agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni746Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2011, 23:42   #2341
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-06-2010
forum uçmuş bu aralar süper ya hareketli günler yaşıyoruz

tamer bey goji üzerine yaptıgınız projeyi pür dikkat izliyorum umarım başarılı olur buarada kaç adet goji fidanı diktiniz bu güne kadar kaç yaşında benim şuanda 180 adet 1 yaşında fidanım var dikili bakalım bu yaz ne olacak

bu arada sayın meyvelitepe doğada tüm canlılara değer verdiğiniz için sizi bir fenci olarak yine tebrik ediyor ve kutluyorum

ENERJİİ beğendi.
rüzgargülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 00:07   #2342
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Dehşet bir monokültür Derdi de çok olur. Kolay gelsin.

ENERJİİ beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 07:49   #2343
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Tamer Bey,
uygulamalardan resimler var mı elinizde?

Türkiye'nin en büyük kapama goji bahçesinde hiç kimyasal ilaç kullanılmaması ve zararlı oranının sıfır olması ayrı bir başlığı ve daha çok ilgiyi hak ediyor...

Sizin bu deneyimleriniz goji genel başlığı altında kaybolmasın derim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 07:50   #2344
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya Mesajı Göster
http://www.roa-turkiye.com/Dogal%20E...sit%20Urt.html
kitinaz enzim aşıları satıyorlar
Bu ürünü uyguladınız mı?

Eski 06-04-2011, 08:10   #2345
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
Alıntı:
teşekkür ederim sn.rüzgargülü.proje şimdilik iyi gidiyor.mesleğinizle ilgili olarak tip 2 diabette çok etkili bu wolfberry.günde bir bardak goji suyu içerek 6 hafta sonra ilaç bağımlılığını bitirdi.yaklaşık 2 kg baklava yedikten sonra hiç ilaç kullanmadan tokluk şekeri 130 un üzerine çıkmıyor.
TamerGulkaya,
1. Tip 2 diyabetli birisi olarak bu konuda başka araştırmalarınız var mı ?

2. Bir bardak goji suyu ile aynı etkiyi sağlamak için nekadar taze goji yenilmesi gerekir. (gojideki su miktarını bilmiyorum.)

3. dökme tabir edilen kuru goji de bu özellikleri sağlıyor mu? ne kadar kuru goji ile ilaç bağımlılığından kurtulunur?

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 10:54   #2346
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Giriş Tarihi: 19-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Bu ürünü uyguladınız mı?

henüz uygulamadık.uygulama için gerekli bir bulaşma ya da salgın görmedik.ayrıca sayın deniz akvaryumu yabani iğde senirkent-kabaca ovasında bolca mevcut bilginiz olsun.

tamergulkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 12:46   #2347
Ağaç Dostu

Goji yaprakları konusunda bir çalışmanız var mı?

Eski 06-04-2011, 16:56   #2348
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-06-2010
tamer bey kapama bahçenizin fotolarını görmek isteriz tesisin bize ilham ve güç vereceğini düşünüyorum diyabet konusundaki araştırmalar çok güzel. umarım kanserede denildiği gibi iyi gelir ürünü üretme amaçlarımdan biriside bu.

rüzgargülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 19:46   #2349
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2010
Galeri: 55
Alıntı:
kimyasal değerler konusunda yapraklara baktık.sağlık amacıyla kullanımına henüz bakmadık.
Sn tamergulkaya açıklamalarınızı ilgiyle okuyorum bu değerleri burada açıklayacak mısınız eminim herkes merak ediyordur ayrıca tip 2 diyabetle ilgili çalışmalar da ilgi çekici acaba bu çalışmalar nerede yapılıyor çevremizde diyabetli çok hasta var...Tabii kapama bahçelerle ilgili burada paylaşımlarda bulunma imkanınız olursa çok seviniriz...

artemisia10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 20:56   #2350
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Teşekkürler Sn. tamergulkaya bilimsel çalışmalar eminim çok faydalı olacaktır. Ben de kapama bahçe yapmayı düşündüğüm için konuyu merak ediyorum genelde burada yetiştiren arkadaşlardan bilgileri alıyorum umarım ben de başarılı olurum nedense goji berry'i çok sevdim bu kadar faydalı olmasıda ayrıca çok güzel...

