agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Acai berry - Euterpe Oleracea (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8588.htm)

Lal08 24-03-2009 13:34

ilaçlama için tam olarak neler, tohumu koyduğun suya tam olarak neler koyuyorsun (ve ne ölçüde), bilgi verirsen çok yardımcı olur bana...

Amazonn 25-03-2009 16:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lal08 (Mesaj 385769)
ilaçlama için tam olarak neler, tohumu koyduğun suya tam olarak neler koyuyorsun (ve ne ölçüde), bilgi verirsen çok yardımcı olur bana...

çürümeyi engellemek için APRİL ve FUNGASİT türü ilaçlar kullanıyorum....

köklendirici olarak da koruma firmasının köklendiricisini kullanıyorum...zirai ilaç satan her yerde bulabilirsiniz.. ayrıca ölçülerini size söylerler......

bir zirai ilaç bayiisine gittiğiniz zaman ne yapacağınızı anlatırsanız size yardımcı olurlar...

Lal08 31-03-2009 09:03

biraz aradım ama istediğim gibi bi zirai ilaç bayi buldum amazonn, fikir için saol. benim için elden geldiği kadar "organik" tarım yapmak önemli, sonuçta bu ağaçların meyvesini yemek istiyoruz ve kimyasallar bana hep endişe veriyor. organik sertifikasyonu olan fungusit buldum, keza köklendirici de. bakalım sonuç nasıl olacak. tohumlar bir gelsin de...

Amazonn 16-04-2009 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lal08 (Mesaj 390024)
biraz aradım ama istediğim gibi bi zirai ilaç bayi buldum amazonn, fikir için saol. benim için elden geldiği kadar "organik" tarım yapmak önemli, sonuçta bu ağaçların meyvesini yemek istiyoruz ve kimyasallar bana hep endişe veriyor. organik sertifikasyonu olan fungusit buldum, keza köklendirici de. bakalım sonuç nasıl olacak. tohumlar bir gelsin de...

Biraz yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

sizin adınıza sevindim..umarım güzel sonuçlar alırsınız..bizlerle paylaşırsınız..

Amazonn 24-04-2009 12:26

50 adet acai berry tohummum geldi.....2 parti halinde ekeceğim..

umarım başarılı olurum....

Amazonn 24-04-2009 15:53

torf ve vemikulit karşımı bol sulu bir düzenek hazırlamayı düşünüyorum....

toprağa ekmeden önce suda çimlenmesini bekleyeceğim başarısız olursam 2. partiyi toprakla deneyeceğim

denizakvaryumu 24-04-2009 15:58

Ne kadar zamanda çimleniyormuş, bir bilgi var mı?

Lal08 27-04-2009 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 406482)
Ne kadar zamanda çimleniyormuş, bir bilgi var mı?

http://www.acaipalmseeds.com/growguide.htm sitesinde ayrıntılı çimlendirme bilgileri var, burda konuşmuştuk üzerinden, burdan anlaşılan 15 gün içinde kırmızı çubuklar şeklinde çimlenmenin başladığı, bayağı hızlı aslında...

Lal08 27-04-2009 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Amazonn (Mesaj 406478)
torf ve vemikulit karşımı bol sulu bir düzenek hazırlamayı düşünüyorum....

toprağa ekmeden önce suda çimlenmesini bekleyeceğim başarısız olursam 2. partiyi toprakla deneyeceğim

yani bir grubu o websitesindeki gibi 2 gün ılık suda bekletere yapıcan di mi? Öbür konuda tohumların fotosunu gördüm, hani baharatta kullanılan hint cevizleri gibi aynen:) inan, bana gelmiş kada heyecanladım, 50adet yüksek sayı, bence % olarak şansın çok. hep ortamı ılık tut da, Türkiye'de ne olduklarını şaşırmasınlar, tropiklerden sonra :p

Amazonn 27-04-2009 10:45

2 Eklenti(ler)
10 tohumu köklendirici kullanarak suda çimlenmesini bekleyeceğim..tohumlar köklenince toprağa ekmeyi düşünüyorum

Lal08 27-04-2009 10:50

çok heyecanlı gerçekten, tüm basamakları böyle paylaştığın için ayrıca saol...

