![]() |
Cahillik ve pişkinlik zaten kolkola gezerler.
Bilen insan mütevazı olur, bilmiyorsa da "bilmiyorum" der. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Uç daldırma ile Çoğalttığım karaka böğürtlen. Önümüzdeki yıl oldukca çoğaltmış olacağım tek bir kökten 1. yıl sonuda 8 adet fidan elde edebildim seneye 100 adetlik karaka böğürtlen hedefim..
|
3 Eklenti(ler)
İlk yıl siyahta şimdilik 3 meyve olgunlaştı.
Eklenti 617532 Eklenti 617533 Eklenti 617534 Sıcaktan hiç hoşlanmıyor. Gölgeleme yapmayı düşünüyorum, yanlardan mı, üstten mi gölgelesem emin olamıyorum. Dip sürgünler şimdiden akşamüstü çok solgun oluyorlar, suyu görünce akşam diriliyorlar. Temmuzda çok zorlanacak gibi. Bu ay içinde acil bir şey yapmam lazım. |
Gölgeleme için gölgeleme tülü mü kullanacaksınız bilmiyorum ama eğer tül kullanacaksanız bunların % 50 lik olanları çok kullanışlı. Ben üstten kullanıyorum hiç bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Yok tül yerine ışık geçirmeyen herhangi bir şey düşünüyorsanız (karton vb gibi) bence üstten değil de en azından bitki sabahtan öğleye kadar güneş alıp öğleden sonraki güneşi kesecek şekilde kullanırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam bitki saksıda değil mi? Saksının üst toprağına gübre. kompost vb. bir şeyler de ekleyin isterseniz. Nemini biraz daha muhafaza etmiş olur. Yok toprakta ise yine aynı şekilde üst kısmı kompost, gübre, saman hatta gazete/karton vb. ile örtebilirsiniz. Çok faydasını göreceksiniz. |
Siyah ahududu toprakta.
Diğer ahududular saksıda. Çam kabuğu işe yarar derseniz kabuk eklemesi yapayım. Tül veya file kullanmak istiyorum. Uygun ebatta GG de varmış, hemen sipariş geçeceğim. %50 yeterli diyorsanız onu alayım, diğer bitkiler de rahat ederler. 4 adet dip sürgün var, ölürse çok üzüleceğim. |
Elbette çam ağacının kabuğu da bir nebze olsun iş görür, altına 2 kat gazete gibi su tutacak bir şey de koyun isterseniz. Tül için % 50 yeterli bence. Ben 4 yıldır kullanıyorum çok memnun kaldım. Daha önce % 75 almıştım, çok fazla gölgeleme oldu ve pek çok bitkide çiçek gözü oluşumu azalınca değiştirdim. Kolay gelsin.
|
Gölgelikte iyi olur ama diblerini bıçak, keski gibi aletlerin yardımıyla hafifce belleyip de sularsan cimlerin diblerine su rahatlıkla iner.Ben sürekli ince çapa ile sürekli diblerini belledikten sonra sularım bu sekilde daha canlı duruyorlar..
|
Sayın serdar1, benim bahçem çok ufak.
Değil çim, bitkilerin dibinde 1 ot bile yok, daima çapalanmış ve tırmıklanmış halde. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Keyifle yetiştirdiğim böğürtlenlerim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Akşam %55 gölgelemeyi kurduk.
Bu gün siyah ahududunun dip sürgünleri diri diri. Tam zamanında. Otomatik damla sulamayı da kurunca iyice rahatlıyacağım. |
Alıntı:
Ya Manisa'nın 49 dereceye varan sıcaklıklığı sebep oldu ya da cummrtesi günü dibine 1 kürek bıraktığım çok yıllık(en az 3 senelik) koyun gübresi ile toprak karışımı. Gübreli topraktan olduğunu düşünmesem de acaba ben miyim sebebi diye sormadan edemiyorum. |
Alıntı:
|
Doğadan böğürtlen manzaraları ;
Bugün karşılaştım kendileriyle :) Fotograflar çok büyük oldugu için rahatsızlık vermemesi adına kaldırıdm. |
Talep
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Reuben şaşırtmaya devam ediyor. Sezon kapanmak üzereyken bu da ne şimdi:))
|
2 Eklenti(ler)
Reuben inanılmaz bir böğürtlen. Mayıs'ta yere diktiğimiz fidan o zamandan beri sürekli meyve verdi ve bu resimleri bugün çektim; hala sürgün, çiçek ve tomurcuk veriyor.