Eski 06-04-2011, 21:19   #2351
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Ben daha önce gojiberryi araştırırken warfarin ile ilaç etkileşimi olduğunu okumuştum yani ikisinin beraber kullanılmaması gerektiği yazıyordu bunu da belirtmekte fayda olur diye düşündüm.

Eski 06-04-2011, 21:20   #2352
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Sayın Tamer bey benim kardeşimde şeker hastası . gojiberinin metini duydum ve yetiştirmeye karar verdim. Mecidiyeköy deki toplantıda dağıtılan çeliklerden iki adet almıştım diktim. Şimdi ikiside saksıda yapraklandılar. Bunları toprağa nezaman aktarabilirim ve kaçsene sonra meyve verir. Saygılarımla..

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 21:41   #2353
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

tamergulkaya, bu anlattıklarınız süper, kardeşinizden başka bildiğiniz tip2 şeker hastası var mı goji kullanan. Ben bu özelliğini okuduktan sonra 1-2 tane tadına baktım. araştırmaya çalışıyorum. başka bazı internet sitelerinde de diyabetin etkilerinin azaltılmasında olumlu katkılar sağladığını okudum. Ama bunları gözlemlemiş birisiyle ilk kez karşılaştım. Diğer sitelerde hep muallakta kalan bilgiler veriliyor.

Ankara da bile kaliteli goji bulmakta zorlanıyorum. Büyük alış veriş merkezlerindeki kuruyemişçilerde bile gojilerin taneleri çok küçük. Ayrıca beklemekten kurumuş.

Bu sene belki ektiğim tohumlardan çıkan gojilerin birkaç tane meyvesinin tadına taze taze bakmak nasip olur.

Eski 06-04-2011, 21:43   #2354
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi artemisia10 Mesajı Göster
Ben daha önce gojiberryi araştırırken warfarin ile ilaç etkileşimi olduğunu okumuştum yani ikisinin beraber kullanılmaması gerektiği yazıyordu bunu da belirtmekte fayda olur diye düşündüm.
artemisia , warfarin ilaçların etken maddesimi yoksa bir meyve türü mü ?

Eski 06-04-2011, 21:47   #2355
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Warfarin pıhtılaşmayı önleyen (antikoagülan) bir ilaç(caumadin). Genelde kardiologlar kan sulandırıcı olarak kontrol altında kullanıyorlar.

Eski 06-04-2011, 21:47   #2356
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

wolfberry i normal bir meyve olarak görüp kullanmak sakıncalıdır.Tıbbi ve bitkisel ilaçlarla kullanmadan önce doktorunuza danışın.Kan değerlerinizi sık kontrol ettirin.wolfberry tıbbi kullanımı olan bir bitkidir ve yüksek miktarlarda kullanımı vucudunuza zarar verebilir.

artemisia10 a teşekkür ederim önemli bir konuyu hatırlattığı için

ENERJİİ beğendi.
Eski 06-04-2011, 21:58   #2357
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Burada warfarini sorduktan sonra google a da sordum. size de teşekür ederim. google beni türk hematoloji derneğine yönlendirdi. Çok saolun.

Eski 06-04-2011, 22:00   #2358
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Bu goji Eminönü çiçekçiler çarşısından aldığım bitki. Acaba no:1 olup olmadığı konusunda bilgi verebilirmisiniz, ayrıca ne tür gübre verebilirim acaba.

Eklenen Resimler

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 22:01   #2359
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Solanaceae ailesi çok sayıda zehirli çeşit içerir.Atropin toksitesi ile karşılaşabilirsiniz.L.BARBARUM da atropin toksitesi yok ama ormanlarda arazilerde yabani olarak yetişen lycium türleri atropin toksitesi riski taşıyor .

