![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2010
|
bu çileğin fidesini nerden nsl bulabilrim acele cvp bekliyorum |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Değiller, ben örnek olsun diye resim ekledim. İlk resimdekiler benim. Asidik toprak istemiyor, ama ben biraz kullandım... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Çelikten üretilen fidelerin veriminde düşüş oluyor, kökten çıkan sürgünlerden üretmek gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2010
|
Kök sürgünlerinden ayırma işlemi , en uygun hangi tarihte olur. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2010
|
Merhaba arkadaşlar, ben 1 tane ahududu fidanı bulup diktim. Ama internette gördüğüm turuncu ahududu merakımı çekti ve almak istiyorum. Yalnız tohum olarak yolluyorlar. Böyle bir olasılık var mı; eğer varsa meyvelerimizden nasıl dikime uygun tohum elde edebiliriz? Tohumla çoğaltma hakkında bilgisi olan arkaşlarımız yardım etiiği takdirde çok memnun olurum. Saygılar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Değerli Dostlar benim ahududumun yanından yeni bir sürgün çıktı dipten takriben 20 cm kadar bundan en güzel yeni bir bitki yaratıp arkadaşıma vermek istiyorum o yeni dip sürgününü şimdi kökünden nasıl ayırmalıyım |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
Ortalama 1-2 ay içinde ayırabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çok teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
gelişigüzel değil ama çokta dikkatli olmanıza gerek yok ahududu esas anacından yaklaşık olarak 10-20 cm etrafına sürgünler veren çok çabuk gelişme gösteren bir meyve.toprağıyla birlikte alabilirsiniz yanlız bu mevsimde bence dikim biraz sıkıntılı olabilir kasımı beklemek %100 sonuç verir... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Eylül ayı geldi benim yediveren ahududumdan hala günde bir kaç tane meyve alıp yiyoruz acayip keyifli...aynı zamanda yanlardan 3 tane çeşitli boylarda dip sürgünü verdi musa78 arkadaşım bana kasım ayında toprağı ile birlikte dip sürgününü alıp dikersen daha iyi sonuç alırsın demişti şu aralar zamanı geldi galiba inşallah ana gövdeye zarar vermeden dip sürgünlerini oradan alıp başka bir yere dikebilirim ...resimleri burada paylaşacağım ahududu konusu biraz öksüz kalmış.... ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
h
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
"Frambuazlı pasta bile yok" demek. Çok güldüm ![]() Arkadaşlar, Elimde fazladan birkaç adet ahududu fidanı var, Ankara'da oturanlara verebilirim. 6 dal var, aslnda bir kişiye daha iyi yeter ama belki iki parçaya da bölebiliriz. Yalnız topraktan çıkarılmış durumdalar, bu nedenle ne kadar çabuk alabilirseniz o kadar iyi durumda olurlar. Bu arada, * Saksıda pek olmuyor, bu yüzden bahçeye dikme şansı olanlara daha iyi olur. * Gölgeye dikerseniz bol bol yaprağınız, güneşe dikerseniz bol bol meyveniz oluyor. * Yazın bol su istiyor. Ahududu severler mesajla bana ulaşsınlar lütfen ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
enerji uzmani
Giriş Tarihi: 24-03-2007
|
Selam ben bu foruma yeni uye oldum ve sizin mesaji gorunce cok sevindim cunku ben frambuaz fidesi ariyorum Sapancada yazligimin bahcesine dikecegim torunlar cok seviyor tabii bilmiyorum Istanbula gonderebilirmisiniz ve eger gonderilirse ne durumda olurlar. Eger olabiliyorsa posta ucretini getirdiklerinde benden alabilirler beni bilgilendirirseniz sevinirim. ucreti ne olur fidelerin onuda soylerseniz problem kalmaz. info@gunestanakdogan.com |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi günler, Fidelerin bir ücreti yok Ben elimde fazladan olduğu için ve de agaclar.net üyelerinin de boşa harcamayacağını düşündüğüm için vermek istiyorum. Yalnız tek endişem kargoya verirsem zarar görme ihtimali var. Bu konuda kararsız kaldım. Sizin düşünceniz nedir? |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2021
|
Franbuazlı pasta olayına güldüm çok ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
güzel ülkemin güzel insanları, isme ne kadar önem verir tat hiiiç önemli değil... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2007
|
Yıllar önce Kastamonu'da Azdavay ile İnebolu arasında, üç dört saatlik bir yürüyüşle ulaştığım, yaklaşık 1200-1400 rakımlı bir yaylada, orman kenarında rastladığım ve yediğim bir ahududunun tadını hala unutamadım! İnanılmaz ve çok yoğun bir şekilde, minik orman çileklerinin aromasını ve tadını içeriyordu, hatta orman çileğiyle doğal melezleme mi yapmış acaba diye saçma bir düşünce bile aklımdan geçti! O bölgede iki yıl görev yapmama ve oldukça gezmeme rağmen bir daha o aromayı ve tadı, ne Kastamonu'da ne de Türkiye'nin başka bir yerinde bulamadım. Gidip arayalım mı? Ne diyorsun sevgili Halit Togay... |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
|
Alıntı:
Ben de o bölgede görev yaptım ve Bartın -Karabük yolunda satın alıp yediğim orman çileğinin (adı doğruysa..yabani çilek) tadını hala anımsarım.. Unutulmaz bir lezzet ve aroma içerir.. O bölgeye gidecek varsa Haziran ayının başlarında bakınsın derim, belki bulur.. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ahududu, böğürtlen |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|