Amazonn 27-04-2009 15:30

tohumlarla beraber gelen notu buraya yazıyorum ingilizcesi iyi olan arkadaşlar çevirebilirlerse acai bery yetiştirecekler adına büyük katkıda bulunmuş olurlar teşekürler..

ACİ SEEDS

Sow in moist/Wet soil/peat moss or germination medium. Keep temps near 90f. Water heavily. Keep humidity in with dome until plants have green leaves emerge. Protect from hot sun. Always water heavily, soil can never be dry. Protect from 40sF when young and frost. The seeds are perishable, don't leave them out of the bag and plant as soon as possible. They can be soaked in water for a day. The soil requirement is acidic. Household potting mix is fine . İn the ground they do not like sand and would need supplemental peat moss and soil.

Lal08 29-04-2009 09:22

Selam Amazonn, sana gelen bilginin yaklaşık çevirisi aşağıda mevcut. Bence bu bitkinin oldukça sıcak, tropik yağmurları ve su baskınları çok olan bataklıklarda yaşadığını göz önünde bulundurarak, 1 gün ılık suda beklettikten sonra, kaliteli bir torfa ekip, bol sulayıp, ortamını hep sıcak tutmamız lazım. En azından bana gelecek tohumlarla ben bunu deniycem...

Nemli/ıslak toprağa ekin. Dereceyi 90F (32C) yakın tutun. Çok sulayın. Yeşil yapraklar çıkana kadar, nemi tutmak için üstünü örtün. Aşırı güneşten koruyun. Herzaman fazla sulayın, toprak hiç kuru kalmamalı. Fideler gençken, dondan ve 40F (4C) civarındaki ısıda koruyun. Tohumlar ekim öncesi 1 gün suda bekletilebilir. Asidik toprak sever. Evtipi toprak karışımı uygundur. Dışarı ekimde, kumlu toprağı sevmez ve ek toprak ister.

Amazonn 29-04-2009 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lal08 (Mesaj 409779)
Selam Amazonn, sana gelen bilginin yaklaşık çevirisi aşağıda mevcut. Bence bu bitkinin oldukça sıcak, tropik yağmurları ve su baskınları çok olan bataklıklarda yaşadığını göz önünde bulundurarak, 1 gün ılık suda beklettikten sonra, kaliteli bir torfa ekip, bol sulayıp, ortamını hep sıcak tutmamız lazım. En azından bana gelecek tohumlarla ben bunu deniycem

yönteminiz çok güzel...

Birkaç çeşit çimlendirme denemesi yapacağım...Tohumların nasıl tepki vereceklerini ölçmek istiyorum... Başarısız olsam bile forumdaki arkadaşlara ışık tutar kanaatindeyim...

benim tohumlar hala köklendiricinin içinde bugünle beraber 5 gün oldu ne olumlu

nede olumsuz bir gelişme var ilk geldiği gün gibi duruyor.. kavrulmuş kahve

çekirdekleri gibi sert hiçbir yumuşama belirtisi yok.. :(

bu 10 tohumu deneme amaçlı gözden çıkardım... çimlenene kadar suda

kalacaklar..

Bu arada çeviriniz için teşekürler...

Lal08 29-04-2009 10:11

asıl senin denemelerin çok kıymetli, hepimize ışık tutucak. daha önce yazışmıştık, biliyosun ben istanbuldayım. açai tohumlarını çimlendirebilirsem zaten bahçeme ekmiycem, saksı içinde ev ortamında büyütücem. bu bitki Florida'da bile bazen meyve vermiyomuş. istanbul'da dışarda hiçbir şansı olduğuna inanmıyorum.

Amazonn 04-05-2009 08:39

acai tohumların torfla buluşması

1 Eklenti(ler)
çatlayan acai tohumlarımı torfa ektim ( tustumu yedim Bekliyorum :D ) beklemedeyim..

karagoz 06-05-2009 20:51

tohumlarını nasıl ve nereden bulabilirim

Amazonn 07-05-2009 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karagoz (Mesaj 415413)
tohumlarını nasıl ve nereden bulabilirim

http://www.acaipalmseeds.com/home.htm buradan temin edebilirsin..

aynı zamanda forumda snowman77 arkadaşımızda satışını yapmakta.

