![]() |
|
![]() |
#992 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2012
|
ben de çilek üretimini çok seviyorum ve amatörce çilek üretiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
çokta güzel olmuş. benimde bahçemde var. meyve göstermeye başladılar. biran önce olsalarda yesek.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Hem ne kadar erken ve güzel meyve vermiş , ilginizi ve sevginizi onun üzerinde yoğunlaştırınca harikalar çıkıyor ortaya. Benim bahçemde var ama daha çiçek bile vermediler. ![]() sizinkileri sanki gerçekten tam karşımdaymış gibi hissettim.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
|
maşaallah
[QUOTE=Eriklibahçe;956537]Saksıda ilk çilek yetiştirme denemem başarıyla sonuçlandı.. ![]() fideden mi yoksa tohumdan mı yetiştirdin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
![]() İşte bu da benim kızım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
21 tohumdan 6 tanesi çimlendi. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Maşallah yenecek duruma gelmişer neredeyse |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Afiyetle yiyin inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaçsever
|
Merhaba, Bir yakınım bahçesindeki çileklerden getirdi ancak habersiz yakalandım o an için uygun büyüklükte kap ya da saksı olmadığı için (bence) biraz küçük de olsa ilk bulduğum temiz kaplara geçirdim. Üzerlerinde çiçekleri de var ancak açıkçası endişeliyim çileğin arsız olduğunu biliyorum ancak bu halde tutarlarmı bilemiyorum? **** doğru yapılması gereken başka bir yol var mı? 1. fotoğraf dün ilk ektiğim an ki fotoğraf diğer 2'si ise şimdiki durumları. Bir de olgunlaşan çilekleri topladıktan sonra kalan kolları gövdeden ayırmalı mıyım yoksa üzerinde mi kalmalı? Şimdiden Teşekkür ederim... Düzenleyen zeynep özkaynak : 04-05-2012 saat 10:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
|
Balkonda yuvarlak saksıdaki yediveren çilek son durumu 03.05.2012 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
yeni ekilen çilek fideleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Alıntı:
Suyunu günde bir defa mı koyayım ne kadar koysam iyidir ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaçsever
|
Sayın Dintor, keşke yardımcı olabilsem.. Bende konu hakkında bilgili bir üye arkadaşımızdan yol göstermesini bekliyorum.. Umarım çilekleriniz solmazlar.. Ben solma gibi bir sıkıntı yaşamadım ama dediğim gibi yeni ektiğim çileklerin yaşayıp yaşamayacağı konusunda endişeliyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben çilek yetiştiriciliğini hobi olarak yapıyorum ,uzman değilim ama nacizane bir iki önerim şu olabilir;çileklerinizi bol güneş alan bir yere koyun ve bol bol sulayın.Çilekler güneşi çok sever ,değişimi hemen farkedeceksiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaçsever
|
benim çileklerde olmaya başladı artık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2011
|
Osmanlı çileği fidesi isteyen varsa verebilirim. Gerçi senede bir kere çilek veriyor ve şu aralar çiçek açtı. Çok fazla kol atıyor, tarlasında, bahçesinde düşünenler için uygun bir tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Ali Sapmaz, Çilekleriniz nemli toprakla temas ediyor , çürümelerine neden olmasın , altına saman veya naylon yaysanız sanırım daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
merhaba arkadaşlar ben saksıdaki çileklerimin yan dallarından üretmek istiyorum. uzayan yan dalı başka bir saksıya koyuyorum ama köklenmeden uzamaya devam ediyor. yan dalın uc kısmını mı toprağa gömmeliydim. ya da ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaçsever
|
sayın Cemil B. bu sene bahçe işlerim yoğun olduğundan çileklere fazla zaman ayıramadım ama seneye naylon ve damlama sistemi yapmaya çalışacagım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
benimkiler daha yeni yeni kızarıyor.Bu durumu güneş alma saatlerinin çok az ve balkonun çok rüzgarlı olmasına bağlıyorum.Seneye çilek ağacı yapmak niyetindeyim.Bu sitede ögrendiklerimi pratiğe dökmezsem yazık olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
|
benim yuvarlak saksıdaki çilegimden sürgünler basladı , ama çiçek ve çilek yok henüz , sanırım beylikdüzünün rüzgarlı ve serin havası geciktiriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Ağaç Dostu
|
Eğer yediveren değilse ümidi kesin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
|
kızaran çilek
Değerli üye arkadaşlarım,6.kat terasımdaki çileklerimin durumu.Çok sevinçliyiz,çünki ilk defa kızaran çileklerimiz oldu.sizinkilerde hemen olgunlaşır inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Ağaç Dostu
|
sürgün sagda gözüküyor, nasıl bir yol izlemeli bundan sonra? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2012
|
merhabalar terasta çilek yetiştirmeye çalışıyorum ben de ![]() bikaç sorum olacak çok cahilim bu konuda. 1.çilekler günde kaç saat direkt güneş ışığı almalı? 6-7sa güneş alan yerde çileklerin yaprakları solmaya başlamıştı. şu an sadece sabah 1sa güneş alıyorlar. 2.çilek fidelerimin üzerinde kahverengi küçük böcekler var.ne yapmam gerekiyo? çilek fidelerini yaklaşık bi ay önce diktim nohut büyüklüğünde çilekler var ama çok yavaş büyüyolar sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
|
O sürgünün köklenebileceği bir ortam sağlamalısınız. Küçük bir pet bardak ya da ona benzer bir kabın altını delip içerisine toprak koyun. Daha sonra o sürgünün vereceği küçük çilek fidesini anaçtan ayırmadan dikin. Köklendikten sonra fideyi anaç çilekten ayırabilirsiniz. Bkz, bkz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
Hakan bey ödemeli kargo olarak gönderebilirseniz çok sevinirim.Yılda bir olsun lezzetli bir çilek yemek ve yedirmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|