![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2011
|
merhaba,mor çiçekte var beyazda.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık 2 ay kadar önce tohumdan ürettiğim Gojilerimin bir kısmı gayet güzel boy verip güçlü bir şekilde yetişiyorlar, bir kısım Gojilerim ise daha yavaş ve zayıf olarak büyüyorlar... Ayrıca maalesef kaybettiğim Gojilerimde oldu... Neden böyle oldu derseniz... Bir kısmını bahar güneşi altında, hergün azar azar su vererek torf içeriisnde çimlendirdim ve bunlar bugün en güzel boy veren ve fiziki olarak da canlı ve kuvvetli görünen Gojiler oldu... Bir kısmını ise gölge ortamda ve yine hergün azar azar su vererek gene torf içeriisnde çimlendirdim, bunlar daha yavaş büyüdü ve nisbeten daha zayıf kaldılar... Diğer bir kısım Goji tohumunu kapalı oda ortamında gene torf içeriisnde çimlendirdim ama bunlar erken ve hızla boy atmalarına rağmen büyük oranda telef oldular, kurtarabildiğim bir kaç tanesi de pek umut vermiyor, her an onları da kaybedebilirim diye bekliyorum... Şimdi sorunum çatallandırmada... Boyu 20 cm yi geçen Gojilerimi altta ne kadar bir kısmını bırakarak tepeden kesmeliiym karar vermiyorum... 3-5 cm bıraksam zarar görürlermi, yoksa 10-15 cm bırakmalımıyım, ne dersiniz... Bunlar da resimleri... ![]() Evlatlarıma iyi bakabilmem için yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
sizin fidanlar çok zayıf kalmış.Güneş alma durumunu gözden geçirmelisiniz. Günde en az 4-5 saat güneş alan bir yere bırakmalısınız.Yerlerini mecbur kalmadıkca değiştirmeyiniz. Bu aşamadan sonra biraz bitki besin takviyesi yapmanız yerinde olur diye düşünüyorum. Budama işini 30 cm yi geçtikten sonra yapmalısınız.sayğılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Alıntı:
Evet, biraz zayıf kaldılar ve bunun sebebi önceleri çimlendirmek için fazlaca sık dikmiştim, daha sonra seyreltirken biraz hırpaladım galiba, ayrıca bulunduğum konum itibarıyla bir süre aşırı güneş aldıalr ve neredeyse kurumaya yüz tuttular... Şu an itibarıyla yerleri daha güzel, sabah güneşini alıyorlar daha sonra da gün ışığı ile sanıyorum ihtiyaçlarını karşılıyorlar... Bu resimleri 23 temmuz günü çektim ve ikinci resimdeki en büyük olan fidanım o sıralar 20 cm yoktu bile ama şu anda yaklaşık 8-10 cm kadar daha boylandı ve 28 cm oldu boyu... Bu arada suda eritilerek seyreltilmiş gübre takviyesi yapmaya da yeni başladım... Yaprakları şu an daha parlak görünüyor ve hızla uzuyorlar... Yradımınıza tekrar teşekkür ediyorum, uğraşılarınızda başarılar diliyorum... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
benim topraga ektiğim gojilerde ses yok saksıdaki 1.5 yaşındaki gojilerimde ise bol bol çiçek var ama çiçekler sanırım soluyolar v meyveye yatmıyorlar bu senede meyve göremiyeceğiz zira havalar cok sıcak sanırım ondan dolayı |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
meve tutmama tozlaşma ile ilgili bir durum.Sulama suyunu fıskıye ile yapıyorsanız,o tozlaşmayı olumsuz yönde etkiler.Bir de arıların çiçekleri ziyaret etmesi icin dış mekanda olmasına özen göstermesiliniz diye düşünüyorum.İyi çalışmalar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Benim bu yılın ilk olgunlaşan meyve resimlerini paylaşmak istedim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2011
|
merhabalar , zayıflama ile ilgili araştırmalarım sırasında goji ve acai ile tanıştım şimdi kendim üretmek istiyorum kapsul falan alıp ölmeyeyim dedim.ancak siz profosyenel kullanıcılardan aydım almam lazım.Öncelikle bana tohum verebilecek biri varmı ? Birde yetiştirmek için bilgi istiyorum . Hayatım boyunca çalıştım bir süs bitkim bile olmamıştı bu yıl taşındıgım evde bırkac cıcek tohum derken vedeki bütün herşey çiçeklendi neye elimi sürsem tuttu .Dehşet bir hevesle yeni şeyler ekmeye devam ediyorum.bulundugum sitenin havası dairenın konumu sanırım her bitkiye uygun . İlgiyle sayfaları takip edicem .Yardımlarınızada şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
