agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Böğürtlen, Ahududu (Rubus idaeus) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/638.htm)

yasinmetin 16-05-2016 09:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1462035)
Reklam demezseniz, böyle bir yer buldum
1001 Fidan - 1001fidan.com
Baya uygun fiyatlı.

Ne reklamı canım forumun bir amacı da böyle güzellikleri paylaşmaktır bence. Geçen hafta sayın aydemiraydın sayesinde keşfettim ben de ve hemen siparişleri sıraladım. Sayın aydemiraydın saskatonları tadına bile baktı oradan aldığı :)

cockpit 16-05-2016 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1462035)
Reklam demezseniz, böyle bir yer buldum
1001 Fidan - 1001fidan.com
Baya uygun fiyatlı.

Merhaba,

teşekkürler Sayın Jezebel, bu tür firmaları anlamak mümkün olamıyor maalesef.

Nedeni:

Aynı firma iki web sitesi, aynı ürünün fiyatları farklı, birinde stokta yok, birinde var.

RUBUS idaeus Aksu Pembesi Ahududu Fidan

AHUDUDU Fidan Aksu Pembesi ,tpl

Hele Alanya'da bir firma var ki çok sayıda web sitesi üzerinden sipariş topluyor , ürünler belirtilen nitelikte gelmiyor vs.vs.

Pek çok firma da aynı uygulama içinde. Çok titiz davranmadan sipariş vermek doğru değil. Hangisi olursa olsun sipariş vermeden önce sitenin "hakkımızda" ve "iletişim" bilgilerini incelemek ve "arama" yapmak şart oldu. Daha önce çok sorun yaşadığınız birileri çıkıveriyor karşınıza.

Amacım Sayın Jezebel'in ve diğer arkadaşlarımın paylaşımına ya da firmalara saygısızlık değil kesinlikle.

Saygılarımla

Not: Bu arada siteyi sık kullanılanlarıma ekledim :)

esflora 16-05-2016 09:49

Sayın Jezebel,

Türkiye'de her ahududu ve böğürtleni yediveren olarak tanımlayarak satış yapanlarda "cahillik" ile "sahtekarlık" arası bir ruh hali olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle sitemizde ahududu çeşitlerini ürün açıklamalarının altında izah etmeye çalıştık. Hangisi yaz çeşidi hangisi yediveren gibi. Internette "Aşılı Yediveren Dikensiz Böğürtlen" satmaya çalışanlar olduğunu göz önünde bulundurarak alıcının önce kendisinin iyi bir araştırma yapıp almak istediği çeşide karar vermesi, ondan sonra da aradığı çeşidi satan yeri bulmasını tavsiye edebilirim.

Avrupa'da primocane böğürtlen olarak Reuben ve Prime Ark 45 satışı mevcuttur. Reuben'in artıları daha fazla olduğu için sadece onu satıyoruz ve gönül rahatlığıyla da ürünümüze "Yediveren Böğürtlen Fidanı - Reuben" adını yazabiliyoruz. Prime Ark Freedom Avrupa'da lisanslı satışı başladığında çeşitlerimiz arasına ilk ekleyeceğimiz çeşitlerden olduğunu yazabilirim. Bu da en erken önümüzdeki yıl olur.

Saygılar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1461923)
Sn.esflora yazdıklarımla sizi kastetmedim.
Sitenizi daha önce gezmiştim.
Çok güzel türler var.
Fiyatlar yoruma açık, meraklısı için önemli değil zaten fiyat.:D
Herkese hitap edecek bitkiler var.
Ricam olacak, şunu getirtin lütfen - Prime-Ark® Freedom Blackberry
Minnettar olurum.

https://www.youtube.com/watch?v=fKGAe4iSzMI

Hayırlı olsun, bol kazançlar.
Sorularımıza muhattap bulduğumuzu umuyorum.
Saygılar.

Jezebel 16-05-2016 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cockpit (Mesaj 1462063)
Merhaba,

teşekkürler Sayın Jezebel, bu tür firmaları anlamak mümkün olamıyor maalesef.

Nedeni:

Aynı firma iki web sitesi, aynı ürünün fiyatları farklı, birinde stokta yok, birinde var.

