View Single Post
Eski 27-06-2009, 12:54   #126
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Sn. Sındırgılı, meyvasını sakın ola ki olgunlaşmadan yani sararmadan yemeyin. Yeşilken toksik bir madde içeriyor ve zehirlenmeye neden oluyor. Meyve oluştuğunda o kapaklar yani kese açılıyor zaten. Sonra olgunlaşıyor.

Tadı öyle pek ahım şahım değil. Hani yenir de, bir çilek gibi, bir vişne gibi, bir kayısı gibi öyle lezzeti güçlü ve aromatik değil. Zaten ben genelde bu tropik meyvelerin bir kısmında hayal kırıklığı yaşadım. Örneğin pepino gibi. Genelde galiba turta içinde falan tüketiliyor.

Yalnız benim söylediğim peruviana cinsi.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön