agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni746Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2011, 19:36   #2611
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-06-2010
arkadaşlar bunlar otların biçildikten sonraki bahçemin hali otlar kurumuş topladık ters çevirdik

Eklenen Resimler

rüzgargülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2011, 19:38   #2612
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-06-2010
bunlarda tarlada ot faciasına rağmen hayatta kalıp yaşamaya devam eden 1 yaşındaki gojilerim yıkılmadık ayaktayız diyorlar

Eklenen Resimler

rüzgargülü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2011, 20:35   #2613
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
arkadaşlar bim'de goji meyvesi var mı? eğer varsa alıp, tohumunu çıkarırıp, hemen torfa eksem olur mu? yoksa seneye mi yapmalıyım...
Hemen ekebilirsiniz. Büyük kuruyemişçilere veya şifalı bitkiler satan baharatçılara sorun kesin bulursunuz.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2011, 20:42   #2614
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Bir önceki mesajıma baktımda ( http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2579 ) oldukça yavaş büyüyorlar.

Eklenen Resimler

Eski 28-06-2011, 22:34   #2615
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
yarenimex , gojilerininiz çiçeklenmesine sevindim. Bol verimli bir yıl geçirirsiniz inşallah.
Sayın H. Işık, ben goji yetiştirmeye geçen yıl başladım, şansım yaver gitti ve geçen yıl fidanlarımdan taze goji meyvesini tatma imkanını buldum. Bu yıl daha fazla goji fidanımda meyvelenme var ve gidişat şimdilik iyi. Sizdeki heyecanın ve hevesin üst düzeyde olduğunu hissediyorum. Çabalarınız yakında netice verecektir ve siz de meyvenin tadına bakma fırsatını yakalayacaksınız. Dilerim o süre çok uzamaz. İyi dilekleriniz için de teşekkür eder kolaylıklar dilerim..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2011, 23:16   #2616
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal Mesajı Göster
sorunu çözmem lazım ki yenileirni geititrip denemeye devam edeyim
Sayın Yakup Ünal, geçmiş olsun. Umarım sorunun nedenini bulabilmişsinizdir.Eğer hala tesbit edememişseniz, bir de salyongoz ve sümüklüböcekleri tetkik edin derim.Bu yılki aşırı yağışlar bol ot ve çok aşırı salyangoz ve sümüklüböcek üremesine neden oldu. Bunlar da önlerine gelen yeşili sadece odunsu sap kalana kadar yiyip bitiriyorlar.

Eski 28-06-2011, 23:26   #2617
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rüzgargülü Mesajı Göster
bunlarda tarlada ot faciasına rağmen hayatta kalıp yaşamaya devam eden 1 yaşındaki gojilerim yıkılmadık ayaktayız diyorlar
Emeklerinizin boşa gitmediğini görmek güzel, umarım güneşe tekrar kavuştuktan sonra hızla gelişirler..

Eski 28-06-2011, 23:32   #2618
Ağaç Dostu

Alıntı:
Merhabalar, bahçeme goji dikmek istiyorum. Okuduğum kadarıyla Ankara'da yetişiyor.Acaba fide olarak aldığım gojileri bahçede güneşli bir yere mi ekmeliyim yoksa gölge bir yere mi? Birde meyvesi çok oluyor mu? Yani bir tane böğürtlen bana yetiyor ama bu bitkinin meyvesi böğürtlenden az ise 2-3 tane dikeceğim... Şimdiden teşekkürler...
Özellikle günlük 7/8 saat güneş alan bir yere en az iki adet dikmenizde fayda var, iki adet dikerseniz daha bol meyve alırsınız..

Eski 28-06-2011, 23:54   #2619
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Alıntı:
arkadaşlar bim'de goji meyvesi var mı? eğer varsa alıp, tohumunu çıkarırıp, hemen torfa eksem olur mu? yoksa seneye mi yapmalıyım...
Alsanız da hangi tür olduğunu ve ne kadar verimli olduğunu bilemeyeceksiniz.

Bir öneri, Form üyesi egetropikalden 3 çeşit alın. Hem zamandan kazanırsınız, hem de kaliteden. Kesinlikle değer.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 19:10   #2620
Ağaç Dostu

no_lina's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vehbi Mesajı Göster
Gayet güzel gelişiyorlar seneye meyve vermeleri lazım sürpriz yapabilirler, sağlıcakla büyütün.
Teşekkür ederim sayın vehbi. Dilerim seneye kadar kazasız belasız büyümeye devam ederler

no_lina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 19:29   #2621
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Arkadaşlar Goji Berrynin kurutulmuş meyvelerini isteyen benimle iletişime geçebilir ve içinden tohumları ben şahsen çimlendirebildim ama yazlıkta unutunca kurttum fadalarınaa gelince çin krallarının yediği bu meyvenin halkdan birinin yemesi yasaktık performans arttırıcı bolca eneji verici vede anti againg bir meyvedir isteyen iletişime özel mesajdan geçebilir.