RUBUS idaeus Aksu Pembesi Ahududu Fidan

AHUDUDU Fidan Aksu Pembesi ,tpl

Hele Alanya'da bir firma var ki çok sayıda web sitesi üzerinden sipariş topluyor , ürünler belirtilen nitelikte gelmiyor vs.vs.

Pek çok firma da aynı uygulama içinde. Çok titiz davranmadan sipariş vermek doğru değil. Hangisi olursa olsun sipariş vermeden önce sitenin "hakkımızda" ve "iletişim" bilgilerini incelemek ve "arama" yapmak şart oldu. Daha önce çok sorun yaşadığınız birileri çıkıveriyor karşınıza.

Amacım Sayın Jezebel'in ve diğer arkadaşlarımın paylaşımına ya da firmalara saygısızlık değil kesinlikle.

Saygılarımla

Not: Bu arada siteyi sık kullanılanlarıma ekledim :)

Bursadan bir arkadaşım birazdan o yöne gidip fidanlığı şahsen konrol edecek.
Bursa yolu 2 ci kilometre yazıyor.
Bilgi verince paylaşacağım.
Yaş tahtalara çok bastık, kontrol edelim :)

Jezebel 16-05-2016 14:19

Arkadaşlar bahsi geçen yer gerçekten var ve tüm ürünler ellerinde mevcut.

Lonicera 16-05-2016 14:26

Ne güzel, çeşitler giderek fazlalaşıyor. Bir de bunları istifleyecek yer bulsaydık iyiydi:)))

athena -asena 18-05-2016 08:02

Evet bahsi gecen yeri gecen hafta ziyaret ettim. Ellerinde cok degisik cesitler var.

cockpit 18-05-2016 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 1462639)
Evet bahsi gecen yeri gecen hafta ziyaret ettim. Ellerinde cok degisik cesitler .

Merhaba, o sitedeki PHYSALIS franchetii ile ilgili bir tereddütüm oldu. Komşum rica etti alır mısın diye.

Aslında satıldığı belirtilen ve kırmızı kapsülü olan bitkinin yerine farklı physalis fotoğrafı koymuşlar. Satılan ürün mü yanlış yoksa foto mu? Aradım, yanıt bekliyorum.

Saygılar

athena -asena 18-05-2016 09:37

Sayin cockpit haftaya tekrar gidecem unutmazsam bakarim size haber veririm.

Jezebel 18-05-2016 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cockpit (Mesaj 1462655)
Merhaba, o sitedeki PHYSALIS franchetii ile ilgili bir tereddütüm oldu. Komşum rica etti alır mısın diye.

Aslında satıldığı belirtilen ve kırmızı kapsülü olan bitkinin yerine farklı physalis fotoğrafı koymuşlar. Satılan ürün mü yanlış yoksa foto mu? Aradım, yanıt bekliyorum.

Saygılar

Ellerinde çok sipariş ve nette yayınladıklarının dışında çok çeşit olduğunu öğrendim.
Yetişemedikleri için internet sitesiyle uğraşamadıklarını söylemişler.
Açıkçası Bayramda atlayıp gitmeyi planlıyorum.
Kimbilir daha neler vardır;)

athena -asena 18-05-2016 09:56

Sayin jezebel ben gecen haafta saat 4gibi gittim internet uzerinden verilen siparisle ugrasiyoruz deyip inglienmediler ben kendim dolasip istediklerimi aldim size onerim aksam saatlerine kalmayin.

esflora 19-05-2016 15:39

Reuben

1 Eklenti(ler)
Resimdeki Reuben fidanindaki meyveler gecen yilin surgunlerinde ve onumuzdeki haftalarda olgunlasacak. Alttan gelen yeni surgunlerde ise yeni meyveler olusacak ve Temmuz ayindan sonra olgunlasacaklar.

yasinmetin 19-05-2016 21:35

Sayın esflora getirttiğiniz ithal fidanları çoğaltıyormusunuz? Yoksa bu şekilde yüksek fiyatlarla satmaya devam mı edeceksiniz? Mesela bu reuben böğürtleni çoğaltmayı düşünmüyormusunuz?

esflora 20-05-2016 19:02

Sayın yasinmetin,

Elimizde 500 çeşit bitki var ve sadece istediğimiz türleri getiriyoruz. Birçok bitkide olduğu gibi Reuben'i de 20 adet getirmişiz. Birkaç nakliye ve resmi ithalat masrafları ile bize maliyeti 53TL olmuş. Bu ürünler profesyonel yetiştiricilik için hazırlanmış güçlü bitkiler.

8 tanesini kendimiz için, 12 tanesini de satış için ayırmıştık. 2-3 adet kaldı sanırım. Onlar tükendiğinde "yüksek fiyatlarla satmaya devam" edemeyeceğiz.

Reuben dahil bazı bitkilerden kısıtlı sayıda (30-40 adet gibi) çoğaltıyoruz. Daha fazla adedi sistemimiz kaldırmaz. En adetli çoğalttıklarımız mum çiçeği ve goji çeşitleri.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1463031)
Sayın esflora getirttiğiniz ithal fidanları çoğaltıyormusunuz? Yoksa bu şekilde yüksek fiyatlarla satmaya devam mı edeceksiniz? Mesela bu reuben böğürtleni çoğaltmayı düşünmüyormusunuz?

yasinmetin 26-05-2016 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1463210)
Sayın yasinmetin,

Elimizde 500 çeşit bitki var ve sadece istediğimiz türleri getiriyoruz. Birçok bitkide olduğu gibi Reuben'i de 20 adet getirmişiz. Birkaç nakliye ve resmi ithalat masrafları ile bize maliyeti 53TL olmuş. Bu ürünler profesyonel yetiştiricilik için hazırlanmış güçlü bitkiler.

8 tanesini kendimiz için, 12 tanesini de satış için ayırmıştık. 2-3 adet kaldı sanırım. Onlar tükendiğinde "yüksek fiyatlarla satmaya devam" edemeyeceğiz.

Reuben dahil bazı bitkilerden kısıtlı sayıda (30-40 adet gibi) çoğaltıyoruz. Daha fazla adedi sistemimiz kaldırmaz. En adetli çoğalttıklarımız mum çiçeği ve goji çeşitleri.

sayın esflora, bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de tam olarak aynı durumdan şikayetçiyim aslında, 53 TL ye binbir zahmet ve zorlukla getirip cüzi miktar karla satmak hem sizin için hem alıcılar için rasyonel değil. Az çok bildiğimiz kadarıyla üzümsü türlerin çoğaltılması kolay, bu nedenle lütfen getirip memnun kaldığınız ürünleri bol bol çoğaltın ki hem siz hem de biz mutlu olalım :) saygılarımla

Jezebel 27-05-2016 19:45

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1457590)
Japon Ahududu, geçen gün almamıştım, bu gün aldım.

Eklenti 608624

Eklenti 608625

Eklenti 608626

Sn. Lonicera telefonla bilgi veren arkadaş sanırım yanıldı.
Halen var, hem çiçeği üzerinde:)

Bunca heves boşa gitti.
Sanırım Zenfidenın tedarikçisi etiketleri karıştırdı.
Aldığım iki Ahududu da Falgold çıktı.
Yine Japon Ahududum yok.
Tadları mükemmel, üzüldüm desem pek de üzülmedim.

Eklenti 614832

Eklenti 614833

Eklenti 614834

Ekşinin tonu bile yok, tatlı mı tatlı, dokusu diri bir meyve, çok beğendim.

Jezebel 27-05-2016 19:47

1 Eklenti(ler)
Bigandearly anca olgunlaşmaya başladı.
Reuben onu solladı geçti.

Eklenti 614835

Umarım tadı güzeldir.

Jezebel 27-05-2016 19:50

1 Eklenti(ler)
Siyah ahududu henüz olgunlaşmadı. Ama iyi gidiyor:)

Eklenti 614841

Tadına bakacağız bu sene :)

Jezebel 28-05-2016 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1461624)
Gerçekten de sevmemek ne mümkün. Dile kolay bir yıl bu.

Hemen aklıma gelmişken sormak isterim. Nasıl çoğaltacağız bu bitkiyi? Klasik yöntemlerle mi yoksa başka yöntemle mi? Biraz araştırdım ama bilgi yok gibi. Sıkıntı bitkinin kazık gibi dimdik uzaması:))) Yan dal verirse ne ala, vermezse çok zor yatar bu bitki yere.

