View Single Post
Eski 02-05-2017, 12:35   #1833
Mahmut Ozkur
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-04-2017
Merhaba,

Geçen sene, dededen kalma 15 senedir insan girmemiş ve artık orman sayılabilecek bahçeye en azından insan girebilir hale getirmek için motorlu testere ve ot ilaçları ile saldırmış fakat pek becerememiştim. Özellikle böğürtlen kafamdaki tek düşmandı. Ne yaptım ne ettimse azaltabildim ama kurutamadım.

İş yerimde ise dikensiz, meyveleri daha iri fakat ekşimsi bir tür daha var ve iki senedir bu zamanlarda başlayarak bir kaç ay meyvelerini yiyorum. İki sene önce bir dal alıp köklendirerek saksıya ektim. Geçen sene ellemedim, bu sene dallarda seyreltme yaparak ilk önce 3 dal bıraktım ama daha sonra çiçekteyken çıkan bir iki dala daha izin verdim.Bu sene epey çiçek açtı fakat meyveleri henüz oluşmadı. Dalları da zayıf görünüyor. iki hafta önce suda eriterek 20-20 gübre ve seyreltilmiş kuş gübresi verdim. Zayıflığını, dallarının ve üstündeki meyvelerin fazla olması nedeni ile saksının ve beslenmesinin yetersiz olmasına bağlıyorum. Önerileriniz varsa uygulamaya hazırım.

Name:  aşılı1.jpg
Views: 1653
Size:  57.5 KB

Yine iki sene önce bir kök de aşılı böğürtlen geldi fakat aşının üstü kurudu ve bildiğimiz, geçen sene kökünü kurutmaya çalıştığım yabani böğürtlen ile kalakaldım. Ben de, geçen sene sen beni terbiye ettin, bu sene ben seni terbiye edeceğim diyerek, en güçlü dalı bırakıp, diğerlerini kestim, kalan dalı ipe sardım daha sonra çıkan filizleri kırdım. sulandırılmış 20-20 gübre verdim ve toprağa organik kahve çekirdeği tortusu karıştırdım. Şuan üzeri böğürtlen dolu ve gelişimleri tatmin edici. Meyve tutumundan sonra alttan çıkan filizleri gelişmesi için bıraktım. Böğürtlenleri topladıktan sonra ana dalı kesip, gençlerin önünü açacağım. Aramızı düzeltebilirsek seneye devam, yoksa kışa girerken böğürtlen ile vedalaşacağız.

Name:  böğürtlen1.jpg
Views: 1602
Size:  43.5 KB

Mahmut Ozkur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön