![]() |
|
![]() |
#1176 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharda yeni bir böğürtlen alımı yapacağım. Dikensz yerliyi soküp bahçeden uzaklaştıracağım- çekirdekleri kocaman ve tadı çok ekşi, ayrıca heryeri istila ediyor... Ara ve geç olgunlaşan türlerden seçim yapacağım. Karaka İzmirde mevsim kapattı... Aynı veya yakın irilkte, çekirdekleri ufak birkaç tür seçmem lazım. Sn bari öneriniz olur mu bana? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Ağaç Dostu
|
Meyvelerini düşürmediği sürece olgunlaşıncaya kadar ellemeyeceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Ağaç Dostu
|
Evet hibrit olmadığı için aynı özellikte bitki elde etmeniz mümkün. Yere dökülen meyvelerden her yerde çimleniyor bende ![]() Hiç engel olmuyorum. Daha yeni 3 bitki verdim, sn. gondag ve GÜLSEN hanıma. Meyvelerini tatmaları dileği ile ![]() Tohumdan çıkanlar daha geç meyve veriyor olabilir. Sn.Romantik iki bitkiden ne kadar çok üretmiş, maşallah ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Geçen yıl dikmiştim şimdi 2 metre oldu. Benimkinin cinsini nedir acaba? Vahşi mi? Yanındaki Hedera ile karışmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Urla Bahçe, arkadaşın elindeki bitkinin kaynağı benim bahçemdeki böğürtlenim, o yüzden bu kadar emin bir şekilde yazdım. Sn Romantiğe 2 bitkiyi ben göndermiştim... Sizinkinin dikensiz olduğunu sanıyorum, vahşi değil de aşı galiba ![]() Yine de çok iddalı değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Ağaç Dostu
|
Değer buna, çünkü tat, lezzet ve aroma bakımından yediğim en güzel böğürtlen. Meyvenin bolluğu da, toplarken sapı bitkide kalıyor, ayıklama sorunu olmuyor. Tam bizlik. Ben de kök sayısını 5'e çıkardım, ufak tefek tohumdan çıkanları saymıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Ağaç Dostu
|
Satışını yapıyor musunuz? Bir kök almak isterdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alımı ekim - şubat arası yapacağım için mevsim sonu değerlendirme benim de işime gelir. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Ben de ahududu olayına girenlerdenim. Şu anda olay yerinde Ruby,Willamette,Heritage ve Aksu pembesi,Yediveren olarak adlandırılan türler var.(Türk fidancılık sektöründe bulabildiğim türler bunlar, ne yazık ki istediğim asıl türleri bulmak imkansız ha unutmadan birde Hollanda boduru var ![]() Sayın Bari övdüğünüz siyah ahududuyu nasıl temin ettiniz acaba, sayın Romantik'in satışını yaptığı dikenli siyah ahududu sizin bahsettiğiniz kültür mü merak ettim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Ağaç Dostu
|
Sıcak iklimde oturup ahududu yetiştirmek isteyen varsa, rubus niveaus'u denesinler. Hem siyah ahudud hemde çok verimli olduğu söyleniyor.. Tadını bilmiyorum... Tohumunu bulabilirseniz, ben yetiştirdim bir yılda yetişkin oldular, seneye meyve verebilir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Bristol siyah ahududu türü antioksidan miktarı açısından ilk sıralarda yer alan belki de ilk sırada olan türmüş diye duydum. Tadını bilemiyorum ama sadece bu özelliği göz önüne alındığında bile bahçelerde yer almalı bence tabii gönüllü bahçevanlar bu bitkiye ulaşabilirlerse. Bristol siyah ahududu fidanını bulabileceğimiz bir satıcı veya yetiştirici mevcut mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burada var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Payım nerede efendim?. Küçük kardeş muamelesi mi acaba ?. Sağlıkla yeyin ve sağlıkla kalın inşallah. Elin meyvesi bizim çenemize vurdu- özürler. Şaka tabii ki. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Afiyet olsun. Nezâketiniz için teşekkürler. Eğer bir daha bu kadar albenili bir sunum yaparsanız seneye gelir dalından toplar yerim efendim, inşallah ![]() Sağlıkla kalın, saygılarımla lütfen. Düzenleyen mrduran : 09-07-2012 saat 18:16 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|