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2011, 22:34   #2622
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi no_lina Mesajı Göster
Benim gojilerim hepsini aynı anda ekmiş olmama rağmen büyüme farklılıkları gösterdi. Kimisi uzun kimisi kısa.

sanırım 2 ay oldu. Bu yıl meyve görmek hayal gibi geliyor. Umut var mı sizce?

Eklenti 229201

Eklenti 229197

Eklenti 229198

Eklenti 229199

Eklenti 229200
Bu yıl meyveyi unutun gelecek yıla inşallah.Hayal kırıklığına uğramanızı istemem.
Benim iki yıllık fidanlarda biraz çiçek var.Açmaya da devam ediyorlar.Taze meyvesini merak edenlere göndermek istiyorum.Kendim de merak ediyorum.Saygılarıla

mdemirbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 08:04   #2623
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan Mesajı Göster
Arkadaşlar Goji Berrynin kurutulmuş meyvelerini isteyen benimle iletişime geçebilir ve içinden tohumları ben şahsen çimlendirebildim ama yazlıkta unutunca kurttum fadalarınaa gelince çin krallarının yediği bu meyvenin halkdan birinin yemesi yasaktık performans arttırıcı bolca eneji verici vede anti againg bir meyvedir isteyen iletişime özel mesajdan geçebilir.
Goji berry ile türkiyede araştırmacılar çok fazla lakin bunlardan bazıları profesyonel işlerini yürütmeye çalışıyorlar **** öyle söylüyorlar biz iyi niyetli olup araştırma yapanların araştırmalarını takip ediyoruz. en azından telefonlarla gelişmeler hakkında bilgi alış verişinde bulunuyoruz.
ben Cinden ve ABD den NQ-1 getitirdim. aynı tohumlar güneş, sıcaklık, su ve toprak yapısına göre değişiklik gösteriyor ki buradan da şu sonucu çıkarttım illere göre değişik tür ve çeşit araştırması yapılması lazım.
Sanırım 1-2 sayfa önce bir mesajda bir ağaç sever 250 000 tane bahçeye dikim yapacağını kolon ve kültür çalışmalarını da yurt dışında yaptırdıklarını söylemişti bu tür girişimciler ilerde türkiyede bu meyvenin ticari amaçlı üretimini sağlayacak kişilerdir.
pazara nekadar çok ve ucuz girerse millet olarak bu değerlerden yararlanmış olunacaktır.

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 20:13   #2624
Ağaç Dostu

no_lina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas Mesajı Göster
Bu yıl meyveyi unutun gelecek yıla inşallah.Hayal kırıklığına uğramanızı istemem.
Benim iki yıllık fidanlarda biraz çiçek var.Açmaya da devam ediyorlar.Taze meyvesini merak edenlere göndermek istiyorum.Kendim de merak ediyorum.Saygılarıla
Olsun sağ salim seneye kalsınlar da meyvesini yemek nasip olur inşallah. Dilerim sizin fidanlar da bol bol meyve verir
Peki şu uç alma dedikleri işlemi yapmak gerekir mi acaba? Kıyıp da yapamıyorum bir türlü. Bir tanesinde denesem mi acaba?

Eski 01-07-2011, 08:21   #2625
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Hemen ekebilirsiniz. Büyük kuruyemişçilere veya şifalı bitkiler satan baharatçılara sorun kesin bulursunuz.
Efendim, teşekkürler cevabınız için... Yalnız çeşitin güzel olmasını istiyorum. Biraz da şans olacak herhalde, bakalım. Bugün gidip torf alayım. Sonra da kuruyemişçiden bir goji alıp çekirdeklerini ekeyim. 2 ay sonrada bahçeye göçürürüm. İyi günler...

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 08:27   #2626
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bir önceki mesajıma baktımda ( http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2579 ) oldukça yavaş büyüyorlar.
Toprağa ne zaman alacaksınız?

Eski 01-07-2011, 08:44   #2627
Ağaç Dostu

sayın meyvelitepe gojilerinizin son hali nedir?

Eski 01-07-2011, 09:53   #2628
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 3

Benim Gojiler.

mirsat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 09:56   #2629
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Bende ıkı adet aldıgım gojılerımı buyutuyorum
su anda çok hızlı sürgun verıyorlar
yaklasık 70 cm vardır
her gun bakıyorum çiçeklenme varmı dıye
ne zaman çiçeklenır acaba

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2011, 13:14   #2630
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Alıntı:
Toprağa ne zaman alacaksınız?
Gövdesi biraz odunlaşınca almayı düşünüyorum. Ama plastik bardakta ne kadar dururlar bilmiyorum. Biraz büyüsünler duruma göre toprağa alıp güneş ışınlarını az geçiren bir örtü ile muhafaza etmeyi düşünüyorum. Yazın öğle sıcaklarından kavrulma ihtimali var.

