![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Buda böğürtlenimin resmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
evet sayın ketir haklısınız zaten daha sonra cengiz beyden tombul ve erkenci bursa olmak üzere 2 adet dikensiz böğürtlen aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Blackberry Karaka Black
Sevgili arkadaşlar Ahmet Salih adındaki arkadaşımıza bir kök Blackberry Karaka Black sözü vermiştim . Galiba siteye pek uğramıyor , umarım sağlığı yerindedir . Kendisini tanıyanlarımız varsa haber vermelerini rica ediyorum . Ben sözümü tuttum . 1 kök Karaka hazır , hatta dipten sürgün bile verdi ![]() Düzenleyen Jezebel : 16-03-2010 saat 21:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn ;Jezebel siteye bu ara uğrayamadığım doğru, sağlığımda problem yok. teşekkür ederim. sizin de 2 kök böğürtlen ve mavi sardunya tohumlarınız hazır.isim değişikliğinin yeni farkına vardım.kusura bakmayın. Düzenleyen ahmet salih : 16-03-2010 saat 21:00 Neden: yanlış yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Benim böğürtlenimde çok neşeli balkona aldım güneşi görünce yandallar verdi dipten de sürgün vermiş .Bu sürgünü kesmem gerekir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn;Hhatice ,bu aralar çok yoğunum.Yeni farkettim, geç cevap için kusura bakmayın. Bende tohumdan ilk kez yetiştiriyorum. Daha çiceklerini göremedik, Fotolarını yüklemeye çalışırım. Böğürtlenlerin dip sürgünlerini yeriniz küçükse kesebilirsiniz, birazda sizin bitkiye vermek istediğiniz forma bağlı . Ben mart başında böğürtlen ve ahududuların hepsini budadım, onlarında fotolarını yüklemeye çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sn. bari , takas ettiğimiz bitki ne durumda ? Sizden bana gelen Black butte gelişmenin yanında bir de dipten sürgün verdi ![]() Siyah ahududum da hala çok cılız , toprağa dikmiştim . Acaba biraz güçlenene kadar saksıda mı baksaydım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siyah ahudududa toparlar, o biraz nazik benim siyah ahududa çok güçlü değil.. Bedford giant ne durumda ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bedfordu , nasıl kıydılar bilmem , çok güçlü bir bitki göndermişler , kök ve beş budanmış daldan ibaret . Bence çok emek vermeden o da meyva verecek . Şimdiden her dalda bir karış yan dallar oluştu . Yani verimli olacak gibi ![]() Karaka ' dan güya şikayetçiydim , size -1 , Romantiğe-2 , kendime de 2 yeni bitki ürettim . Aklınızda bulunsun , uç daldırmada daha güçlü kökler oluşuyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
güneşli ortamda daha iyi olur... fakat yakıcı güneştende etkilenir.. aşırı güneş olmucak şekilde en iyi verimi alırsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sapıyla toplanmış yarım kilo ahududu ![]() Cinsi : 7 Veren ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Ahududu fidem
Arkadaşlar 10 gün önce bir alışveriş merkezinden Ahududu fidesi aldım. Haftada bir sulayın dediler. Eve getirir getirmez suyunu verdim. 10 gün geçti ortada 2 çubuktan başka bişey yok. Bu normal mi? Ya da ne yapmam gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Yediveren
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
pek normal durmuyor.. şuan icin en azından yaprak gözleri cıkartması lazımdı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Yeni mahsül olup olmadığını bilmiyorum. Bauhause dan almıştım.. Saksıya almak için yaprak gözlerinin çıkmasını beklemiştim ben bide..Ne bileyim ben onları fide gibi düşündüm, daha sonra yerine alacaktım. Şimdi alsam umut var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Alırken çok garipsemiştim nasıl bu iki çubuktan yaprak gözleri çıkacak diye.Çünkü çubukların içleri sünger gibi.. Neyse ben dediğiniz gibi yapayım gidip değiştireyim en iyi çözüm bu gibi görünüyor.. Herkese teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Çiğdem hanım madem o cinsin tüm bitkilerinde sorun var , değişim için tanınan süreyi geçirmeden hakkınızı kullanın . Fazla sert çıktım sanırım . Ama empati bitkilerde de işe yarıyor ![]() Yeni bitkinize güzel bir ortam hazırlayın , ışık , su ve gıdasını( gübre ) unutmayın . Balkon veya bahçe en uygun mekan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
2.parti aynı cins ahududular gelmiş, bu sefer tomurcuklu ama tek çubuk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2010
|
HASAT: Ahududu meyveleri saplarından kolayca ayrılmaya başladıktan sonra sabah erken saatlerde hasadı yapılır. Haftada 2-3 defa toplanır. Sıcak ve kuru havalarda daha sık hasat edilebilir. Meyveler küçük plastik kaplara toplanıp büyük kasalara dizilir ve bu şekilde nakliyeye hazır duruma getirilir. Bölgemiz için henüz yeni olan ahududu yetiştiriciliği, çiftçilerimizin yukarıda belirtilen bütün teknik bakım işlerini eksiksiz yerine getirerek bilinçli bir şekilde yetiştiricilik yapabilmeleri için, en yakın tarım kuruluşlarına baş vurarak uzman elemanların tavsiyesine göre hareket etmeleri yararlı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|