![]() |
eğer granül bulamassanız sıvı gübrelerde olur.akşam saatlerinde gübreleyin.yapraklarıda gübreleyebilirsiniz.ama gübrelemeden sonra limon tuzu ile dinlendirilmiş su ile gübrelemeden 1 saat sonra yaprakları güzelce yıkayın...sıvı gübre üzerinde kalısa yapraklarda yanma oluşur...
|
birde eğer saksılarda torf kullanıyorsanız.gübreleme ye daha sık ihtiyaç duyabilirsiniz.çünkü torf süzeç olduğu için sıvı gübre her sulamadan sonra akıp gidecektir...bulabiliyorsanız granül ve uzun salınımlı gübreleri tercih edin
|
Sevgili Caturanga, 2 günde bir lımon tuzlu dinlendirilmiş su kullanıyorum.Yüzeyde beyazlanma olmadığını gözlemledimki iyi haber,en azından toprağım asidik özelliğini kaybetmemiş.
|
Ayrıca granü,l demir ağırlıklı orman gülü ve yaban mersini için kullanılan gübre vermiştim.Bluecrop yeni sürgünler verdi.Patriot,sunshine ve yeni gelende halinden memnun, Gôlge yer bulmak sorun! Yaprak bıtleri ile başım biraz dertte,Huseyin Beyin yeni ilacını bekliyorum,gelince hem onlarda hemde çeşit çeşıt biberlerimde kullanacağım.Sevgiler
|
Sn Volare, gilberik asit uygulamasını Günüm arkadaş nasıl yapmış? Formun bır tarafında vardır ama ben bulamadım. Gövdeleri kahverengine dönen fakat atamadığım bitkilerim için son şans!
|
Giberelin
Alıntı:
Giberellik asit ve kuru japon gülünü uyandırma Yine internette bulduğum bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Her ne kadar japon gülü üzerinde anlatılmış olsa da aynı kaderi paylaşan diğer bitkilere de uygulanabilir diye bir not da düşülmüştü. Onların kullandığı sprey hazır olarak satılıyor. Buralarda bulmak olası değil. Hiçbirşey yapmamaktansa evdeki giberellik asiti uygun oranda su ile karıştırıp, hazırladığım karışımı kullanmaya başladım. Kış aylarında dışarıda kalan ve yeni yaprak oluşturamayıp, kuru dallar halinde kalan bitkinizi 6 hafta boyunca, haftada 2-3 sefer giberellik asit eklenmiş su karışımı ile fısfıslıyorsunuz. Çıkan ilk iki yaprak resimde görülen boya geldiği andan itibaren o bölüme fısfıs yapmayı bırakıyorsunuz. Bitkinin sürgün vermeyen diğer dallarına fısfıslamaya devam ediyorsunuz..(Hangi süre devam etmemiz gerektiği ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Ama denemeye değer diye düşündüm.) Kışın kuruyan begonvilimin dalları üzerinde denemeye başladım. Kaybedecek birşey yok nasıl olsa.. Deneyin ,kaybedecek bir şey yok nasılsa .... |
Teşşekürler Sn. Volare bu akşam uygulamaya başlıyorum.Vadesi varsa yaşatırım.Her şey gönlünüzce olsun.
|
Sn. sındırgılı dalları kahverengileşmiş yaban mersinlerinde canlı yaprak varmı.canlı yaprakları var ise gölge uygulaması ve azot tan zengin gübreleme yeterli olacaktır.gölgelemeden sonra eğer bir hastalık yoksa dallarda ki koyu kahve oluşumların zamanla renginin açıldığını göreceksiniz.aynı sıkıntıları bende tecrübe ettim....
|
kaynaklar yaban mersinleri için tam güneş alan **** yarı gölge alanları tavsiye ediyor.ama bu her bölge için geçerli değil.doğu karadeniz de tam güneş alana yerlerde oluyor fakat marmara ve daha yoğun güneş alan bölgelerimizde güneş yanıklığı oluşuyor.zaten yabanmersinleri doğada daha çok gölge alanlarda agaç altlarında ürüyorlar...
|
yakında elimde doku kültürü ile üretilmiş güney high bush sharp blue çeşidi ve sıcaklara ve toprak olumsuzluklarına daha dayanıklı vaccinium ashei (tavşangözü yabanmersini) çeşitlerinden powder blue ve brightwell olacak
|
ama sıcak bölgeler için sharpblue çeşidi en önemli ceşittir.7-10 zone arasında mükemmel dayanımı vardır...avustralyanın güney şeridinde yoğun olarak yetiştirilmektedir.avustralyanın güney şeridi akdeniz iklimi ile çok benzer özellikler taşır...kuzey highbush çeşitleri ortalama 3-7 zone arasında verimli olabilmektedir...
