![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Yerli japon börtleni
Yerli japon börtleni (Rubus hirtus) Bu türe Karabük / Yenice ormanlarında rastladım. Japon böğürtlenine çok benziyor; tek farkı meyvesinin olgunlaştığında siyaha dönüşmesi. Düzenleyen mahon67 : 30-04-2010 saat 16:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Tadı nasıl acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Diğer yabani börtlenlerden daha iri ve tatlı. Yazın köye gittiğimde olgunlaşma dönemine rast gelirsem toplar gönderirim size ve tatmak isteyen diğer arkadaşlara... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Teşekkür ederimm. Bişey rica etsem benim için sizinkinden bana bir filiz ekseniz bende bende ki ahududu filizinden size göndersem ya da sizinkini nerden bulabilirim ne diye arayacağım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Herkese merhaba,bende de birkaç tür var 4-5 sakıs içinde ve bir tanesinde yeşil bit gördüm,diğer çiçeklerimde yeşil bit bir görüncü ticari olan bir ilaçla hemen yok ediyordum ama bunların meyvelerini yiyeceğim için bu ilaçı kullanmak istiyemiyorum,tavsiye edeceğiniz bir ilaç varmı acaba,birde gübre olarak ne tavsiye edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın Cey cey den aldığım bir tanecik Ahududum meyvelerini gösterdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim Black butte' nin boyu uzadı ve dipten yeni sürgün verdi , siyah Ahududum da gelişmeye başladı . Gelişmelerini çok istediğim için sabırsızlanıyorum . Yeni ahular 30 cm ' yi geçti . Sayın dudi , İstanbul için çok iyi gelişmişler . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Syn Jezebel yüklemiş olduğum resimdeki çiçekli dal meyve verdi ama dal tamamen kurudu ama diğer dallar çiçeklenip meyve veriyor şu an. Ayrıca tavsiyeniz içn teşekkürler destek yapayım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2010
|
Merhabalar.Ahuhudu fidem çiçek açtı ve meyveleri oluşmaya başladı;fakat sebebini bilemediğim bir şey yüzünden yaprakları kurumaya başladı.Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım.20 litrelik saksıda,balkonda muhafaza ediyorum.Güneş mi istemiyor yoksa rüzgar mı diye her şeyi düşündüm;lakin ne yaptımsa kar etmedi.Sizden ricam ne olmuş olabilir ve ne yapmam gerekiyor?Resmini eklemeye çalışacağım.Şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2010
|
*** bu çileğin adı ne |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2010
|
bu çileğin fidesini nerden nsl bulabilrim acele cvp bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
|
Besin eksikliği olsa birden bire olmaz sanırım.. Direk güneş ışınlarıda bu kadar zarar vermez herhalde.. Benim hiç başıma gelmedi ama mantari bir hastalık olabilir gerçi balkonda havalandırmasıda iyi... Uzman arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilirler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili mer.cann; Benim böğürtlen yaz kış balkonda yerinden hiç oynatmadım. Bu durum bende sadece hava ısının dengesizliğinde kaynaklanıyor.Sıcaklarda veya soğukta taze yapraklar yana biliyor.Bence kuruyan yaprakları makas ile kesin.Sulamaya gelince böğürtlen veya ahududu suyu çok sever.iki günde bir sulayın.Bu arada kullandığınız toprak sadece torf ise oda yapar.Çok sulasanız torf toprağındaki besin suyla birlikte gidiyor az sulasanız bit ki etkileniyor.Sadece torf kullanıyorsanız torf+ normal toprak karışımı hazırlanmış başka bir saksıya alın derim.3/1 oranında torf yeterli. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim bahtiyar02 ve diğer arkadaşlar.Durumu göreceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaçsever
|
Bu arada ne güzel bir Karaka o.Maşaallah.Tebrik ederim Jezebel.Ayrıca katılıyorum.Tüm annelerin anneler gününü kutlarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acaba karaka mı black butte mi desem tecrübeliler ne der? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Ağaç Dostu
|
Black butte sn.bari 'de var , henüz meyve vermedi . Bende de var , henüz 50 cm boyunda . Meyve almadım . Ben o mu bu mu demek istemiyorum , çünkü belli ki Karaka erkenci , Bedford Giant şu an meyve veriyor , henüz olgunlaşma yok . Amaç bu meyveden mümkün olduğunca uzun faydalanmak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|