Geçen yıl Hazirandan Kasıma kadar bahçede sürekli taze goji oldu. Kimine ben dağıttım, kimi gelip topladı. Bir çok kişi düzenli olarak taze goji tüketti. Bunlardan bir kısmı muhtelif geri bildirimlerde bulundu. Ne kadarı doğru, ne kadarı plasebo etkisi ölçmek pek mümkün değil.
Öte yandan muhtelif kaynaklarda goji hakkında çok fazla şey yazılı. Öyleki, sürekli goji tüketen birine neredeyse karada ölüm yok. Arada bir bizim gazeteler de buralardan yazı derleyip haber yaptılar.
Goji ile ilgili bir
yazı hazırlarken, bunların ne kadarı doğru diye bir araştırmaya girişmiştik. Çin kaynaklı olmayan çok az makaleye rastlamıştık. Özellikle, konu hastalıkların sağaltılması olduğunda ise klinik bulgu içeren hemen hiç yayınlanmış bilimsel makale bulamadık.
Antioksidan değerinin
başka bir grup berry ile birlikte yüksekçe olması doğal olarak anti-aging grubu yiyecekler arasında olmasını sağlıyor. Ancak bunun dışındaki belirli bazı hastalıklarda sağaltıcı etkiden söz etmekte kendi adıma çekincem var.
Sn.tamergulkaya, sizin de bahsettiğiniz etkiler nette çokça tekrarlanıyor. Ancak bu denli büyük yatırıma girdiğinize göre muhtemelen benim bulamadığım (Çin kaynaklı olmayan) makalelere ulaşmış olmalısınız. Bunlarla ilgili referans verebilirseniz sevinirim.