"Uç daldırma" ile çoğalttım.
Sizden başka bir kişiye daha verdim. O da meyve aldı.
Dipten de sürekli sürgün veriyor. Verin organik gübreyi, dipten sürsün.
Uç daldırma için sonbaharı beklememiştim, çook uzayan dalları eğerek ucunu cocopeatlı bir saksıya daldırdım.
Şu anki şartlarda duvar dibinde, duvarın üstüne koyacağım saksılara daldırma yapabilirim- 80 litre cocopeatım taze geldi, denemelere hazır.

Bigandearly maalesef şimdilik çok boylanmadı.
Dipten sürmüştü, onu da eskaza kırdım, dertliyim hüzünlüyüm o bakımdan:)

Jezebel 29-05-2016 08:50

1 Eklenti(ler)
Bigandearly sürpriz yaptı, beklemediğim daldaki bu sabah olmuş:)

Eklenti 615115

Tadına yarın bakayım diyorum :)

serdar1 29-05-2016 23:14

3 Eklenti(ler)
Bunlarda bu seneki erkenci böğürtlenler karaka -tay ve ismini bilmediğim oldukca verimli Almanyadan gelen bir ceşit tadı ekşi tatlı arası bir böğürtlen

Jezebel 30-05-2016 12:05

Tatmak için henüz erkenmiş. 3-4 gün beklemeliymişim.
Baya ekşiymiş bu sabah tattığımda.

cockpit 30-05-2016 16:26

1 Eklenti(ler)
Sopalarımdan yalnızca biri dallanmış, meyvelenmişti. İlk meyvemin fotosunu ekliyorum. Hanımla paylaşıp yedik şimdi :) Biz de erken davrandık galiba, hafif mayhoş, minik çekirdekli. Türü Aksu Pembesi mi acaba?

Saygılar

riskideogramı 04-06-2016 23:51

Sayın arkadaşlar bir sorum olacak, ahududu ile böğörtlen aynı bitki mi? ahududunun meyvesini nerden sipariş edebilirim?***.

Jezebel 05-06-2016 09:37

1 Eklenti(ler)
Tatlansın diye bekletirken dalında kuruyacak:)

Eklenti 616252

.

Lonicera 05-06-2016 14:16

1 Eklenti(ler)
Reuben bir karar verebilse clematis mi yoksa böğürtlen mi olduğuna:)))

cockpit 05-06-2016 14:57

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi riskideogramı (Mesaj 1466628)
Sayın arkadaşlar bir sorum olacak, ahududu ile böğörtlen aynı bitki mi? ahududunun meyvesini nerden sipariş edebilirim?***.

Merhaba, aynı meyve değiller. Meyve mi sipariş vermeyi düşünüyorsunuz fidanını mı? Meyve ise online satan yerler var ama güvenli şekilde size ulaşmama olasılığı var. Bulunduğunuz yerdeki büyük market ya da semt pazarlarından bakabilirsiniz.

Arkadaşlar "Türü Aksu Pembesi mi acaba?" diye sormuştum ama 3 gün şehir dışındaydım, 1 adet pembe vardı, şimdi iki fotodaki kadar çoğalmışlar ve koyulaşmışlar, tadı da bal. Türünü bilen olabilir mi?

Saygılar

Lonicera 05-06-2016 16:35

Sn cockpit, ahududunuzun meyve iriliği, rengi ve tadı ile aksu pembesine çok benzediğini söyleyebilirim. Bu çeşitten bende de olduğu için tahminim bu yönde. Fakat kendine has bir aroması da var. O yüzden kesin olarak budur demek çok zor. Fidanları nereden temin etmiştiniz?

cockpit 05-06-2016 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1466715)
.............. Fidanları nereden temin etmiştiniz?

Merhaba , Büyük Çamlica Fidanlıgı'ndan giderek almıştım, ancak sorduğumda "ahududunun çeşidi mi oluyor?" demişlerdi. :)

Teşekkürler, saygılar

Lonicera 05-06-2016 18:45

Şaka gibi vallahi))). Demek '' ahududun çeşidi de mi oluyormuş''ha. Söylenecek bir şey yok bu cevaba. Demek ki bunlar falan hep yalan imiş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025