![]() |
|
![]() |
#2611 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
arkadaşlar bunlar otların biçildikten sonraki bahçemin hali otlar kurumuş topladık ters çevirdik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-06-2010
|
bunlarda tarlada ot faciasına rağmen hayatta kalıp yaşamaya devam eden 1 yaşındaki gojilerim yıkılmadık ayaktayız diyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Ağaç Dostu
|
Hemen ekebilirsiniz. Büyük kuruyemişçilere veya şifalı bitkiler satan baharatçılara sorun kesin bulursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Ağaç Dostu
|
Bir önceki mesajıma baktımda ( http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2579 ) oldukça yavaş büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın H. Işık, ben goji yetiştirmeye geçen yıl başladım, şansım yaver gitti ve geçen yıl fidanlarımdan taze goji meyvesini tatma imkanını buldum. Bu yıl daha fazla goji fidanımda meyvelenme var ve gidişat şimdilik iyi. Sizdeki heyecanın ve hevesin üst düzeyde olduğunu hissediyorum. Çabalarınız yakında netice verecektir ve siz de meyvenin tadına bakma fırsatını yakalayacaksınız. Dilerim o süre çok uzamaz. İyi dilekleriniz için de teşekkür eder kolaylıklar dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yakup Ünal, geçmiş olsun. Umarım sorunun nedenini bulabilmişsinizdir.Eğer hala tesbit edememişseniz, bir de salyongoz ve sümüklüböcekleri tetkik edin derim.Bu yılki aşırı yağışlar bol ot ve çok aşırı salyangoz ve sümüklüböcek üremesine neden oldu. Bunlar da önlerine gelen yeşili sadece odunsu sap kalana kadar yiyip bitiriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Ağaç Dostu
|
Emeklerinizin boşa gitmediğini görmek güzel, umarım güneşe tekrar kavuştuktan sonra hızla gelişirler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir öneri, Form üyesi egetropikalden 3 çeşit alın. Hem zamandan kazanırsınız, hem de kaliteden. Kesinlikle değer. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Arkadaşlar Goji Berrynin kurutulmuş meyvelerini isteyen benimle iletişime geçebilir ve içinden tohumları ben şahsen çimlendirebildim ama yazlıkta unutunca kurttum fadalarınaa gelince çin krallarının yediği bu meyvenin halkdan birinin yemesi yasaktık performans arttırıcı bolca eneji verici vede anti againg bir meyvedir isteyen iletişime özel mesajdan geçebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Alıntı:
Benim iki yıllık fidanlarda biraz çiçek var.Açmaya da devam ediyorlar.Taze meyvesini merak edenlere göndermek istiyorum.Kendim de merak ediyorum.Saygılarıla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
ben Cinden ve ABD den NQ-1 getitirdim. aynı tohumlar güneş, sıcaklık, su ve toprak yapısına göre değişiklik gösteriyor ki buradan da şu sonucu çıkarttım illere göre değişik tür ve çeşit araştırması yapılması lazım. Sanırım 1-2 sayfa önce bir mesajda bir ağaç sever 250 000 tane bahçeye dikim yapacağını kolon ve kültür çalışmalarını da yurt dışında yaptırdıklarını söylemişti bu tür girişimciler ilerde türkiyede bu meyvenin ticari amaçlı üretimini sağlayacak kişilerdir. pazara nekadar çok ve ucuz girerse millet olarak bu değerlerden yararlanmış olunacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Peki şu uç alma dedikleri işlemi yapmak gerekir mi acaba? Kıyıp da yapamıyorum bir türlü. Bir tanesinde denesem mi acaba? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Efendim, teşekkürler cevabınız için... Yalnız çeşitin güzel olmasını istiyorum. Biraz da şans olacak herhalde, bakalım. Bugün gidip torf alayım. Sonra da kuruyemişçiden bir goji alıp çekirdeklerini ekeyim. 2 ay sonrada bahçeye göçürürüm. İyi günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Ağaç Dostu
|
sayın meyvelitepe gojilerinizin son hali nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Bende ıkı adet aldıgım gojılerımı buyutuyorum su anda çok hızlı sürgun verıyorlar yaklasık 70 cm vardır her gun bakıyorum çiçeklenme varmı dıye ne zaman çiçeklenır acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Ağaç Dostu
|
Gövdesi biraz odunlaşınca almayı düşünüyorum. Ama plastik bardakta ne kadar dururlar bilmiyorum. Biraz büyüsünler duruma göre toprağa alıp güneş ışınlarını az geçiren bir örtü ile muhafaza etmeyi düşünüyorum. Yazın öğle sıcaklarından kavrulma ihtimali var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
uç alma işlemini mutlaka yapın.Tepelerini kesin ki gövde yapısı güçlensin ve çok dallı bir yapıya kavuşsun.Ayrıca goji meyvesinin ağacında yayılmacı bir özellik var.Bunun da bilinmesinde yarar görüyorum.saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolaylıklar dilerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Ağaç Dostu
|
Boyu bir metre civarına ulaşınca uç sürgününü kesin, yan dallar oluşsun, yan dallar üzerinde çiçek görme ihtimaliniz yüksektir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl tohumdan yetiştirmiş oduğum göjilerde çiçeği ve meyva oluşumunu merekla bekliyordum erhalde bu yıl meyva vermeyecekler diye umudumu kesmiştim ki, gezinirken gözüme çarpan çiçekler bazılarında meyva tutumuda olmuş, sevinçime neden oldular. Yeni ürünü tadabileceğiz kızarmalarını bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Ağaç Dostu
|
sayın mdemirbaş, siz ne zaman tohumları ekmiştiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Ağaç Dostu
|
gojilerimin bazılarının üstünde yeşil yeşil böcekler çıktı nedir çaresi???????? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Ağaç Dostu
|
hızla gelişiyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |