![]() |
resimleri burada
3 Eklenti(ler)
yardımcı olusanız sevinrim
yokmu bunun hakkunda bigisi olan |
Böğürtlen
4 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Sizinle bahçemde yetiştirdiğim böğürtlenlerden resimler paylaşıyorum. |
Maşallah çok güzel acaba sizden kök veya çelik istesem gönderirmisiniz?
|
Muhteşemler:))
Ben de yetiştirmek istiyorum hepsinden:))))) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
isterim tesekkurler
|
Düşünmeniz bile yeter. Ben hevesimi paylaşmak istemiştim aslında:)) Fotoğraflar öyle cezbedici ki:)
Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eylül ayına girdik, neredeyse 2 aydır kızarmış halde öylece duruyorlar. Bundan sonra da siyahlaşacağını sanmıyorum. Dikensiz böğürtlenden kurtulmak için başka bir bahane daha:))
|
Alıntı:
ben böğürtleğenleri hiç böyle asma gibi düşünmemiştim, oysa ki ne kadar şık durmuşlar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben geçen yıl dikensiz böğürtlende o sorunu yaşadım, söküp attım.
çok yer kaplıyor, ancak meyveler olgunlaşmadan kuruyor. Bu sonbaharda ara mevsimde, (hatta yaz ve sonbaharda meyve veren iki tür üzerine yoğunlaşacağım) olgunlaşan bir- iki tür getirteceğim kısmet olursa:o |
1 Eklenti(ler)
Benim bunlar olgunlaşmadı.. :(
|
Bendeki toplam 4-5 kök dikensiz meyvesi bu halde. Senin durum çok daha vahimmiş. Dikensizlerin verimi çok iyi düzeyde ama bu tip sorunları da oluyor işte. Ben de bir an önce söküp kurtulacağım.
|
Bursa1 (Boysenberry), ikisi aynı mıdır
|
1 Eklenti(ler)
Meyve tutmadığını düşünüyordum, sürpriz yaptı...
|
Sayın Lonicera,
Eğer böğürtlenleriniz Antalya'da ise atmayın ben alabilirim. |
Maalesef İzmir' delerdi. Geçen hafta sonu iki komşuma verdim. Sadece bir adet bıraktım kendime çeşit olsun diye.
|
Böyle bişey ilk defa görüyorum. Bitkide genetik bi mutasyon zamazingosu mu oldu kesin bişey tetikliyordur o zaman. Kimbilir ne zira en fakir toprakta bile kızarır böğürtlen. Bende de dikensiz türler var bu sene mükemmel renk ve aroması vardı böğürtlenlerin. Kızarmak ne kelime mor ötesi oldular. Bu arada Bursa 1 boysenberry detayına sadece ben girmemişim demek ki aynı dehlizlerde yuvarlanan başka arkadaşlar da varmış. Bir an ilk günlere geri döndüm herşeyi kafaya takardım tekrar duymak gülümsetiyor. Bence aynı değiller çünkü bana gelen bursa1 dikensiz boysen ise dikenli.(gerçi boysenin dikensizi de varmış ama bence aynı değiller)
|
Ahududu
5 Eklenti(ler)
Rusya da kültüre alınmış bazı ahududu çeşitleri
|
Alım mevssimi geldi;)
On çıplak kök Heritage Ahududu, bir kök saksıda Reuben, bir de tekrar ufak bir Bedford Giant böğürtlen aldım. Biraz daha geç meyve veren cinsleri ve ilk yıl süren dalların meyve verdiği türlere baktım. Gümrükte takılmaması için de fazla abartamadım. Şu an Türkiye yolundalar, ben de çok heyecanlıyım. İzmirde bu konuyu soracak kimse olmadığı için deneye yanıla öğreneceğiz. |
izmirde gümrükte takılabilir aslında :D :D aramızda bi tane gümrükçü olabilir mesela :D parasıyla ona da bi kökcük sadece vermediğiniz için gıcıklık yapabilir mesela :D
|
35 £ takılmaz hiçbir yere;)
Sn.KAYAHANN siz hele bağınızın, bahçenizin, bitkilerinizin resmini yükleyin siteye, görelim. Bu konuda ehil olduğunuzu görürsek bitki veririz. Kaç kişiye verdim İzmirde Karaka black,kimseden ses çıkmıyor . Öldürmek için de verilmez ki:( Bu bitkileri yetiştirmek her yiğidin harcı olsa her fidanlıktan 3-5 liraya alırdık;) Bulmak zor olduğu için bunca masrafa ve meşakkate katlanıyoruz elimizin hamuruyla:D Bakmak da zor belli ki, Bursada semt pazarlarında bile ahu ve böğürtlen bulunurken, İzmirde hiç görmüyorum. Büyük marketlerde bile:) Hal böyleyken... |
Sayın Jezebel,
Sayın Romantik'ten temin ettiğim karaka black 3 metre boylandı. Ama hala tam bir kalın gövde oluşturamadı. Sanırım 1-2 sene içinde kalın bir gövde oluşturur. Şimdi alttan yaprak döküyor. Yaza 1-2 tabak meyvesini yicez gibi...;) |
Sn. limon_sever çok sevindim.
Şimdi çoğaltma zamanı. Kaç dalı var bilmiyorum bitkinizin ama her dal ucunu ufak bir saksıya toprağa daldırın. Bir ay sonra kök saldığını göreceksiniz. Oradan yeni sürgün verecek. Baharda anne bitki ile bağlantısını kesin ve yeni bitkinizi toprağa geçirin. Benim bir ay önce başlattığım daldırmalarım köklendi bile. İkliminiz müsait, çoğaltın elinizden geldiğince. http://s5.postimg.org/gqqv7me53/uc_daldirma2.png |
Şuan tek gövde. Aslında dipten yeni sürgünler vermesi gerekiyordu. Ama vermedi. Seneye 2-3 sürgün verirse dediğinizi uygulayacağım. Şimdi bitkiyi asmaya sardırmıştım. Çoğaltmak için toprağa ucunu gömeyim mi? Veya gövdeyi 3-4 kez daldırma tekniği vardı. Onu uygulayım mı?
|
Tek ucu bile olsa onu daldırın.
Gövdeden daldırma veya " hendek yatırma" dedikleri yöntemle çok güçlü kök oluşmuyor maalesef. Yeni bitkiyi besleyemiyor. Ama "uç daldırmada" oluşan kök püskül gibi oluyor ve yeni bitkiyi rahatlıkla besliyor. Bahara yeni bitkiniz olmasın mı:confused:;) Deneyin ne kaybedersiniz? Uç topraktan uzakta sabitlenmişse o zaman minik saksıyı sabitleyin ucun seviyesine ve öyle toprağa batırın. Onu da sevgili jineop Clematiste yapmıştı, "havayi daldırma" demiştik. Ben o yöntemi pencere pervazına bağlı bitkimi pervaza koyduğum balkon saksısıyla yaptım, 4 yeni kök oluştu. Siz saksıyı telle asmaya bağlayın ve ucu toprağa batırın. Gerisini düşünmeyin ;) |
Şaka yapıyorum, bahçeyle ilgili problemlerim var, bi 15 tane meyve fidanı diktim yerim kalmadı 10 tane gelişmiş fıstık çamı var bahçemde site kurulurken dikilmiş, onlar olmasa baya bi yerim açılacak ama hem site yönetimiyle ters düşüyorum hem de ağaçlara acıyorum bakalım nolacak
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025