![]() |
|
![]() |
#1141 |
Ağaç Dostu
|
Sn.mustafa07 ahududu böğürtlene benzemez, Antalyada tam güneş ona fazla gelebilir. İlk diktiğimde ben de sorunlar yaşadım. Babam Bursada tam güneş alan yerde 70-80 litrelik saksılarda yetiştiriyor, ancak nem oranı farklı, sıcaklık da... Yeniden alırsanız onlara yarı gölge bir yer ayarlarsanız ve aşırı sulamaktan kaçınırsanız sorun olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Ağaç Dostu
|
Bedford Giant adındaki böğürtlenimde 2 yıldır devam eden sorun. ![]() ![]() ![]() ![]() Yapraklar dipten uca doğru ufalıp renk değiştiriyorlar. Profesyoneller bu konuda ne der bilmiyorum. Tüm ilaçlamalara rağmen düzelme olmadı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Cevaplar için sağolun bir daha getirtirsem gölge bir yere dikerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Ağaç Dostu
|
Kültür böğürtlenini 2-2.5 metreden tepe alması yapıldığı zaman verimi güzel oluyormuş. Yediveren ahududular yaz sonu da meyve verdikleri için onlarda tepe alınmıyor sanırım. Peki yazın tek sefer meyve veren ahududularda böyle bir tepe alması yapılıyor mu? Yani çok boylu olması ahudududa verimi etkiler mi yoksa tepesini almayıp uzaya bildiği kadar uzamasına müsade mi edeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Ağaç Dostu
|
Aynı yıl veren ahududuları ikinci sene üst kısmı kuruyor zaten, alt gözlerden meyve veriyor. Eğer ahududunuz uzayabiliyosa bırakın uzasın. İyi bakarsanız bütün gözler uyanıp meyve verir. Bende bir kaç öyle tür var 3-4 metre uzuyor, bütün gözlerde meyve veriyor. Belki kısa bırakıp meyve büyüklüğünü etkileyebilirsiniz ben denemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Ağaç Dostu
|
"Aynı yıl veren ahududuları ikinci sene üst kısmı kuruyor zaten" derken bitkinin toprak hizasından üst kısmı mı yoksa sadece en tepe noktası mı kuruyor? Bu kış diktiğim yediveren ahududusu topraktan 2 sürgün verdi. Onlar yazın meyve mi verecek yoksa sonbaharda mı verecek? Seneye de meyve veriyor mu yoksa kuruyor mu? Tek yazın meyve veren 2. senesinde odunlaşıp yan sürgünlerinden meyve veriyor, onu öğrendim. (Geçen sene yaz ahududusuyla, bu sene yediveren ahududu ile tanıştım. Sanırım ahududuyla 2-3 yıl geçirmeden tam olayı kavrayamayacağım.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Ağaç Dostu
|
Şöyle anlatayım. Ahududular iki tür, birincisine primocane deniyor. Bunlar aynı yılın sürgünlerinden meyve veriyor. İkinci tür floricane, bunlarda bu yıl sürgün uzuyor, odunsulaşıyor, ikinci yıl yan sürgünlerinden meyve veriyor. Bazı primocane türler sarı ahududu ve kırmızı polka türü gibi mesela, aynı yılın en üst kısmı dallarından meyve veriyor ve odunsulaşıyor. İkinci yılında en üst 15-20 cm kuruyor, onun aşağısı yan dallardan meyve veriyor. Yediverenlik başka bir şey sanırım ahudududa , çünkü bütün bunların yanında türler erkenci-orta sezon ve geç sezon türler diyede ayrılıyor. Yediveren olunca ister primocane iste floricane olsun bütün yaz meyve veriyoru anlayabiliriz.... Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene fidancılara 2 metre boyunda oldukça kalın gövdeli -normal meyve fidanı gövdesi gibi-açık kök ahududular geldi... Öyleki bu gövdeyi ağaç gibi dikmek mümkün yani sardırma dayama vs. gerek yok... Sanırım bu türlerde gövde asla kurumuyor ve gittikçe kalınlaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Ağaç Dostu
|
Sn.bari, sn. denizakvaryumu şu linkteki bitkime göz atmanızı rica ediyorum. Bu bitkinin nesi var acaba ![]() Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Virüs kaynaklı bir hastalık olabilir. Satın aldığınızda **** sonradan bulaşmış. Bendeki bedforda bir sorun yok gibi, gölgede kalmasına rağmen tomurcuklu.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
25ltlik saksida bu sene alip dikdigim fall gold meyva vermeye basladi. Bununla beraber dipden 8-10 adet 20-25cmlik surgunler verdi. Bu yeni surgunleri kokleriyle beraber baska bir saksiya alabilirmiyim ya da bu is icin sonbaharimi beklemeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
sonbaharı beklemeniz daha saglıklı olur hocam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Tesekkur ederim bende sonbaharin daha uygun olacagina inaniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2012
|
Büyük siyah meyveli olan bögürtlenin cinsi nedir acaba nasıl temin edilir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
bende böğürtlen yetiştirmek istiyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Maşallah efendim, Kurşun sıkma gibi gayeniz olmadığına inandığım için... Var desem, bu sefer tabağı daha da büyütebilirsiniz o muhteşem meyvelerin diğer çeşitleri için. Mahcubiyet gene benden yana olacak. Kıskançlık değil.... asla hemde. Sadece tavuklarınız kaz gibi görünmeye mi başladı nedir ![]() Beni yazılarımdan tanıyorsunuzdur artık, o yüzden böyle takılmalarımı hoş göreceğinizi biliyorum. Afiyet ve sağlıkla yeyin inşallah emeğinizin meyvelerini. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah diyerek başlayayım söze ![]() Sayın bari'nin ürünlerini görünce, aynı iklim özelliklerinde olmamıza rağmen orada ürünün bol, burada çiçek bile olmaması beni düşündürüyor yani. Ya sayın bari'nin bir sırrı var ya da ben, of neyse işte beceriksizim galiba ![]() Şaka bir yana ben çiçek böcek beklerken bu gün yine kötü sürpriz yaptı ahududu ve yapraklarında yanıklar ile karşıladı beni. Dün bir şey yokken bu gün bunlar olmuş. Bu sıcağa o da dayanamadı demek ki ![]() Diğer ahududunun yaprağının bir tanesinde ise boncuklar var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Ağaç Dostu
|
Minik karaka black böğürtlen fidemizin koparmaya kıyamayıp üzerinde bıraktığımız bir tomurcuğu bir de çiçeği var. Besleyebilirse büyütür, besleyemezse düşürür diyerek bırakmıştık. Bakalım ne olacak? Kültür böğürtlen çiçeklerinin iki katı büyüklüğünde bir çiçek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Yeni sürgünlerden bir kaç meyve eklemek istedim. 1-2 güne sürgünlerin resimlerini ekleyeceğim maşallah 3-3.5 metreyi geçtiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|