![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
Şehir: Tunceli
Mesajlar: 195
|
Bende de dikensiz böğürtlenler var ve dediğiniz gibi limon kıvamında ekşimsi bir ruh halleri de cabası :{ acaba tam olarak ne zaman toplayalım yani tatlanmaları için siyah rengini aldıktan sonra kaç gün daha beklenmeli, tahminen soruyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Böğürtlen meyveleri olgunlaştıktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ekmek istiyorum. Ama bu zamandan sonra çimlenip kışı geçirip geçiremeyeceğini bilmiyorum. Acaba çekirdeklerini çıkartıp kışı atlattıktan sonra ilkbaharda ekebilir miyim? Yoksa meyveden çekirdekleri çıkardıktan sonra hemen ekmek mi gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Ben geçen sene meyveler olgunlaştıktan sonra bir kısım tohumu küçük bir saksı içerisine ekmiştim. Çimlenme hemen olmadı. Bütün kış dışarıda saksı içerisinde soğuklamaya maruz kalan tohumlar, bahar mevsimiyle birlikte bir bir çimlendi. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Ben de bahçeye böğürtlen ve ahududu fidesi dikmeyi düşünüyorum. Çabuk büyüyen bol meyve veren hangi türleri önerirsiniz. Sayın romantikten bu türleri alıp dikmeyi düşünüyorum.Alan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Romantik'ten aksu pembesi ahududu aldım. Meyvesi tatlı, büyük, verimi güzel ve meyve sapında meyve bittikten sonra sap üzerinde yeni bir salkım oluşturdu. Onlarda çiçekten meyveye dönmek üzereler. Ve bitki yeni yavru verdi. Sanırım o yavru sonbaharda en tepesinden büyük büyük meyve verecek. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 98
|
bunlar tatlı mı acımı oluyor acaba |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 162
|
Bahçeden Ahududular ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 475
|
Arkadaşlar bu kadar çeşit böğürtlen, ahududu fidesi veya tohumuna Canım Ülkemde nerede ulaşalabilirim. O kadar güzel ürünler yetiştiriyorsunuz ki, imrenmemek elde değil. Bende yetiştirmek istiyorum. Aslında yeri değil ama elinde bulunan çeşitli türlerden fazla olan arkadaşlarım ücret karşılığında bana gönderebilirmi, veya Türkiyede alabileceğim firma konusunda yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 62
|
[QUOTE=delete61;1069399]Arkadaşlar bu kadar çeşit böğürtlen, ahududu fidesi veya tohumuna Canım Ülkemde nerede ulaşalabilirim. O kadar güzel ürünler yetiştiriyorsunuz ki, imrenmemek elde değil. Bende yetiştirmek istiyorum. Aslında yeri değil ama elinde bulunan çeşitli türlerden fazla olan arkadaşlarım ücret karşılığında bana gönderebilirmi, veya Türkiyede alabileceğim firma konusunda yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkür ederim.[/QUOTE sayın delete 61 ben de senin gibi ilk önceleri bu böğürtlen fidanlarını nereden temin edeceğimi bilmiyordum sonra internetten fidan satışı yapan bi siteden satın aldım hepside sağlıklıklıydı kargo parası çok tutmasın diye açık kök getirtmiştim ama nedense ahududular kurudu,hatta üçer beşer tane meyvesi bile olmuştu şimdi tekrar getirticem hayırlısıyla. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 62
|
Arkadaşlar daha önce böğürtlen ve ahududu fidanı ekmiştim ama ahududular kurumuştu tekrardan ahududu fidanı getirtmeyi düşünüyorum bu yazdığım ahududu cinsleri hakkında bilgisi olan varmı ? hangi cinslerden getirtsem iyi olur? willamette , ruby, hollanda boduru, aksu penbesi, heritage , yediveren ahududu. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
Şehir: Tunceli
Mesajlar: 195
|
Bence böğürtlen ve ahududu konusunda seçici olun, gerçekten çok özel kültürler var tatları ve verimlilikleri açısından. Ahududu seçerken bilhassa piyasada bulunan türlerin bazıları hayal kırıklığı yaratıyor, halk ağzıyla tadsız tuzsuz anlam veremediğiniz meyvelerle karşılaşmamak için söylüyorum tecrübeyle sabittir. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
|
sayın hillbilly sizin tavsiye edeceğiniz türler hangileridir, özellikle ankara iklimi için? şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
Şehir: Tunceli
Mesajlar: 195
|
Sayın yasinmetin bu konu biraz karışık ve bir kaç etkenin içinde olduğu bir durum olarak açıklanabilir. Demek istediğim öncelikle ahududu ve böğürtlen bitkileri için en uygun toprak, nem ve ışık şartlarını sağlamanız gerekiyor. Toprak besin değerleri bakımından uygun, nem tutabilen bitki köklerinin çok zorlanmadan uzanabildikleri hafif bünyeli ve kökleri boğan fazla suyu rahatlıkla defedebildiği bir yapıda olmalı. (zamanla bu toprağa ulaşırsınız az araştırma,uygulama,merak, ve bir iki yıl gerek Bunlar meyvelere ekstra tat katacaktır.Şimdi asıl konumuza gelirsek Türkiye'de bulabileceğiniz kültürler yıllar geçtikçe aşama kaydetse de hala az sayıda. İnsanların bu konuya merak duyup, arz edebilmeleri için tabii ki ekonomik şartlar ve beraberinde ilgi alanları geliştirmeleri gerekiyor. Onlar talep ettikçe biz gönlü zenginlerde istediğimiz kültürleri bulabileceğiz, maalesef dünya böyle... Ülkemizde ahududu kültürleri olarak bulabileceğiniz ortalama (flavor aromaya sahip ki ahududu için ortalama bile değerli bir tanımlamadır bence== Heritage ve Tulameen (Pembe renkli diyebiliriz bunlar için), Sarı ahududu grubundan Fall gold mesela iyi diye bahsedenler var(hatta yabancı bir sitede sweet tabirini görmüştüm ), benim favorim mor veya siyah diyebileceğimiz koyu renkli türler. Dediğim gibi çok az kültür var ülkemizde dolayısıyla bahsedilenler kötünün iyileri... Not: Yediveren tabirini hiç sevmiyorum. Not2: Hemen hemen aynı iklim şartlarında yaşıyoruz, yaşadığım yer bi Erzurum olmasa da 3 metre karın altında aylarca kalıpta bana mısın demiyen bir bitkidir ahududu ve böğürtlen, dolayısıyla soğuk havalardan pek de çekinmenizi gerektiren bir durum yok. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Birkaç çeşit böğürtlenim var. Kimi ekşi kimi hafif tatlı. Fakat hiçbiri Boysenberry' nin yerini tutamaz. Gerçi bu türü böğürtlen mi yoksa ahududu grubunda mı değerlendirmek lazım bilemiyorum ama lezzet bana göre mükemmel. Çok lezzetli, çok iri ve aromalı olan bu türün tek problemi ürün miktarının az sayıda olması. Sözde geçen yaz reçelini de deneyecektim ama ne mümkün. Ne hanım ne oğlan doyamadılar bir türlü )Bence herkes bu türü mutlaka denemeli. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
Şehir: Tunceli
Mesajlar: 195
|
Boysenberry gerçekten güzel bir kültür. Tayberry var bir de, ama bir türlü bu kültürü bulamadım. Aklıma gelmişken bi bakıyim şuna belki sanal fidancının birinde rastlarım, çoktandır online bitki gözleminde bulunmuyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
|
sayın hillbilly verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. tayberry bulursanız bana da ayırtın ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|