agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni391Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2009, 09:01   #1
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Romantik Serseri Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,

Benden fidan temin eden arkadaşlar, Benden temin etdiğiniz fidanların hepsi çelik üretimidir. Bazı fidanların kökü kalın olduğundan, onları aşılı zannetmeyin , onlarda çelik üretimimdir. Avustralya Siyah Dutunu, normal dut çöğürü üzerine aşılamak bitkinin özelliğini bozacağından, bu uygulamayı uygun görmüyorum.

Sevgili Romantik Serseri, o benim aşı sandığım yer toprağa çok yakın ve saksılar da dipdibe olduğu için yakından ne olduğunu anlama şansım pek yoktu. Bluecrop'un aşı ile olan dutların fazla büyüyeceği bilgisinden sonra bunu yazdım. Aşılı veya çelikle üretim olmasının benim için hiç bir farkı yok. Önemli olan bana meyve verebilmesi. Balkon küçük olunca ve ben de o küçük alana gereğinden çok bitki sığdırmaya kalkışınca, fazla büyüyen bitkiler beni ürkütüyor doğrusu.

Sizin dediğiniz doğrudur elbette, size güvenirim. Yukardaki nedenden dolayı çelikle üretim olmasına çok sevindim. Demek bitkim saksı boyutlarında kalabilecek Ellerinize sağlık. O kadar iyi gelişiyor ki. Daha şimdiden bir karış boyuyla bu kadar meyve verebiliyorsa, gelecek yıl kimbilir neler yapar

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 07:51   #2
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster

Sevgili Romantik Serseri, o benim aşı sandığım yer toprağa çok yakın ve saksılar da dipdibe olduğu için yakından ne olduğunu anlama şansım pek yoktu. Bluecrop'un aşı ile olan dutların fazla büyüyeceği bilgisinden sonra bunu yazdım. Aşılı veya çelikle üretim olmasının benim için hiç bir farkı yok. Önemli olan bana meyve verebilmesi. Balkon küçük olunca ve ben de o küçük alana gereğinden çok bitki sığdırmaya kalkışınca, fazla büyüyen bitkiler beni ürkütüyor doğrusu.

Sizin dediğiniz doğrudur elbette, size güvenirim. Yukardaki nedenden dolayı çelikle üretim olmasına çok sevindim. Demek bitkim saksı boyutlarında kalabilecek Ellerinize sağlık. O kadar iyi gelişiyor ki. Daha şimdiden bir karış boyuyla bu kadar meyve verebiliyorsa, gelecek yıl kimbilir neler yapar
Sayın Nevsun hanım,

Gelecek yıla kalmadan bu yıl meyvesini yedikten sonra Temmuz ayında kartlaşmış dallarını kesiyoruz, Eylülde tekrar meyve yiyeceğiz. Avustralya Siyah dutunun özelliği yılda 2 kez meyve yiyebilmemiz.
Buradan duyurmamda sakınca yok, gelecek yıl Avustralya Siyah Dutunun kardeşide ( Avustralya beyaz Dutunun da) meyvesini yiyebileceksiniz. 1 adet fidan temin edilmiş olup, bu fidan üzerinden üretimini yapıp, eylül ayından itibaren Avustralya Beyaz Dutu fidanıda isteyen arkadaşlara temin edeceğiz.
Sayın Nevsun Hanım İlginize çok teşekkür ederim. Dutun yapraklarından sarma yapmayıda deneyin derim.

Emine Akman beğendi.
Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2009, 08:36   #3
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Romantik Serseri Mesajı Göster
Gelecek yıla kalmadan bu yıl meyvesini yedikten sonra Temmuz ayında kartlaşmış dallarını kesiyoruz, Eylülde tekrar meyve yiyeceğiz. Avustralya Siyah dutunun özelliği yılda 2 kez meyve yiyebilmemiz.
Bunu çok sevdim Temmuz ayında bunu bize hatırlatırsanız atlamış olmayız. Eylül'de 2. hasadı yapalım.

Alıntı:
Buradan duyurmamda sakınca yok, gelecek yıl Avustralya Siyah Dutunun kardeşide ( Avustralya beyaz Dutunun da) meyvesini yiyebileceksiniz.
Artık balkonda yer kalmadı derken yine beni baştan çıkarıyorsunuz. Şimdi ben ne yapacağım, kardeşsiz de olmaz ki. Balkon çökerse siz ödeyeceksiniz

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2009, 16:15   #4
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
[QUOTE=nevsune;402778]Bunu çok sevdim Temmuz ayında bunu bize hatırlatırsanız atlamış olmayız. Eylül'de 2. hasadı yapalım.

****** Nevsun Hanım buradan hatırlatarım. Arkadaşlar 1 yıl içinde 2 kere meyve yemenin tadını çıkarırlar.

Artık balkonda yer kalmadı derken yine beni baştan çıkarıyorsunuz. Şimdi ben ne yapacağım, kardeşsiz de olmaz ki. Balkon çökerse siz ödeyeceksiniz

Sizede Avustralya Beyaz Dutundan temin ederiz. Balkon çökerse artık daha büyüğünü yaptırırz.

Düzenleyen Romantik : 18-04-2009 saat 17:08
Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025