Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Romantik Serseri
Merhaba arkadaşlar,
Benden fidan temin eden arkadaşlar, Benden temin etdiğiniz fidanların hepsi çelik üretimidir. Bazı fidanların kökü kalın olduğundan, onları aşılı zannetmeyin , onlarda çelik üretimimdir. Avustralya Siyah Dutunu, normal dut çöğürü üzerine aşılamak bitkinin özelliğini bozacağından, bu uygulamayı uygun görmüyorum.
|
Sevgili Romantik Serseri, o benim aşı sandığım yer toprağa çok yakın ve saksılar da dipdibe olduğu için yakından ne olduğunu anlama şansım pek yoktu. Bluecrop'un aşı ile olan dutların fazla büyüyeceği bilgisinden sonra bunu yazdım. Aşılı veya çelikle üretim olmasının benim için hiç bir farkı yok. Önemli olan bana meyve verebilmesi. Balkon küçük olunca ve ben de o küçük alana gereğinden çok bitki sığdırmaya kalkışınca, fazla büyüyen bitkiler beni ürkütüyor doğrusu.
Sizin dediğiniz doğrudur elbette, size güvenirim. Yukardaki nedenden dolayı çelikle üretim olmasına çok sevindim. Demek bitkim saksı boyutlarında kalabilecek

Ellerinize sağlık. O kadar iyi gelişiyor ki. Daha şimdiden bir karış boyuyla bu kadar meyve verebiliyorsa, gelecek yıl kimbilir neler yapar