sulamayı dibine doğru yaptım ayrıca dışarıda böcekelrin bol oldugu bir bahçede olmasına rağmen çiçekler açıyor ama sararıp kuruyor iklimle alakalı sanırım zaten saksıda meyve verme ihtimali düşüktür forumda daha öncede konuşulmuştu benim asıl ilgilendiğim toprakta olanların hiç çiçek açmaması ve hızlı büyüme olmaması artık seneye bekleyeceğim seneyede olmazsa yapacak birşey yok not:resimdekiler saksıda olan goji çiçekleri goji sulama???? bu arada tüm gojici arkadaşlara soruyorum sulamayı kaç günde yapıyorsunuz **** hergünmü sulama yapıyorsunuz ben köydeki 140 kadar goji fidanımı doğaya bıraktım yağmur suyuyla besleniyorlar yaklaşık 20 gündür güzel yağmur yağmıyordur köye gerçi karadeniz havası gecen hafta yağdı diyorlardı. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
ben fidanları gün aşırı damlama sulama sistemi ile akşamları suluyorum.Gelişmeleri güzel.Meyveleri kızarmaya başladı.Bir önceki sayfada resimleri var.Sizin fidanlar doğada kaderlerine terkedilmiş gibi.Bakımsız haldeler.Onlara bu yıl iyi bakmanız gerekir ki seneye meyve versinler.saygılarımla . |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Goji yetiştirmek istiyorsanız ücretsiz tohum göndereyim.Meyve şeklinde gönderirim.Tohumları içerisinden siz çıkarır ekersiniz. Ekim için mevsim biraz ilerledi ama olsun.Adresinizi özelden yazarsanız posta zarfının içerisinde gönderebilirim.Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2010
|
Alıntı:
bende balkonda deniyorum fakat sonuç alamadım. vaz geçmek istemiyorum acaba banada tohum gönderebilirmisiniz rica etsem saygılar kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
saksıdaki gojilerim çiçek açıyor ama malesef meyve vermiyorlar bende saksıları açık alandan alıp ağaç altında gölge bıraktım bakalım nolacak bugün gidip bir baakyım 4 gün falan oldu gölgede kalalı |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
benim çelimsiz.
Sn. Yakup Ünal, Bu da benim 2 yaşında. ama geldiği gibi kaldı. Önce bahçeye diktim daha kötüleşti, şimdi saksıya aldım. Bu kış dipten budarım (tavsiye üzerine) Ne dersiniz büyüyüp adam olur mu? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
saksıdan çıkartır çok güneş almayan güneşsizde kalmayan biryere kalıcı olarak dikerdim. kazık kök olan gojimi Dikmeden önce dikeceğim yerin çukurunu çok derin açar toprağı gevşetir hayvan gübresi, torf ile çukuru doldurur dikerdim Günlük bol bol sulama yapardım ki bu meyve suyu çok seviyor en azından 3-4 sene çok su istiyor. sizin bahçenizdeki toprak sanki gübresiz gibi geldi takviye lazım Budama olayına gelince; nereden budarsanız budayın budadığınız noktanın hemen altından tekrar sürecektir ve dikkat edin meyve tutan kolların hepsi dikine gitmeyip toprağa doğru eğilen dallarda oluyor. Bu sene bence budamayın seneye ağacın gelişimine bakar şekil budaması da yaparsınız. Ayrıca budadığınız dalları köklendirici ile dikerseniz onlardan da yeni gojiler elde edebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sn.Yakup Ünal, bahçemde tavsiyeleriniz doğrultusunda bir yer aramaya başlıyorum. Çok güneş almayan, güneşsiz de kalmayan bir yer...Bahçemde çok zor. 4 cephe de güneşli. En az güneş kuzey cephede. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üç sene önce internetten aldığım goji' de tek çiçek bile açmadı. İnşallah bir gün meyvelerini ben de görürüm ve fotoğraflayabilirim. Size afiyet olsun, ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Lilium, nasıl gübre kullanıyorsunuz gojiler için? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın gultar, zirai gübre hiç kullanmadım, sadece iyi yanmış bolca hayvan gübresi kulanıyorum, ve toprağımın yapısına göre sulama yapıyorum. Budama ve bakımlarına zaman bulamayıp iyi yapamadım, budamalarını iyi yapsaymışım mükemmel ürün alacakmışım. Olsun acemilik yılımız, gelecek yıl iyi bir budama görecekler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
