![]() |
|
![]() |
#661 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
Alıntı:
Bugün iyice baktım...ama filiz değil... meyva.. ![]() bu yıl kalemden köklendiği için meyvalar nasıl olur bilemiyorum..daha sürgünleri çok ince....meyvalarını dökmezse şaşarım...en kısa zamanda fotolarını çekip koyacağım.. daha önce meyvasını almış arkadaşlar bir yorum yaparlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn Amazonn, daha sezon başında gojilerin çiçeğe durması çok ilginç. Gerçi Antalya ikliminde pek de şaşmamak lazım buna. Hadi hayırlısı, inşallah dediğiniz gibidir. Bol gojili günler dileğiyle.( fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Geçen Yaz, İstanbulda Temmuz, Ağustos aylarında çiçeklenmeye, eylüldede meyva tutmaya başlamıştı.Fakat şu anda Çeşmede Sn. Gemici'de meyva var diye biliyorum.Yanılmışta olabilirim..Benim adadakilerde şuanda yapraklanma evresindeler.Fakat bu sene, hem çiçekli hemde meyvalı fotoğraflarını görücüye çıkartacağım...(Tabii bir aksilik olmazsa) Herkese bol meyvalar..Sulamaya aman dikkat edin,Çok su boya gitmesine neden olabiliyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
syn Lonicera bir yanliş anlaşılma var.. geçen sonbaharda ektiğim gojilerde tomurcuklanma daha yok....bol bol dalanma ve boy yapıyor.... tomurcuklanma olan goji ise syn Bari arkadaşımızın ekişehirden göndermiş olduğu yerli goji kalemlerinden tutan fidelerde... NOT:642 nolu mesajdaki resimlerin en altındaki siyah poşetli gojiler eskişehirden gönderlen kalemlerdenn çimlenenler(yerli Türkiye Goji ) yanliş hatırlamıyorsam forumda daha önce...kelemden tutan gojiler 1-2 yıllık beklemeye gerek kalmadan meyveye oturduğu bahsi geçmişti.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gojiyi yetiştirme ile ilgili yetrli kaynak yok elimizde....deneme yanılma yontemleri uyguluyoruz... bahçemdeki gojilerin birkısmının tepesini aldım...birkısmını kendi haline bıraktım... birkısmının alt filizlerini aldım.....bitkinin gelişimlerini burada hep beraber fotolarla göreceğiz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
|
Sn Amazonn şu çiçek/meyve oluşumunu çok merak ettim. Yakından bir görüntüleyebilir misiniz lütfen. RomantikSerseri bu yıl benim de meyve alabileceğimi söylemişti. Hani benimki de öyle bir şey yapmaya kalktığında tanıyayım bari ![]() Benimkiler bir yandan sürgün verirken bir yandan da boya gidiyorlar. Umduğumdan daha fazla sağa sola sarkmaya başladı. Budama yapmayı istemiyorum ama yer sıkıntısı nedeniyle bir süre sonra ben de tepe alma işlemini uygulayabilirim. Dediğiniz gibi bu yıl deneme yanılma yılımız olacak galiba. Şimdilik ters giden bir şey yok. Bundan sonrası için de sizi izleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Ooooo biz daha yolun başındayız. Bizim tohumlar 5 günde kendini gösterdiler. Bakalım meyvesi kaç yılda nasip olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme için daha zamanımız varmış. Dallardan birinde zorunlu bir tepe alma oldu. Saksının dibine diktiğim bir menekşeden böcek geçmiş. İlaçlama yaptıktan sonra yeni sürgün ucundaki yaprakları elle temizleyeyim derken, çok kırılganlarmış elimde kalıverdiler. Aslında biraz da iyi oldu galiba. Şimdi o dal boya gitmeden farklı mı gelişecek, diğerlerine bakıp izleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın volare çiçek temmuz meyve eylül okadar kısa sürede olgunlaşıyormu siz yetiştırdinizmi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
