![]() |
|
![]() |
#1261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Merhaba arkadaşlar bugün Ankara Forum Bauhause a uğradım sırf ithal rubuslara bakmak için. siyah-beyaz-kırmızı frenk üzümü, birkaç çeşit kırmızı ahududu türü ve sarı falgold ahududu, bikaç çeşit bektaşi üzümü vardı. 2 tane falgold aldım, 2 tane beyaz frenk üzümü aldım, iki farklı çeşit kırmızı ahududu aldım. falgoldu sayın Barinin deneyimlerinden biliyoruz hatta baya methetmişti... beyaz frenk üzümü deneyen var mıdır acaba? tadı kırmızı ve siyaha göre nasıldır? bahçemde siyah ve kırmızı var, böylece seriyi tamamlamış oldum. neyse asıl sormak istediğim aldığım kırmızı ahududu çeşitleri "schönemann" ve "malling promise" bu türler hakkında -özellikle dostumuz Bari olmak üzere- bilgisi olan dostlarımız varmı dır? yarın bahçedeki yerlerini alacaklar ama tutup meyve verirlermi Allah bilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
gule gule buyutun sn. yasinmetin, benim tadina baktigim beyaz frenk uzumu cok guzel, sekerli bir tadi vardi, kirmizi kadar verimli ve bol salkim veriyordu, bu bahar tadina baktigimdan bir iki dip surgunu alabildim, siyah frenk uzumu (Ribes nigrum) taze meyvelerin tadi kotu, mazot karismis gibi bir tadi var (-; ,,,,,,,, hazir meyve suyu tadi ise guzel, sari ahududu tadi kirmiziya gore daha tatli, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Ağaç Dostu
|
tesekkur ederim sn, jezebel nanking cherry` i aldigim yerde bana ``macar bogurtlen ``demislerdi, o yuzden burada aramistim,, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler dostlar, falgold konusunda çok heyecanlıyım dürüst olmak gerekirse... biran önce meyvesini yemek için sabırsızlanıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2010
|
Sayın "Jezebel" geçen yıl eklemiş olduğunuz fotolardan elinizdeki böğürtlen'e hayran kaldım. fidanınızdan çelik alma yöntemi ile çağaltımı yapılabiliyormu acaba, eğer mümkünse eşimle birgün kapınızı çalıp fidanınızdan küçük bir yavru rica edebilirmiyiz ![]() veya daha başka bu böğürtlene nasıl sahip olabiliriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Ağaç Dostu
|
Siteyi takip ediyorsanız evimde yangınan dolayı taşındım. Karakayı hafta sonu tadilatın gidişatını kontrole gittiğimde resmettim. Umarım bu hafta sonu tadına bakarım, ama erken henüz. Çelik zamanı ekim sonrası, şu anda bitkiye makas vurmam mümkün değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-06-2010
|
Yangından haberim yoktu çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda eski düzeninize kavuşursunuz. Ben size mesaj atamıyorum, uygun zaman ve koşul oluştuğunda mesajınızı bekliyor olucağım, ilginiz için şimdiden çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2009
|
Şimdi ahududu ve böğürtlen aynı şeyler mi? Anlamadım ki. Biri yabani biri kültür mü? Ooooff kafam karıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Alıntı:
![]() Ahududuya geldiğimizde ise neandertal ile homo sapiens insan türleri gibi basit farklılıklardan öte uçurumlar oluşmuş ama yine aynı ortak ataya sahipler. Yalnız ataları tarihin çok uzak zamanlarında kalmış. Akrabalıkları var ama tamamen farklı bitkiler olmuşlar artık. Bu arada sayın jezebel çok çok geçmiş olsun, ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah kolaylık versin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
3-4 gündür yemeye başladı oğlum meyveleri . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sayın Jezebel çok geçmiş olsun. Allah kimseye yaşatmasın. Ben saksıda ahududu yetiştirmeye çalışıyorum. Cinsinin ne tür olduğunu bilmiyorum. Ne kadar başarılı olabilirim ? Yanmış koyun gübresi koydum toprağına. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Benim bahçeden Erika cinsi ahududu; ![]() Lezzeti çok iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Ağaç Dostu
|
tayberry buldum (-; , kucuk bir fidan , bu sene meyve alamam herhale, resmine bakilirsa baya buyuk meyveler olmali, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Ağaç Dostu
|
üstat karaka demi bunlar? muhteşemler..afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Bende tayberry ve sarı ahududu bulur bulmaz kaptım 2 tane, listeyi yavaş yavaş tamamlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Ağaç Dostu
|
forum ankara bauhause da bol miktarda tayberry vardı geçen hafta, ondan önce fallgold vardı bolca.. ben de kaptım onlardan sayın hillbilly, bahçede yerlerini aldılar. bahçemdeki meşeliğin dibine wintergreen ve lingonberry arıyorum sırada onlar var ama bir türlü denkgelmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|