![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Merhaba sayın denizakvaryumu Fidanlar için soruyorsanız,Evet ağaçlar net üyelerine indirim yapabiliriz.Saygılar. Düzenleyen mdemirbas : 18-12-2012 saat 22:18 Neden: Devrik cümle nedeniyle. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Sayın denizakvaryumu goji berry konusunu forma sizin açtığınızı şimdi gördüm.Türkiye goji berry sevenleri size çok şey borçludur. Başta siz olmak üzere bu meyvenin tanıtımında ve insanliğın hizmetine sunulmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Benim goji ile ilk tanışmam 2009 yılına rastlar.Çalışmalırımız devam etmektedir.Goji bir tutkudur. saygılar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2012
|
ilginç bir meyve ben de dün tanıştım. ülkemizde üretildiğine göre tohumuna ulaşmak zor olmasa gerek |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
|
Yukarıdaki resimdeki meyvelerin gojy olduğunu sanmıyorum meyve benziyor ama yaprak faklı bir meyveyi andırıyor. Gojy yerini seveese ilk yıl bol miktarda meyve veriyor iki adet 2011 iki adet 2012 de diktim toplam dört adet meyve çok hızlı büyüdüler yaz boyu yedik kuruttuk önümüzdeki yıl istemediğimiz kadar meyvemizin olacağını tahmin ediyorum. Periyodik sulanmayı seviyor toprağında sık sık havalandırılması gojyi şahalndırıyor her tarafatn köklerinden yeni gojy filizleri fışkırıyor meyveden dal yaprak görünmüyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
Bence gojileri direk camın altına koyarsanız 2 günde %100kurutma sağlarsınız. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
kayseriden fidancı arkadaşımızdan temin ettiğim 6 adet fidandan iki tanesini yetiştirdim ve geçen yaz 3 adet meyve verdi, birini oğlum, birini babam ve birini ben yedim, meyveleri küçük oldu ama çok tatlılar, çelikten çoğaltmayı düşünüyorum, |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2009
|
Düzenleyen tamergulkaya : 18-04-2013 saat 19:37 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Merhabalar gojibery'lere kaolin kili uygulanır mı acaba ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Meyve öncesi uygulanır ama meyveye başladıktan sonra uygulamamak daha iyi. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
yakup bey merhaba, NQ1 sözünüzü unutmadınız demi ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
bu hafta hava yağışlı diye gitmedim tarlay önümüzdeki hafta sonu getiririm yani 21 inden sonra alabilirsiniz cebimi yazdım gelmeden arayın |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
bende barbacum türü mevcut, şu an 40-45 cm gibi boyu var. acaba ne zaman uç budaması yapmam gerek? forumda bazı arkadaşlar 20cm bazıları ise 150 cm de yapmışlar. hangisi en mantıklısı ? budama yapıp fayda **** zararını gören arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba ?? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Kolay gelsin. "Goji berry fidan tantm,bakm ve budamas " Düzenleyen mdemirbas : 26-08-2013 saat 12:12 |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sayfaya kimse uğramıyor herhalde , yeni yetiştirdiğim gojibery'lerde yaprak altlarında küçük sinekler var .uzaklaştırmak için ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
|
İlaçlama
Alıntı:
Aşağıdaki web sayfasında gerekli ilaç isimleri vardır.Kolay gelsin. Goji berry nedir |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
niğdeli hemşerim.bana bir adet goji fidanı lazım.bana temin edebilirmisiniz.saygılar |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar nisan ayı ortlalarından beri gojibery' lerim çiçek açıyor fakat kuruyup dökülüyor , hala hiç meyve yok , haftada bir kez yaklaşık 35-40 lt. su veriyorum sulama yetersiz geliyor olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın Çetiner, kaç adet goji fidanınız var ve değişik türlerden mi bilmiyorum ama gojilerin meyve veriminde değişik çeşitlerin bir arada dikilmesinde fayda var. Ayrıca goji güneş seven bir bitki tam gün güneş almalılar.Bence sulamanız biraz aşırıya kaçmış gibi, sulamayı daha seyrek ve daha az su miktarı ile yapmanızı öneririm. Bu arada budamanın da meyve verimi üzerinde etkisi olduğunu belirtmek gerek. Ben damlama sulama ile haftada iki kere yarım saat süreyle suluyorum ve gojilerim tam gün güneş altında.Çeşide gelince tesadüfen de olsa içlerinde turuncu meyveli olanlar bile var. Uzun, yuvarlak hatta kübik formlu meyve verenleri de söylemeliyim. Umarım sorununuzun çözümüne katkısı olur.. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. bari teşekkür ederim verdiğim su miktarı yeterli midir acaba? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Bu sene, saksıdaki iki ayrı cins yerli goji'ye; tohumdan yetişen goji aşılamıştım. İnterneti yeniden bağlatınca resimleri paylaşayım dedim. Cep telefonunla çekilince görüntü pek iyi değil. İkiside aynı saksıda, biri kısa biri uzun yapraklı yerli gojiye kalem aşısı olarak yapıldı. Bahar aylarında da gövdeye yama aşısı yaptım ama patlamadı. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|