Hayir hocam , yetistirmedim de bir bilene sordum , bu baslikta bir yerde eylulde nasil kurutulur konusu da gecti sanirim .Ben sadece 2 adet 3 yasinda bitkisi olan bir amatörum ![]() ![]() Bu ****** bulundugunuz iklim kosullari ve rakima gore degisen bir olgu . Bana verilen cevap- benim yazdigim sadece Izmir ve Izmire benzer kosullarda yetisen bitkiler icin gecerli olabilir . Bitkilerim acinca ben zaten dayanamam yazarim ... Kolay gelsin , bol gojili gunler dilerim . Wikipedi ' ye göre : ''flowering occurs from June through September and berry maturation from August to October'' (ciceklenme haziran eylul aylari arasinda , meyvelerin olgunlasmasi agustostan ekime kadar). Düzenleyen Volare : 27-04-2009 saat 23:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
|
fotoğraf fazla belli değil ama dikkatli bakınca farkediliyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuklanmış.. Benim bilgim mayıstan itibaren eylüle kadar üzerinde sürekli çiçek ve meyve olduğu.. Böğürtlen gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar birkez daha dikkat çekmek istiyorum bu tomurcuklar tohumdan yetiştirilen gojilerden değil.. sayın BARİ arkadaşımızın eskişehirde bulduğu yerli gojinin çeliklerinden tutan gojilerdir.... diğer tohumdan üretilenlerde hala bir belirti yok bende sabırsızlıkla bekliyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın Amazon benimde asıl merak ettiğim tohumdanmı yoksa daldan köklendirmeden elde edilen gojinin hangi türünün meyvesini vereceği sizinkini gördük şimdilik bizimkiler 1 yaşında karar vermek için herhalde 1-2 daha beklemek gerekecek güle güle büyüt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Evdekiler nerdeyse 1,5 metre boyuna geldiler,bundan sonra sulamayı daha az yapacağım..Boyu biraz uzun olann yaprakları daha büyük, yani boya gitmeye daha müsait.Belkide tepe budaması şart olacakki,bu hafta sonuna kadar dahada uzarsa kesin şart.Çünki sonrasında çiçeklenme olmuyor ve meyva vermiyor..Geçen senede adada aynı durum başıma gelmişti. 2.çalım çok geç çiçekledi ve az meyva alabildim.Yanmış keçi veya koyun gübresini bol tutmanızı öneririm.Yapraklarından çay yapıp içen varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
Sn sindirgili , daha once de bahsetmistim , mart ayinda satin aldim ve bahceye diktim . Yani tecrube bazinda soyleyebilecegim bir sey yok . Sadece yerini sevdi ve 30 cm' ye yakin boy atti diyebilirim . Satin alirken gordugum sn.Gemici'nin 2-3 daha buyuk boy tenekede olan gojileri cicekliydi. Acaba giberelin gibi ciceklenmeyi hizlandiran bir sey mi kullandi diye dusunuyorum ? Soracak zaman bulamadim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
kaça olur acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Benim de sn bari nin yolladığı Eskişehirli gojiler elime geçtiler.. Hemen toprağa kavuşturdum onları. Şimdi sıra heyecanlı bekleyişte. Acaba tuttu mu tutacak mı yaprak var mı büyümüş mü kısmına geldik ![]() Umarım yeşil parmaklıyımdır.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim gojinin kala kala 2 tomurcuğu kaldı sağolsun sümüklü böcwkler.. bana bişey bırakmamışlar.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
Eskişehir gojisinin paylaşımı ve çoğaltılması çok iyi oluyor. Sn bari ne iyi ettiniz de buldunuz bu bitkiyi. Dünya para verip tohum getirtip, uğraş dur yetiştireceğim diye. Burnumuzun dibinde varmış. Umarım iyice yaygınlaşır ve çok sayıda kişi yararlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
tohumdan ektiğim gojilerde büyük gelişme var..artık çalı formuna girmeye başladı herhalde bu yıl meyva alabilirim.... yarın ilk gübre ile birlikte iz elementlerin olduğu bir sıvı vereceğim gelişmeleri hızlandırmak için.... çekebilirsem iyi bir makina ile fotolarını çekip foruma ekleyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|