View Single Post
Eski 23-04-2009, 22:55   #117
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Bence bu dutun çok varyantları var piyasada. Zira bana avustralya kara dutu diye 3 farklı yerden gelen çeliklerin üçüde farklıydı ve sadece ikisi çelikteyken meyve verdi. Diğeri ise soğuk hava deposunda bekliyor onları henü çeik yapamadım yeri hazır olsun ilk fırsatta çelikleyeceğim.


Avustralya kara dutu konusunda Ordu (Rizeye yakın olması nedeniyle) romantik serseri ve bu dutu ülkemize getiren Kadir Şahin bey dışındaki duta şüphe ile bakmaya başladım.

Ayrıca bu avustralya kara dutu diye farklı farklı formlarda Antalya Gazipaşadan gelen fidanları ve meyveleri, Ödemişten gelen fidanları ve karadeniz bölgesinden gelen fidanları var. Şaştım kaldım. Yöreselleşmiş ve farklı dut çeşitleride bu adla anılmaya başlamış bilginize.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön