27-06-2009, 13:54
|
#1
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
|
Sn. Sındırgılı, meyvasını sakın ola ki olgunlaşmadan yani sararmadan yemeyin. Yeşilken toksik bir madde içeriyor ve zehirlenmeye neden oluyor. Meyve oluştuğunda o kapaklar  yani kese açılıyor zaten. Sonra olgunlaşıyor.
Tadı öyle pek ahım şahım değil. Hani yenir de, bir çilek gibi, bir vişne gibi, bir kayısı gibi öyle lezzeti güçlü ve aromatik değil. Zaten ben genelde bu tropik meyvelerin bir kısmında hayal kırıklığı yaşadım. Örneğin pepino gibi. Genelde galiba turta içinde falan tüketiliyor.
Yalnız benim söylediğim peruviana cinsi.
|
|
|