Eski 06-04-2011, 22:07   #2360
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Artemisia10 un dikkat çektiği warfarin isimli ilaç ya da etken madde hemofili, yüksek tansiyon, yeni ameliyat olmuş kişiler, mide kanaması geçiren kişilerde kullanılmamalıdır diyor türk hemofili derneği.

Eski 06-04-2011, 22:16   #2361
Ağaç Dostu

Alıntı:
Solanaceae ailesi çok sayıda zehirli çeşit içerir.Atropin toksitesi ile karşılaşabilirsiniz.L.BARBARUM da atropin toksitesi yok ama ormanlarda arazilerde yabani olarak yetişen lycium türleri atropin toksitesi riski taşıyor .
Tanıştığım 2 kişi "köyde bunlardan çok ama yenmez zehirli bunlar" demişti...

Şimdi nedeni anlaşıldı.

Teşekkürler

Eski 06-04-2011, 22:21   #2362
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Geçen yıl Hazirandan Kasıma kadar bahçede sürekli taze goji oldu. Kimine ben dağıttım, kimi gelip topladı. Bir çok kişi düzenli olarak taze goji tüketti. Bunlardan bir kısmı muhtelif geri bildirimlerde bulundu. Ne kadarı doğru, ne kadarı plasebo etkisi ölçmek pek mümkün değil.

Öte yandan muhtelif kaynaklarda goji hakkında çok fazla şey yazılı. Öyleki, sürekli goji tüketen birine neredeyse karada ölüm yok. Arada bir bizim gazeteler de buralardan yazı derleyip haber yaptılar.

Goji ile ilgili bir yazı hazırlarken, bunların ne kadarı doğru diye bir araştırmaya girişmiştik. Çin kaynaklı olmayan çok az makaleye rastlamıştık. Özellikle, konu hastalıkların sağaltılması olduğunda ise klinik bulgu içeren hemen hiç yayınlanmış bilimsel makale bulamadık.

Antioksidan değerinin başka bir grup berry ile birlikte yüksekçe olması doğal olarak anti-aging grubu yiyecekler arasında olmasını sağlıyor. Ancak bunun dışındaki belirli bazı hastalıklarda sağaltıcı etkiden söz etmekte kendi adıma çekincem var.

Sn.tamergulkaya, sizin de bahsettiğiniz etkiler nette çokça tekrarlanıyor. Ancak bu denli büyük yatırıma girdiğinize göre muhtemelen benim bulamadığım (Çin kaynaklı olmayan) makalelere ulaşmış olmalısınız. Bunlarla ilgili referans verebilirseniz sevinirim.

ENERJİİ beğendi.
Eski 06-04-2011, 22:26   #2363
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Trakyadan ve Eskişehirden yerli goji haberleri geliyordu onlar bu Solanaceae ailesinden mi ?

Düzenleyen h.ışık : 07-04-2011 saat 22:54
Eski 07-04-2011, 00:48   #2364
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Sn.tamergulkaya, bunlar tamam. Besin içerikleri bakımından bizim de zamanında bulup anladığımız şeyler. Bu tür içerikli besinlerin insan organizmasına katkıları da genel olarak kabul görüyor. Ancak iş, hastalık sağaltımına gelince doğrulanmış klinik veri olmadan, gazetelerin yazdığı gibi ifade edilir ya da gazetelerin yazdığı bir şekilde onaylanırsa yanıltıcı, hatta insanlara bir ilaçmış gibi umut veren duruma kolayca gelebiliyor.

Son bir yıl içinde bizimle irtibat kuran ve sayısı bini aşan insanları bilseniz ne kadar kolay kontrolden çıkabileceğini anlarsınız. Ağır şeker hastaları, her çeşit kanser hastaları, kemoterapi görenler, kalp, damar hastaları ve saymakla bitmez. Her gazete haberinden sonra doğru mu, nasıl buluruz, vb. yana yakıla başvurdular. Blogdaki 250 küsür yazıdan sadece goji ile ilgili olanı, mevcut bir çok yorumu da silerek yoruma kapatmak zorunda kaldık.

