![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Bizim FallGold sarı ahududu da yaklaşık 10 mt'den fazla kol yapmış, mart ayında görünce abime yatık S şeklinde daldır demiştim, o da hepsini 50-60 cm arayla kesip direkt toprağa dikmiş ![]() Hakkaten budamadan verimli meyve almak mümkün değil. Resimdeki black türün oldukça erkenci olması da çok iyi aslında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir ahududu için çok uzamış gerçekten, böğürtlen bırakılırsa uzuyor o kadar.. Bu kadar zor şartlarda edindiğimiz ve yetiştirdiğimiz bitkileri budamaya kıyamıyoruz çok zaman... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sn . bari , envor hocaya sormuştum ilk satın aldığımda . Bana söylediği şu " Ahududularınızın sonbaharda meyve vermiş sürgünleri dipten budayın , ancak böğürtlenlerinizi hiç budamayın - ne kadar dal , o kadar meyve " O yüzden ben böğürtlenlerimi hiç budamıyorum ve bir zararını görmedim ![]() Boy atması İzmirde olmasından , şubata kadar yapraklar bile üzerinde kaldı . Yani kısaca biz Karaka' yı , Karaka da bizi sevdi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşağıdaki sitede güzel türler var.. Black butte karakadan 2 gr daha ağırmış.... ![]() http://www.victoriananursery.co.uk/soft_fruits/ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn . bari , ben hassas eczacı tartısı bulup tartsam mı acaba ? " Benim böğürtlenim seninkini döver " ayarı almaması için özel çaba sarfediyorum 2 gündür ![]() De bende de Black butte var , sizde de Karaka var Allahtan ki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilmeyen öyle düşünecek gerçekten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Arkadaşlar, bu fidelerden satılmıoyrsa, bana ağaçlarından 4-5 adet fide satabilecek veya verebilecek arkadaş var mıdır? Çok güzel gözüktükleri için dayanamadım... Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|