Eski 01-07-2011, 22:40   #2631
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi no_lina Mesajı Göster
Olsun sağ salim seneye kalsınlar da meyvesini yemek nasip olur inşallah. Dilerim sizin fidanlar da bol bol meyve verir
Peki şu uç alma dedikleri işlemi yapmak gerekir mi acaba? Kıyıp da yapamıyorum bir türlü. Bir tanesinde denesem mi acaba?
merhaba sayın no_lina Bol meyve dilekleriniz için teşekkürler.
uç alma işlemini mutlaka yapın.Tepelerini kesin ki gövde yapısı güçlensin ve çok dallı bir yapıya kavuşsun.Ayrıca goji meyvesinin ağacında yayılmacı bir özellik var.Bunun da bilinmesinde yarar görüyorum.saygılarımla

Eski 02-07-2011, 14:57   #2632
Ağaç Dostu

no_lina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mdemirbas Mesajı Göster
merhaba sayın no_lina Bol meyve dilekleriniz için teşekkürler.
uç alma işlemini mutlaka yapın.Tepelerini kesin ki gövde yapısı güçlensin ve çok dallı bir yapıya kavuşsun.Ayrıca goji meyvesinin ağacında yayılmacı bir özellik var.Bunun da bilinmesinde yarar görüyorum.saygılarımla
O zaman içlerinden birkeçına kıyıp uçlarından alacağım bakalım. Teşekkür ederim sayın mdemirbas

Eski 02-07-2011, 22:03   #2633
Ağaç Dostu

Alıntı:
Gövdesi biraz odunlaşınca almayı düşünüyorum. Ama plastik bardakta ne kadar dururlar bilmiyorum. Biraz büyüsünler duruma göre toprağa alıp güneş ışınlarını az geçiren bir örtü ile muhafaza etmeyi düşünüyorum. Yazın öğle sıcaklarından kavrulma ihtimali var.
Sayın Limonsever, gojilerinizi bardaktan daha geniş bir saksıya veya poşete almanızı öneririm. Yeni saksıda veya poşette bir kaç gün sabah ve akşam güneşine alıştırıp sonra tam gün güneş altında tutabilirsiniz. Korkmayın bir kaç gün süreyle güneşe alıştıktan sonra, hele de günlük veya günaşırı sularsanız, öğle güneşi de bir şey yapmaz, ve çok hızlı bir şekilde büyürler.

Kolaylıklar dilerim..

Eski 02-07-2011, 22:06   #2634
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Bende ıkı adet aldıgım gojılerımı buyutuyorum
su anda çok hızlı sürgun verıyorlar
yaklasık 70 cm vardır
her gun bakıyorum çiçeklenme varmı dıye
ne zaman çiçeklenır acaba
Boyu bir metre civarına ulaşınca uç sürgününü kesin, yan dallar oluşsun, yan dallar üzerinde çiçek görme ihtimaliniz yüksektir..

Eski 03-07-2011, 13:55   #2635
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Geçen yıl tohumdan yetiştirmiş oduğum göjilerde çiçeği ve meyva oluşumunu merekla bekliyordum erhalde bu yıl meyva vermeyecekler diye umudumu kesmiştim ki, gezinirken gözüme çarpan çiçekler bazılarında meyva tutumuda olmuş, sevinçime neden oldular. Yeni ürünü tadabileceğiz kızarmalarını bekliyorum.
Name:  Kopyası ABCD0003.jpg
Views: 759
Size:  71.8 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 22:10   #2636
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Geçen yıl tohumdan yetiştirmiş oduğum göjilerde çiçeği ve meyva oluşumunu merekla bekliyordum erhalde bu yıl meyva vermeyecekler diye umudumu kesmiştim ki, gezinirken gözüme çarpan çiçekler bazılarında meyva tutumuda olmuş, sevinçime neden oldular. Yeni ürünü tadabileceğiz kızarmalarını bekliyorum.
Eklenti 230643
Gojileriniz iyi görünüyor sayın Lilium Sizin bölgede daha erken çiçek açmaları gedekirdi.İç anadolu bölgesinde yeni açıyor.iki ayrı resim de benim fidanlardan ekledim.iyi hasatlar.

Eklenen Resimler

Eski 04-07-2011, 07:40   #2637
Ağaç Dostu

sayın mdemirbaş, siz ne zaman tohumları ekmiştiniz?

Eski 04-07-2011, 07:58   #2638
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

gojilerimin bazılarının üstünde yeşil yeşil böcekler çıktı nedir çaresi????????

Eklenen Resimler

Eski 04-07-2011, 07:59   #2639
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

hızla gelişiyorlar

Eklenen Resimler

Eski 04-07-2011, 08:47   #2640
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Artık meyve yemek istiyorum, ama benim bitkimin çiçekleri meyveye durmadan dökülüyor.
Nedir bunun sebebi

Name:  goji.jpg
Views: 1121
Size:  31.7 KB

,

Name:  goji2.jpg
Views: 958
Size:  19.8 KB

.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025