![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2019
|
Dikeli1 sene olmuş.Dikensiz bir çeşit. Bulundugu yer çok güneş almıyor. Bu sene bekledigim gibi meyve vermedi ama çok iyi gelişim gösterdi. Anlamadıgım bir şekilde iki koldan birisi bu sene kurudu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
arkadaşım, ben ne duyduysam her çeşit fidan aldım. en sonunda 2 çeşit bıraktım. tayberry ve ruben, ikisi de çok verimli. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2019
|
Alıntı:
Chester daha küçük iyice büyümedi bu sene uzadı bayagı. Ruben cinsinin dik uzaması nedeniyle bakacagım. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Gerçekten izmirde bu bitkilerin her cinsine yaranmak zor. Böğürtlenler şimdilik yeşil , olgunlaşma belki Ağustos’ta belki Eylülde. Ahular atakta, yiyoruz 1 aydır. Elimden geldiği kadarıyla bol sulama yapıyorum. Ürün veriyor ama hala benim hayalimdeki ahududu bahçesi değil , olmadı. Tamam İzmir, tamam çok sıcak, ama çok değil istediğim 4 sıra Ahududu. Bu kadar. ![]() ![]() Sisleme şeklinde uygulama yapan var mı? Hava mı çok kuru acaba? Gün içinde iki kere sisleme yapsam tepeden nefes aldırır mı bitkilere? Aklımda böyle sorular var, muhatap yok ... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2018
|
Esflora’dan almış olduğum autumn bliss meyveleri Düzenleyen Guness : 20-07-2019 saat 15:20 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Böğürtlenlerimiz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar furambuaz ahududu normalde ilk yıl filiz verip büyüyüp ikinci yıl çiçek açıp meyve verdikten sonra ölmekte olarak biliyordum. Benim aldığım frambuazlar hep bu şekilde oldular. Komşumda olan bir ahududu sonbahara doğru da meyve verdiğini görünce iki yıl kendisinden fide alıp diktim. Arazim dağlık ve çok süzek bir yapıda olduğu için istediğim gibi gelişmedikleri gibi bir kısmını da öldürdüm. Geçtiğimiz yıl aldığım iki tane fide o yıl meyve verdikten sonra az da olsa yanlarından çıkan sürgünler sonbaharda çiçek açtı ve meyve verdi. Kışa geldiği için meyvelerin yarısı ancak olgunlaştılar. Ben onları dışarıdan getirdiğim su tutan bahçe toprağına dikmiş ve damlama sulama ile sulanmasını sağlamıştım. Bu yıl ilk yılında çiçek açıp meyve veren sürgünlerden meyvelerimiz oldu. Eskisinden daha güçlü bir şekilde bolca sürgün verdi. Şu anda ilk çıkan sürgünlerin hepsi çiçek açmaya başladı. Gold frambuazım da çok küçük olmasına rağmen geçen yıl birkaç meyve verdi. Bu yıl da daha fazla meyve aldım. O da fazla olmasa da sürgün verdi. Baktığım zaman onun da bir dalında çiçek açmaya çalıştığını gördüm. Yediveren diye almış olduğum frambuazdan çok az meyve almıştım. Hiç bir verim alamadım. Aynı arkadaştan siyahını da almıştım. Herhalde toplam 6 - 8 adet arasında minik siyah ahudularım oldu. En sonunda kurudu. Cins nedeni ile mi bu iki tür ahududu ilk yılında da çiçek açıyor. Benim diğer ahudular nerede ise yok olmak üzereler. Çok az verim alabiliyorum. Ağırlığı bunlara vermeye başladım. Dün çiçek açmışları çekerken bir dalda hala meyve vardı. Onları da topladım. Fırsat bulursam resimlerini atarım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Benim paylaşım yaptıklarımın hepsi 1 fideden ve bu sene ektim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
@muda ilk foto autum bliss 2. Foto himbotop. Aynı boyda ekmiş olmama rağmen himbotop çok fazla uzadı |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() İlk yılında meyve veren frambuazlar. Halen üzerlerinde meyveleri var. Bir yandan da yeniden çiçek açanlar var. Düzenleyen Muda : 02-10-2019 saat 23:40 |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2019
|
Arkadaşlar merhaba bir siteden reuben cinsi böğürtlen aldım yalnız doğruluğundan emin olamadım.tam nasıl emin olabilirim sürünücü bir çeşit gibi geldi bana bayağı dikenli. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Birçok yerde ,ki bu forumda da birçok konuda ahududu çoğaltma tekniklerinin alt başlığı olan kök çelikleriyle üretme kısmında " dal çelikleriyle üretmenin mümkün olmadığı" yazıyor. Fakat daha bu sene birkaç fidanı dal çelikleriyle yetiştiriyoruz.Bir yanlışlık olmalı... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tebrikler. Herkes her konuda başarılı olamıyor. Bu konuda özel koşullar gerekiyordur belki. Biz zaten amatör insanlarız. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Küçük bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben de amatörüm. Bitki daha 3 yıldır bizde .Çoğaltmaya karar verdik.Sonra üzüm gibi bitkiler daldan çelikler yetiştiği için ahududuyu da böyle yapalım dedik.Ama forumda ve internette daldan olmadığını öğrendim. Ama abim de youtube' da "daldan çoğaltma nasıl yapılır ?" bulunca bilgilendirmek istedim. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dikensiz böğürtlen için de deniyorum ama daha bir gelişme yok. Onda sürgünleri toprağa gömerek de deniyorum. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mutlaka köklendirici hormon kullanarak oluyordur zaten. Ama dip sürgün ve uç daldırma o kadar kolayımıza geliyor ki denemeye ben şahsen üşenmiş olabilirim. Ama bahçeyi toptan ahududu yapacaksam bu işe el atmam şart oldu. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
ayrıntıları verebilirmisiniz. PFAF Yarım olgun ağaç çelikleri, bir çerçevede Temmuz / Ağustos [200]. Temmuz ayında ipucu katmanı. Sonbaharda bitki. Erken ilkbaharda veya sonbaharda yaprak dökülmesinden hemen önce bölünme [200]. şeklinde üretim yapabilineceğini söylemiş fakat detay yok. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1- Filizler açmadan mart ortaları veya nisan başlarında (biraz açmış olsada sorun olmaz sanırım ama en iyisi daha açmadan yapmaktır.) en küçük kurşun kalem kalınlığında (biraz daha kalını idealdir.) 25 - 30 cm lim çelikler kesilir. Daha sonra çeliklerin alt tarafları çapraz kesilerek toprağa girmesi kolaylaştırılır. Çeliğin toprağa gireceği 8-10 cm lik bölümü budama makasıyla hafiften soyularak yaralanır.Bu hormanları devreye sokar ve kök oluşumu hızlanır.Bundan sonra toprağa dikip nemli tutmak gereklidir. 2- Bitki yapraklarını açınca herhangi bir zamanda bir dalın ucu kesilir ve 15- 20 cm lik kısmındaki yapraklar dibinden kesilir.Bu dal bir saksıya (Torf iyi olacaktır.İstenirse bu dalın ucu da yaralanabilir.) gömülür ve nemli tutulur.Bir ay kadar sonra köklenmiş olacaktır.Saksıyla ana bitki arasındaki bağlantı koparılır.Son baharda istene yere dikilebilir . 3 - Birçok ağaç gibi ahududu da kök yaralanması sonucu meydana gelen hormonsal değişiklikten dolayı filiz verir. Ahudududa kökler yüzeye yakındır.Ana bitkinin Çevresi nisan ayında iyice çapalanırsa çapa sırasında zarar gören kök bölgelerinden yeni filizler çıkaçaktır. Bunlar da sonbaharda kökten ayırıp dkilebilir. Saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Şurada detaylı bilgi mevcut. Özetle yaz sonu 6-12 cm'lik kalem çeliklerinden en az 2 göz olacak şekilde köklendirme medyasına alınabileceği söyleniyor. Öte yandan uç sürgünlerden hava köklendirme (air layering) de yapılabileceği belirtilmiş. Vakit bulursam türkçe çevirisini yaparım. Pfaf'ın google translate çevirisi facia olmuş nitekim. Konuyla ilgili İsmail Bey'in de bir videosu vardı geçmiş dönemden. Buraya bırakayım. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lütfen bir el atın da bu konuyu öğrenelim sonbahara kadar. Zaten yurtdışı yolları kapalıydı şimdi iyice ülkemize hapsolduk ![]() Bari elimizdekileri çoğaltalım. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Jezebel hanım, videodaki İsmail bey'in yöntemi gayet iyi görünüyor. Oradan ilerlenebilir. Çoğaltmada sıkıntı yaşanırsa forum içerisinden temin edilir diye düşünüyorum. Endişeniz olmasın. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
Nereden temin ettiniz acaba, epey guzel gorunuyor |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Arkadaşlar size bir soru soracağım acaba ahududu ile frambuaz aynı bitki mi çünkü internette sadece ahududu var frambuaz yazınca çıkmıyor cevaplayan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim İyi günler |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2017
|
Alıntı:
tayberry gibi |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Evet, aynı bitki.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet öyle ben daldırmayı da bıraktım.Bu sene 20 tane kadar dip sürgün çıkıyor. Onları diksem bana yeter sanırım.Ama böğürtlen dipten çok geniş alana sürgün vermiyor. Çıkan yeni dallar aynı yerden çıkıyor. Onu çoğaltmak biraz daha zor. Daldırma deneyeceğim onda. Bakalım... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2019
|
Arkadaşlar bu türün adını bilen var mi dogrulugundan emin degilim çok dikenli bir tür reuben diye almıştım bir siteden. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|