![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2016
|
Merhaba, Geçen hafta Antalya daki apartmanımızın bahçesındeki dikenli böğütlenlerden bir kaç kök alıp, drenajı olmayan geçici bir saksıya yerleştirdim. Bir hafta boyunca saksıdaki bahçe toprağını balçık kıvamında tutmaya çalıştım. Şu anda diri ve gayet sağlıklı duruyorlar. Bu bitkileri İstanbul a götürüp büyükçe bir saksıya dikmek istiyorum. Dikim için belli bir zaman var mı? Hemen dikebilirmiyim? Dikerken toprağın fazla neminin gitmesini bekleyip geçici saksıdaki kökleri ayırmalımıyım? Ayrıca suda köklendirdiğim bir dikensiz böğürtlen daha var. Bir haftada 1 cm kadar damar yapmış. Kök ne uzunluğa geldiğinde toprağa almalıyım? Dikim, gübre vs ayrıntılar hakkında bilgilendirecek arkadaş olursa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hepimiz, muhtemelen, mesajınızı okuduk. Ancak hiç birimizin suda köklendirme teşebbüsü olmadığı için, yorum yazıp, fikir yürütemiyoruz. En yakın zamanda sevdiğim türlerden çelik alıp deneyebilirim. Şu anda bahsettiğiniz konularda hiç bir fikrim yok. Dünyanın bu konuda tecrubeleri varmış, bu makaleden feyz alınabilir: Pots of Fruit: Raspberries Saygılar ve kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Mantığım köklerin en az 5-6 cm kadar uzamasını beklemek gerektiğini söylüyor. Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konuda da siz oluyorsunuz. Lütfen yaptıklarınızı burada paylaşın ki denemek isteyenler faydalanabilsin. Yazdıklarınızı görmezden geldiğimizi düşünmemeniz için yazdım. Acemi üyeyken yanıtsız kalan mesajlarımdan dolayı çok içerlediğimi hatırlıyorum ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() Şimdilik pek bir şey yapmış değilim. Antalya da suda köklendirmeye çalıştığım dikensiz böğürtlenin bir kaç gün önceki fotoğrafını eklemeyi deneyeceğim. Fotoğraftaki köklenme tam bir haftada oluştu. İstanbul a getirmiş olduğum köklü dikenli böğürtlenleri henüz bir yere dikmedim. Hala drenajsız geçici saksıda duruyor. Sadece biraz gübre verdim. İklimi değiştiğinden biraz yeni yerine alışmalı diye düşünüyorum. 3 kök almıştım. Bunlardan içinden en güzel olan filiz bir kaza sonucu kırıldı. Kırılan filiz şimdilik hala canlı. Bir kaç gün durumunu izleyip gelişmelere göre kırılan dalı suda köklendirmek için almayı planlıyorum. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2016
|
Birçok bitki hem su hem de diğer köklendirme ortamlarında köklendirilebilir. Suda köklenme esnasında oluşan kökler sudan besin alacak şekilde gelişirler. Bu nedenle hemen toprağa dikmek sağlıklı değildir. Suya kademe kademe toprak ekleyerek bitki köklerinin topraktan besin almaya uyumu sağlanmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Vermiş olduğunuz değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Hafta sonu ilk işim suyuna belli bir oranda toprak ilave etmek olacak. Henüz erken olduğunu düşünsem de toprağa ne zaman aktarılması gerektiği ile ilgili bilginiz ya da fikriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|