Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hillbilly
Ben de ahududu olayına girenlerdenim. Şu anda olay yerinde Ruby,Willamette,Heritage ve Aksu pembesi,Yediveren olarak adlandırılan türler var.(Türk fidancılık sektöründe bulabildiğim türler bunlar, ne yazık ki istediğim asıl türleri bulmak imkansız ha unutmadan birde Hollanda boduru var  ) Geçenlerde olgunlaşan bir ahududunun tadına baktım bu kadar güzel bir meyvenin tadı nasıl bu kadar ifadesiz ve manasız olabilir anlamıyorum.(Nedeni yanlış tür seçimi) Ruby ve Heritage den umutluyum onlar yaz sonuna doğru olgunlaşıyor herhalde.
Sayın Bari övdüğünüz siyah ahududuyu nasıl temin ettiniz acaba, sayın Romantik'in satışını yaptığı dikenli siyah ahududu sizin bahsettiğiniz kültür mü merak ettim?
|
Bende siyah ahududu olarak üç tür var. Birisi rubus occidentalis sanırım onun meyveleri ufak, hafif ekşimsi fena değil.. İkincisi dikensis bir tür glen cloe diye geçiyor, kültür türü, rezalet bir tadı var, yenmicek kadar kötü diyebilirim.. 3. tür sanırım rubus leucodermis türü, meyveler iri, onu iki yıl önce yusuf ustaoğlundan almıştım, mükemmel bir tadı var, hele iyi olgunlaşmasını bekleyecek kadar sabrederseniz, yemeye doyamazsınız...