Bu kişilere, "tadı çok güzel, faydalı bir meyve, kan inceltici ilaç kullanmıyorsan günde bir avuç tüketebilirsin", dışında bir şey söyleyemedik. Bilimsel yayın avlamakta pek fena sayılmayız. Eriştiğimiz batı kaynaklı makalelerde de klinik verilerin yetersiz olduğu yazılı. Buna karşılık, Çin kaynaklı makalelerde çoğu hayvanlar üzerinde bir takım deneylerden ve sonuçlardan söz ediliyor. Açıkçası konu goji olunca Çin kaynaklı bilimsel makalelerin doğrulanması gerekir diye düşünüyorum.

Bu yüzden kütüphanenizde yayınlayacağınızı söylediğiniz yayınlardan somut bir şey varsa hep birlikte paylaşmamız yerinde olur. O seviyede bir yayına henüz siz de ulaşamadınız ise, hastalık sağaltımından çok genel faydaları, lezzeti vs. vurgulamak daha tedbirli bir yaklaşım olur diye düşünüyorum.

ENERJİİ beğendi.
Eski 07-04-2011, 16:44   #2365
Ağaç Dostu

tamergulkaya's Avatar

Sn. Meyvelitepe

Türk halkının genel tutumu dikkate alınınca kesinlikle haklısınız.Wolfberry bir ilaç değil.Aynı zamanda kontrolsüz ve sınırsız kullanılabilecek bir meyve de değil.Hastalık tedavisi için ilaç olarak kullanılamaz.Sadece doktor gözetiminde takviye besin olarak kullanılabilinir.

Eski 07-04-2011, 21:47   #2366
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Sayın Tamer Gülkaya şimdi ben aldığım gojinin zehirli olup olmadığını nasıl anlaya bileceğim. Çünkü Eminönünde sertifikalı olarak satılan bir ürün değildi. Satıcının da çok bilgisi olan bir durum değil sanırım. Getirilen ürünü kabul edip satıyor.

Eski 07-04-2011, 22:50   #2367
Ağaç Dostu

sındırgılı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-12-2007
Galeri: 13
Zehirli Gojidemi varmis ?
Eksi, kekremsi tadi olanini biliyorumda zehirli olanini ilk defa okuyorum.
Sn. Feyzon, resmini yayinlayabilirmisiniz ? (Ozellikle yapraklarinin resimlerini)
Malum, canlanmaya basladilar....

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 10:19   #2368
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Zehirli Gojidemi varmis ?
Eksi, kekremsi tadi olanini biliyorumda zehirli olanini ilk defa okuyorum.
Sn. Feyzon, resmini yayinlayabilirmisiniz ? (Ozellikle yapraklarinin resimlerini)
Malum, canlanmaya basladilar....
Sayın Sındırgılı benim de çok fazla bilgim yok. 2361 nolu mesajda sayın Tamer Gülkaya bahsediyor. Eminönünden aldığım gojinin nasıl olduğunu öğrenmek bende isterim. Tamer bey ayrıntılı bilgi verirse, bir gojinin nasıl zehirli olduğunu anlayabileceğimizi bildirirse çok sevinirim.

Eski 08-04-2011, 12:45   #2369
Ağaç Dostu

artemisia10's Avatar

Daha çok bilgisi olanlar daha ayrıntılı bilgi verir ama benim bildiğim Solanaceae ailesinden olan bitkiler tam olgunlaşmadıklarında toxic etkiye sahip oluyorlar yani kırımızılaşmadan turuncu renkteyken yerseniz. Aynı şekilde altın çilek(pyshalis) tam olgunlaşmadığında aynı etkiye sahip ben yabani olanların da olgunlaştığında yenilebileceğini düşündüm uzmanların yorumunu bekliyoruz bu konuda...

Eski 08-04-2011, 23:36   #2370
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Yenebilir gojilerin tohum ya da çeliklerinden üretilenlerde toksik olma riski yoktur. Yabani olanlarda (ki bir çok çeşidi var) böyle bir riskten söz edebiliriz.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025