|
Sn Caturanga, Ölmekte olanların dallarını budadığım için maalesef yeşil dal yok. Ama cranberry'nin bir tanesinin gidişatı iyi gözükmüyor. Dediğini onda uygulayacağım.
|
Sharp Blue Blueberry
Sayın caturanga ,
Sharp Blue Blueberry konusunu baya araştırdım . Satış başlığı açarsanız ben Sharp Blue Blueberry fidanı alabilirim . Hatta şimdiden ilk müşteriniz olayım -bana 3 adet ayırın;) |
Alıntı:
Powderblue ise kendine verimli bir çeşit sanırım. |
Sn Volare fidanlar hollanda bulunan ortagımdan doku kültürü ile üretilmiş olarak kavanoz içerisinde gelecek...öncelikle kendim viyöl e almada ve büyütmede sıkıntı olup olmayacagını görecem...eğer bir problem le karşılaşmassam uygun fiyatlardan satışa sunacagım...
|
Sn.Denizakvaryum u sizinde söylediğniz gibi tavşan gözü yabanmersinleri tozlanmaya ihtiyaç duyarlar.powder blue ve brightwell biribirini tozlayabilirler...
|
****** ticari bir tavşangözü yabanmersini bahçesi oluşturmak isterseniz...daha iyi verim ve daha kaliteli meyve için aynı dönemlerde çiçek açan çok daha fazla çeşidi bahçede bulundurmak gerekir...
|
ayrıca vaccinium corymbosum lardan güney ve kuzey çeşitleri kendilerine verimli olmakla birlikte farklı çeşitler ile tozlanma olanağı bulduklarında bitki başına daha fazla ürün vede daha iri meyveler verir...bu yüzden kapama bahçe kurulurken ana çeşitlerin yanına birazda diğer çeşitlerden tozlayıcı olarak ekilir...
|
pH metrem gelmeden Sunshine blue likapam geldi .
Henüz işyerinde olduğum için açmadım ,merakla 17.30 bekliyorum . Baltık torfu ve perlitim var, saksıya alacağım ,şu an 1 litrelik violde , hasarsız (sanırım) . Yardımlarınızı bekliyorum. |
powderblue ve brightwell in birbirini tozlayabileceğini söylemiştim.bu sözümü ticari olarak düşünen arkadaşlar dikkate almasınlar.ben kendi bahçemde ticari olmayan bir ekim yapacagım için az meyve alma konusu önemli değil...
|
tavşangözü yabanmersini ticari olarak uyumlu çeşitler şu şekildedir...
britewell * premier powderblue * thifblue |
Sn volare 1 litrelik saksıda ise ph metre niz gelmeden toprağını değiştirmemenizi tavsiye ederim.
|
Sn.Caturanga
sunshine bluebery ve tophat blueberi kendine verimli çeşitler ancak daha verimli olması için farklı çeşitlerden hangilerini önerirsiniz? |
doğru bilinen yanlışlardan biride büyük saksıda bitkilerin daha verimli gelişeceği kanısıdır.
önce kökün saksıdaki topragı iyice sarıp sarmadığını kontrol edin.bitkiyi çektiğinizde saksıdaki toprak bi kalıp halinde çıkıyorsa değişim zamanı gelmiştir |
tophat wild low bush tur.vaccinium corymbosum*vaccinium angustifolium melezidir.daha çok yabani özellikler taşır meyveleri ekşimsidir ufak meyveler oluşturur.çalı tipi küre şeklindedir.güz yaprak rengi kırmızıdır..
|
Alıntı:
Bu durumda ne ebatta bir saksı almalıyım Sunshineblue için ? Anlaşılan 1 litreden 3 litreye almıyacam ,da kaç :confused: Ya sulama konusu ? Teşekürler;) |
vahşilerden
burgundy ve braunschweig yarım yüksek boylulardan chippewa northblue ve northsky güney yüksek boylulardan sunshine blue jubilee southmoon kuzey yüksek boylulardan blueray ,chandler, toro, hardy blue,bluecrop,bluegold benim önerebileceklerim bunlar |
blueray ve chandler i özellkle öneririm çünkü iri meyveleri ile meşhurdurlar.sunshine blue için de aynı çeşitler geçerli hepsi aynı dönemlerde çiçeklenen çeşitler aşşağı yukarı...
|
kendi saksısını 2 ile çarpmanız uygun olacaktır.ama hemen değiştirmenize gerek yok...biraz bekleyin. sulamayı sabah saatlerinde işe gitmeden önce yapın...sunshine blue güney cinsidir izmirde sorun yaşıyacvagınızı zannetmiyorum.topragı kurudukça sulayın...2 veya 3 günde bir.
|
Yağmur suyum var yaklaşık 25 litre , kış boyu biriktirmiştim ,
onu kullanacam şimdilik, bilhare bakarız... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025