merhaba sayın gultar Bizim bölgede olsanız size sağlklı ve hızlı gelişen bir fidan verip sizi o cılız fidanla uğraşmaktan kurtarırdık. Yakup beyin söylediklerine tamamen katılıyorum.İlave edecek birşey de bulamıyorum. Sulama konusunda imkanınız varsa damlama sulama sistemini tercih edin.Organik sıvı gübre verin.Sonuc alacağınızdan eminim. Aşağı sarkan dallarda meyve oluş sebi ise bitkinin aldığı besinlerin aşağıya doğru daha kolay hareket etmelerindendir.Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.mdemirbas, yorum ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Damlama sulama 8- 9 yıl önce yapmıştım yıllarca toprakta kalmaktan yer yer tıkandı. biraz da çapa yaparken parçalandı. Yenisine de gerek duymadım çünkü o zamanlar sitemiz yeni ve taşıma su(pahalı su) kullanıyorduk ekonomik oluyordu az su harcayarak.Şimdi o kadar önemli değil. Elde sulamak ta ayrı bir zevk..Problem toprakta sanıyorum.Yakup Beyin tavsiyesine uyarak bolca gübreleme yoluna gideceğim.Sanıyorum doğrusu öncelikle bu.... Ben de isterdim bu cılızı size verip, yerine sağlıklı hatta meyve vermiş olgun bir gojiyi sizden ücreti karşılığı almak..... ne yazık ki mümkün değil..Elimdekini geliştirmek için bilgilerinizden yararlanacağım, yardımlarınızı bekliyorum. tekrar teşekkürler.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
valla ben saksıdaki gojilerimi ağacın altına aldım sanırım öğle güneşi saksıdaki kökleri sıcaktan haşlıyor buda çiçekelrin stresten kurumasına ve meyve vermemesine neden oluyor birde gölgede deneyeceğim daha çok tomurcuk var çiçek açacak |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
damlama sistemi toprak altında kaldığı zaman sağlıklı çalışmıyor.yukarıda asılı oluğu zaman daha geniş bir alanı suluyor tıkanma da yapmıyor. Size fidanı ücret karşılı değil hediye olarak vermek isterdim.Sayğılarımla |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Goji
Alıntı:
açıyor, birkaç saat sonra kapatıyordu. Kolay, rahat bitkiler için de sağlıklıydı. ama şimdiYapacak bir şeyim yok elde sulamaya devam... Sn.mdemirbas, çok teşekkür ederim fidanı almış kadar oldum. Ben şehir dışında oturuyorum kargolar iyi çalışmıyor daha dün yurtiçi kargo ile İstanbul'dan bir Selluka fidesi hem toprakta hemde harika ambalaj içinde, perşembe verildi dün paramparça elime geldi ve kurtulmadı.Artık cesaret edemiyorum yoksa bunu teklif kabul eder hemen bir takas düşünürdüm teşekkürler,selamlar, |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Gozi şimdiden mutluluk sacıyor
ıkı adet aldıgım gojılerı ıtına ıle bolca gubrelı tenekeye ekmiştim buyumesı çok guzeldı devamlı bakıyorum hatta forumdan ögrendıgıme göre uçlarınıda ladım tekrar fılızler verdı dün aksam hiç ümit yokkon bırde ne göreyım aman yarabbım ne güzel sıra sıra çiçekelr açmışlar inanamadım imüdim yoktu hiç bende evdekılerle gojım ciçek açtı mutluk meyvesı yıcez dıye muhabet ettık bu gojı su anda bıle bana açtıgı çiçeklerle mutluluk verıyor bu gojıde bir sır varmış gercekten meyvelerı beklıyoruz artık |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
sayın rüzgargülü köklar saksının altında biriktiği için saksıyı toprağa gömerseniz daha çok nemli kalacaktır böylece köklar serin ve nemli kalacaktır görüntüleri paylaşırsanız sevinirim |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|