![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2009
|
Şimdi ahududu ve böğürtlen aynı şeyler mi? Anlamadım ki. Biri yabani biri kültür mü? Ooooff kafam karıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Alıntı:
![]() Ahududuya geldiğimizde ise neandertal ile homo sapiens insan türleri gibi basit farklılıklardan öte uçurumlar oluşmuş ama yine aynı ortak ataya sahipler. Yalnız ataları tarihin çok uzak zamanlarında kalmış. Akrabalıkları var ama tamamen farklı bitkiler olmuşlar artık. Bu arada sayın jezebel çok çok geçmiş olsun, ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah kolaylık versin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu anda bende doğal olarak yetişen böğürtlen, dikensiz böğürtlen ve arkadaşımdan aldığım pembe ahududu var. Ancak daha önce arkadaşımda yediğimde tadı çok iyi gelmemişti. Bu çarşamba da beyaz Bektaşi üzümü bularak aldım. Elimdekilerin dışında aroması ve tadı güzel hangi çeşitleri önerirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
3-4 gündür yemeye başladı oğlum meyveleri . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sayın Jezebel çok geçmiş olsun. Allah kimseye yaşatmasın. Ben saksıda ahududu yetiştirmeye çalışıyorum. Cinsinin ne tür olduğunu bilmiyorum. Ne kadar başarılı olabilirim ? Yanmış koyun gübresi koydum toprağına. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Benim bahçeden Erika cinsi ahududu; ![]() Lezzeti çok iyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
üstat karaka demi bunlar? muhteşemler..afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
tayberry buldum (-; , kucuk bir fidan , bu sene meyve alamam herhale, resmine bakilirsa baya buyuk meyveler olmali, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Bende tayberry ve sarı ahududu bulur bulmaz kaptım 2 tane, listeyi yavaş yavaş tamamlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
forum ankara bauhause da bol miktarda tayberry vardı geçen hafta, ondan önce fallgold vardı bolca.. ben de kaptım onlardan sayın hillbilly, bahçede yerlerini aldılar. bahçemdeki meşeliğin dibine wintergreen ve lingonberry arıyorum sırada onlar var ama bir türlü denkgelmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
çilek ahududu denen tür değil mi bu sayın Bari? bende de var ama çok nazlı büyüyor veya ben bilemiyorum bakmasını. tadını da çoık merak ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Boysan berry,
İlk boysanberry hasatı, Bu yıl boysanları yemekle bitiremem, heryeri sardılar. Toplayıp reçel yaparım artık. Hem tatlı, hem iri, hemde mis kokulu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ebat ve tat konusunda Karaka'nın üstünde böğürtlen tanımıyorum. Hem dikenli genetiğine el değmemiş. http://www.agaclar.net/forum/636572-post814.htm Keşke arazim olsa da şu türü bir yaygınlaştırsam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu.
|
Melezlemek başka bir konu, genetiğini değiştirmek başka bir konu. Karaka böğürtlen ve bir çok cinsi mutlaka melezlenmiş hali, aynı boysan gibi. Melezlemek zenciyle beyaz insanın evlenip çikolata çocuk yapmalarına benzetebiliriz. Koyu renk insanlar açık renkli insanlara göre hastalıklara ve zor hayat şartlarına daha dirençlidir. Bu yüzden sarışın birçok insan koyu renk esmer kişiyle evlenmeyi tercih eder içgüdüsel olarak. Genleriyle oynamak: laboratuvar ortamında tohumuna gen ilave etmek veya eksiltmekle olur. Böğürtlen veya ahududu cinslerinde genleriyle oynanmasına gerek olmadığı için hepsi melezdir. Dikenli veya dikensiz olmaları genleriyle oynandı anlamına gelmez. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu.
|
Her türün kendi arasında değişik varyeteleri var, kayısı, erik, şeftali, elma vb. her varyetenin tadı ve kokusu ayrı bir güzel. Herkesin bir favori cinsi olabilir tür içerisinde. Melezlemek insana özgü bir kavram değil, dünya var olduğundan sonra melezleme işlemi doğal olarak başlamış. Arılar, böcekler, kuşlar, rüzgar gibi etkenler polenleri bir çiçekten başka bir çiçeğe taşımış ve familyalar ortaya çıkmış, sonrasında alt varyeteler. Melezleme dünya yok olana kadar devam eder gider böylece. Melezleme ürünleri tüketmek insana ve canlılara zarar vermez. Genetiği ile oynamak ve yeni bir ürün meydana getirmek basit bir olay değil, milyonlarca dolara mal olabilir. Ve sırf insanlara zararı olsun diye gdo lu türler üretilmez. O tür ticari bir emtia olmalı ve uğraşırken harcanan milyonlar geri kazanılmalı ve kara geçilmeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|