Ticari yetiştiricilik için inanılmaz fırsatlar sunduğunu düşünüyorum. Cevizdeki hedgerow dikim ve budama sistemine benzer bir uygulama ile Mayıs'tan Ekim ayına kadar piyasaya sürekli böğürtlen meyvesi tedariği sağlanabilir gibi görünüyor. |
Herkese merhaba,
Bir kaç çeşit ahududu, böğürtlen ve Tay böğürtleni çeşitlerinden almak istiyorum. Aceba bögürtlen, ahududu, tayberry yetiştirenler lezzet olarak hangi çeşitlerden memnun kaldınız yazabilir misiniz? Antalya'da sahile yakın bir yerde büyük saksılarda yetiştirmeyi düşünüyorum ve dikensiz çeşitleri tercih ediyorum. |
Sn pin@r, bu başlıkta aradığınız tüm soruların yanıtları mevcut. Geriye dönük okursanız farklı çeşitler hakkında da bilgiler var.
|
Alıntı:
|
Bendeki meyve tutmadı ama hala çiçek açmaya devam ediyor. Çok ilginç uç daldırması yaptıklarımdan tutan olmadı. Önümüzdeki yıl kökten ayırma ile çoğaltmaya çalışacağım.
|
Reuben'i yazın uç daldırma yapın.
Diğerleri bu mevsim çok güzel kökleniyorlar uçtan. |
Alıntı:
Sorumu tembellik ederek soru sorup hazıra konmak gibi algılamış olabilirsiniz ama yukarıda anlattığım konular nedeniyle sordum bu soruyu. Sizler eskiden beri forumlarda beraber tartıştığınız için konunun takibi sizleri için kolay olabilir ama malesef benim gibi yeni birisi için kısa sürede okuyunca oldukça yabancı ve karışık bir yazı. Yine de okuyabildiğim kadar baktım. Mesela biriniz bir çeşiti yazıyorsunuz tamam iyi gibi derken mayhoş ekşi tam anlamadım gibi yorum gelebiliyor bu sefer en başa dönüyorum. Belki de forumlarda soru sormamalıyım onuda bilemedim. Neyse uzattım kusura bakmayın. |
Sn pin@r, damak tadı kişiden kişiye değiştiği için sormuş olduğunuz soruya ''budur''dememiz mümkün değil. Satıcılara bakarsanız hepsi birbirinden güzel. Siz yine de geçmişe dönerek sayfayı ayrıntılı incelemeye çalışın. Örneğin pek çok çeşidi olan domates için de hangisini önereceğiz arkadaşlara? Benim ''mükemmel'' dediğim çeşide siz '' eh işte'' yorumu yapabilirsiniz.
Ayrıca yetiştirilen ürün ortamı da çok farklı kılıyor elde edilen ürünü.Başıma gelen bir olay tam da buna örnek teşkil ediyor. Bu yıl şeker kamışı yetiştirmeyi denedim. Bahçe toprağım çok kötü ve az olduğu için neredeyse tüm bitkilerimi saksıda yetiştirmeye çalışıyorum. Şeker kamışını da hem toprağa hem bahçenin bir köşesine ektim. İçinde mükemmel harç malzemesi olan saksıdaki şeker kamışı hasat zamanı geldiğinde beni hayal kırıklığına uğrattı, neredeyse tadı hiç yoktu. Ama kötü bahçe toprağındaki ise bal gibi tatlı oldu. Yerimiz az çeşit de çok ne yapacağız peki? Yorumlar da pek çok faktöre göre değişiyor. Bilmem anlatabildim mi? Ama yine de size kendi tercihimi belirteyim. Bal gibi lezzet istiyorsam böğürtlen yerine ahududuyu tercih ederdim. Öncelikle sarı ahududu sonra aksu pembesi. Pek çok çeşit içinde öne çıkmış olan böğürtlenlerde ise benim favorim Tayberry, Karakablack ve Boysenberry. Şimdi başka bir arkadaş çıkıp farklı liste sunup '' benim de favorim budur'' derse ki mutlaka çıkacaktır, o zaman işin içinden çıkmak size kalıyor artık:))) Hadi gene iyisiniz, kaptınız reçeteyi:))) Şaka bir yana Antalya için ahududu önerebilirim. Böğürtlen için de dikensizlerden uzak durun. Elimizde ve satıcılarda daha bir sürü yorum yapılmayı bekleyen çeşitler de var. Ne demiş Nazım '' en güzel şiir henüz yazılmamış olandır''.. Kolay gelsin. |
sn. pınar hanım , bende sayfaları okudum . fakat şu iyidir diyemiyorum. çünkü her çeşidin iklim isteği farklı. bende öne çıkan çeşitlerden birer adet edindim denemeler yapıyorum. bursa karasalına uygun çeşidi çoğaltacağım.
|
Ben ektim geçen sene tutmadı **** yerini sevmedi.
|
Sayın aydemiraydın bende forumları okuyunca sizin gibi seçemedim. Siz geçen sene de bana yardımcı olmaya çalışmıştınız çok teşekkür ederim.
Sayın Lonicera sizin de ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim. Biraz sitemle de olsa kaptım reçeteyi haklısınız ama gerçekten kafam karıştı. Keşke çok büyük bir yerim olsaydı her çeşiti deneyebilseydim. Bu arada ben düşünürken üç böğürtlenim oldu arkadaşım aldı fuardan. Dikensiz uzak durun dediğiniz çeşitlerden :p kısmet ne yapalım. Birde aronya diye bir bitki daha var açıkçası ilk defa duydum. Biraz küçükler, büyütebilirsem ve meyve alabilirsem yorum yazarım. Dediğiniz çeşitlerden de alacağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025