![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben onun için ille de dikenli böğürtlen diyorum. Dikenini alınca tadı da gidiyor. Ancak, tüm dikensizler böyle değil. Size bahçede gösterdiğim ve daha toparlak meyve veren dikensiz bir tür iyice olgunlaştığında bal gibi oluyor. Daha bu sabah dalında kalmış son meyveyi yedim. Çekirdekler iriceydi ama tadı çok güzeldi. Ama ne olursa olsun doğadaki yabani böğürtlenin tadı bir başka oluyor. Bu hafta sonu Amasra'da bulabilirsem biraz dalından yiyeceğim ama asıl önemlisi pazardan köylülerin yaptığı reçelinden alacağım. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu mevsimin sonunda benim çıkardığım sonuç, balkonumdaki yer darlığı nedeniyle daha iyi planlamalar yapmam ve olabildiğince de doğal bitkilere yer vermem gerektiği oldu. Sizin verdiğin dikenli ile, Alanya'dan getirdiğim yabani böğürtlen isabetli seçimlermiş. Yine de Sn. Denizakvaryumunun kışkırtmalarına gelmeden duramıyorum. Şu japon böğürtleninin tadı nasıldır ki ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bildiğiniz gibi japon böğürtleni ve himalaya çeşidi böğürtleni diktikten sonra dipten budamıştım. Himalaya'nın gelişmesi biraz yavaş oldu, ama Japon iki sürgün olarak yaklaşık 1 m uzunluğa erişti. Kışın zarar görmezse bu dallardan gelecek yıl meyve almamız gerek. Bekleyip hep birlikte göreceğiz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2007
|
Resimleri yazın çekmiştim. |
|