Amazonn 13-05-2009 14:25

hala acai tohumlarımdan ses seda yok....sizlerde durum nasıl arkadaşlar...

noni zor derken 4. noni fidem oldu ama acailerde durum belli değil....tohum ektiğim poşetleri kurcalamakda istemiyorum...yoksa meraktan kurcalaya kurcalaya çimlenecek tohumlarda çimlenmiyor....

denizakvaryumu 13-05-2009 14:36

Beklemedeyiz :)

snowman77 13-05-2009 16:15

Arkadaşlar bendeki tohumlardan bazıları çatlamış sürgüne başlamış durumda yarın kısmetse ekiceğim sizlerde durum nasıl tohumları ektiniz mi?
Ekmediyseniz bir kontrol edin derim.
Maquıleri de kapalı kapta kum üzerine bez serip tohumları serdim çimlenmelerini
bekliyorum.

Amazonn 18-05-2009 10:37

Benim tohumlar hala kök yapmakla meşgulller.. daha filiz namına bişi yok....Belki haftaya..:(

Amazonn 21-05-2009 09:03

sonunda acailerde çimlenme belirtisini gördüm bugün ektiğim poşetlerin birinde acai nin toprak yüzeyine çıkan küçük bir filizini gördüm...Bu güzel gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim....

Lal08 24-05-2009 12:16

2 açai tohumu suda çatladı, 3 tane de noni suda çatladı. torfa alıcam bugün **** yarın. ağır bi grip geçirdim, tohumlar erken geldi ama suya daha perşembe günü koyabildim tohumları. çatlamayanları biraz daha suda bekletiyim diyorum.

bi de maqui ısmarlamıştım, onları direk torfa ektim zaten. bende son durum bu...

Amazonn 25-05-2009 09:22

50 acai tohumundan 18 adedi kadar çimlenme oldu...bir aksilik olmazsa başarom %36 oldu..

6 noni fidesinden birsini kaybettim bu sabah baktığımda tepesinin yok olduğunu gördüm..:(

bari 25-05-2009 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Amazonn (Mesaj 429695)
50 acai tohumundan 18 adedi kadar çimlenme oldu...bir aksilik olmazsa başarom %36 oldu..

6 noni fidesinden birsini kaybettim bu sabah baktığımda tepesinin yok olduğunu gördüm..:(

Her ikisininde son durumlarını fotoğraflayabilirmisiniz...

Lal08 28-05-2009 09:01

açai tohumlarım suda güzel patladılar, torfa geçirdim. onlardan bayağı umutluyum. nonilerde ise çok daha az hareket var, onları da geçirdim torfa, ancak bakalım nolucak. bu noni bayağı nazlı mıdır nedir anlamadım.

Amazonn 28-05-2009 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lal08 (Mesaj 432165)
açai tohumlarım suda güzel patladılar, torfa geçirdim. onlardan bayağı umutluyum. nonilerde ise çok daha az hareket var, onları da geçirdim torfa, ancak bakalım nolucak. bu noni bayağı nazlı mıdır nedir anlamadım.

Noniler çok nazlı, 4 yaprak olması için neredeyse 1 ay bekliyorsun ve hala gövdesi otsu kabak fidesi gibi.

Acailer çok küçük olduğu için torftan seçilmiyor.
kaliteli makine olmadığı için çekemiyorum...
nonileri 2 yapraklı olarak foruma resimlerini koydum onlarda net çıkmadığı için tekrar resim köymeya gerek görmedim fideler fotoğrafta farkedilecek duruma gelince koymayı düşünüyorum..

Lal08 28-05-2009 14:06

bende öyle tahmin etmiştim, bakalım nolucak nonilerimiz. ben benimkilerden çok ümitli diilim. açailerse tutucak gibi...

Lal08 08-06-2009 09:04

açailerim ufacık kırmızı filizler verdi, topraktan zor ayırt ediliyo. biraz daha büyüsünler hemen fotolarını çekip, paylaşıcam sizlerle:) gerçekten çok nemli ortam toprak seviyolar...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025