı ama. Acaba acai diye başka birşey mi çimlendi toprakta:)))
|
sayın fkilimci;
fotoğrafta gördüklerim acai değiller... ucu açılmış ince kalem gibi birşey olması gerekiyordu..ilk başta mor ile kırmızı arası bir renkte daha sonraları boyu uzadıkça yaşile doğru bir geçiş yapmakta. toprağı bol nemli tutmaya çalış kurumasın...ben fazla ilgilenemedim köklenen 50 acaiden 19 kadarı tuttu diğerlerini kaybettim..:( |
Alıntı:
Ben de şüpheleniyordum zaten bunlar acai mi diye:))) Ne yetiştiriyorum peki ben:))) Şimdi şüpheye düştüm acailerle liçilerin kaplarını mı karıştırdım acaba?? Zaten toprağı nemli hatta fazla sulu bile tutuyorum. O zaman beklemeye devam ediyorum, umarım artık çimlenirler. |
Ben magui ye benzettim ?
|
Alıntı:
Ama magui tohumu almamıştım hiç. Neyse sanırım bekleyip göreceğim:) |
makinade sorun olmasaydı acainin sürgünlerini çekip koyabilirdim..sizde bir fikir edinmiş olurdunuz..
|
Teşekkür ederim sayın amazonn.
Geçen akşam bu büyümüş yeşillikleri topraktan çıkardım veee altından acai tohumu çıkmadı:( Toprağı biraz karıştırınca acai tohumlarımı buldum, sadece biri çimlenmişti. Ama henüz toprak dışına çıkacak kadar büyük değil. İnşallah biraz daha bekleyince neye benzediğini göreceğim:) |
enazından 1 tanesinin çimlendine sevindim inşallah muvaffak olursunuz..
|
1 Eklenti(ler)
Bende de sadece bir tanesi çimlenmiş, daha doğrusu çimlenmeye hazırlanıyor..
|
2 tane açai tohumum başarılı bi şekilde kürdana benzeyen kıpkırmızı sürgün olarak topraktan çıktılar, yarın fotosunu paylaşırım. ancak yavaş büyüyorlar. diğerleri de hemfikir mi bilemiyorum ancak toprak yüzeyine yakın ekmek gerekiyor. böyle daha başarılı olduğunu fark ettim.
maquilarda da problem yok ancak ne yazık ki nonilerimde hiç hareket yok... |
sürgünlerde açılma oluşmaya başladı...1 hafta içinde gerçekleşirse bir yolunu bulup fotolarını çekeceğim..
|
1 Eklenti(ler)
benim açai'ların sürgünlerinde daha hiç açılma yok, kıpkırmızı sürgün olarak boya gidiyorlar devamlı. söz verdiğim üzere fotosu ekte. biraz daha büyüyünce daha kaliteli bir foto çekmeye çalışırım.
|
Sonunda kiprit çöpünün başı büyüklüğünde bir açılma oldu..ama gelişme çok yavaş...bu acailarin yaprakları palmiye yaprağı gibi geç gelişiyor...
gelişimi budar yavaş ise herhalde 10 yılda meyvasını alırız..:D torunlarımıza nasıp olcak galiba meyvasını yemek... |
ilginç bilgiler buldum. kaynak: www.acaifarms.com
Acai palms can begin to bear fruit as early as three years from germination 3 yaşından itibaren meyve vermeye başlıyormuş, yani biraz bekliycez Amazonn:) Acai Tree can also multiply and grow additional Acai Trees from its base... Acai fruit can continue to be harvested from the numerous Acai Tree offspring. It is reported that the offspring Acai Trees produce even more fruit than the parent Acai Tree.Açai'ın dibinden sürgünler çıkarmış, bunlar bazen ana ağaçtan bile daha fazla meyve verirmiş. |
Alıntı:
DERLEDİĞİN BİLGİLER İÇİN TEŞEKÜRLER.... 3 yıl soğuğa ve dona karşı koruyabilirsek meyvesini görmek nasip olur sayın lal..:) benim acailarin bazıları 2 yaprak oldu..hurma ağacının fidesi gibi bir görünüme sahip... :) |
bügün itibariyle acailer 10 cm büyüklüğe ulaştılar.. ama hala 2 yaprak...beni sevindiren tek yönü çok nazlı olmamaları.. aradabir su veriyorun okadar..:D
|
5 Eklenti(ler)
acai fidelerimin son durumları
|
sevgili amazon.. acai ekesimi getirdin.. ne güzel filizlenmişler.. hayırlısıyla büyütün..
|
Teşekürler..
|
acai severleri buraya bekliyorum..tohumlardan çimlenen acaileri burada görmek istiyoruz..
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benim bir tane çimlendi, onda da pek hayat yok... |
Alıntı:
|
Acailerde son durum
1 Eklenti(ler)
acaiarimin son durumu Bunlar adam olacaklarmı bilmiyorum..hala 2 yaprak yola devam...:(
|
Alıntı:
|
:(Çok güzel olmuşlar benimkiler tutmadı :(
|
Benim acailerden 1 tanesi 3.yaprak için sürgüne başladı diğerleri 2 yaprak
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025