![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ Resulgur bilgi için teşekkürler, ben de 40 kök çilek aldım yediveren cinsi, satıcı 10 cm. arayla dik kol atmasın dedi ama mantıklı gelmedi, sizinkiler çift sıra damlamanın kenarlarına sanki 30 ar cm. arayla dikilmiş gibiydi. Sıra arası 50 cm. galiba, ideal dikim nasıl olur çilekte? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() ![]() SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Asidik toprak seviyorsa altına çam iğneleri sermenin faydası olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Evet aynı zamanda bu görevi de görür diye düşünmüştüm. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2019
|
https://hizli-resim.com/i/OFSIM https://hizli-resim.com/i/OFaEU https://hizli-resim.com/i/OFdXO Hocam durum böyleydi bayağı sarardı yaprakları sonra bir ziraatçi demir at dedi her birinin dibine yarım çay kaşığı demir şelatı attım suyla toprağa karıştırdım sararan yapraklarda pek yeşerme yok eski haline dönecek gibi gözükmüyor ama yeni yapraklar çıkıyor diplerden nı durum normaldir sizce yapmam gereken başka bir şey varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2020
|
Cilek cok ama tat yok
Selamlar. Gecen yaz ektigim bir cilek fidesi bir yilda 6-7 tane yavru verdi. Daha fazlasina izin vermedim. Mayis ayinda cicek actilar. Yeterli miktarda ve cok guzel gorunumlu saglikli cilekler veriyor simdi. Fakat tadi sudan farksiz. Ot gibi. Kokusu bile yok. Acaba tatli ve aromatik bir cilek yemek icin ne yapmak gerekir? Simdiden tesekkur ederim (Not: Yer Almanya batisi, uzun sure gunes alan guney cephede. Yagmur fazlaydi bu bahar. Gubre atmadim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
çilek, ahududu vb türlerde tat birçok faktöre bağlı. İlki genetik. Bazı türler özellikle daha tatsızdır. Şeker içeriği düşüktür. Bu türler dondurulmaya veya uzun süreli saklamaya uygun. Çilekte şeker oranı yüksek olduğunda dalından koparınca aynı gün içinde bozuluyor. Bir diğer nokta da güneş, toprak, iklim ve besin durumları. Yaz meyvelerinde tatlanmayı sağlayan şey meyvenin üzerine direk gelen güneş. Güneş çok, su az olunca meyve tatlanır. mesela yarı gölge bir yerde sürekli su verirseniz meyveler iri ve gelişmiş, sulu ancak tatsız olur. Aynı durum üzüm, karpuz gibi meyvelerde de geçerli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2020
|
Alıntı:
Cilek icin satilan oze gubreler var ama ben hic gubre kullanmadim (sadece kendinden gubreli market topragi attim diplerine) Kotu lezzete etkisi olmusmudur bilmiyorum. Bildigim bir cilek tarlasi var. Yazlari ozellikle oradan almaya calisirim cilegi. Cok lezzetli cunku. Bu cilekten cekirdek alip cogaltma yapabilirmiyim mesela? (Kisir tohim durumu cilekler icin gecerli mi) Mayis basi ve Haziran basi durumlari da resimlerdeki gibi.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2014
|
tatlı çilek yemek istiyorsanız bol güneş alan yüksek rakımlı 1200 ve üzeri rakımlarda yetişen yerlerin çileklerinin hem aroması hem tadı iyi olur sonbaharda yetişen çilekler daha tatlı olur azotlu gübre çileğin tadını yok eder potasyumlu gübre tat verir ama bunlara gerek yok çilek dikildiği yerde 3 yıl gibi gübreleme yapmadan da yetişir dediğim gibi yüksek rakımlı bol güneş alan sonbaharda olan çileklerin akla zarar tadı vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2021
|
Arkadaşlar cileklerim bu halde bir kısmı boynunu bukmus bir kismi yapraklarini icine kivirmis bunun sebebini bilen varmi acaba cilekleri sökmek istemiyorum lütfen yardımcı olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2014
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2017
|
Merhaba. Benim de vardı böyle. Kurudular..iki meyve kasasına dikmistim, yaklaşık yarısı kurudu.nedenini bilemedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2014
|
Merhaba hayırlı bayramlar bunlar da bizim amatör cileklerimiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Herkese merhaba, çileğimin ham meyvesini yiyen bişeyler var, bu zararlı için var mıdır doğal bir çözüm önerisi olan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2023
|
Osmanlı çileğini denemek isterim. Tohumlar meyve bitkileri üretmedi. ekilebilir mi? Veya birisi bitki gönderebilir mi? Satın alabilirim veya takas edebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2023
|
bu çilek mi
internetten osmanlı çileği aldım meyveleri o gibi ama gelen bitkinin toprağında çileğe benzer bir ot çıktı aynı çilek gibi kol atıyor ama yaprağı farklı ne olduğunu bilen yazabilir mi? zararlıysa sökeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2022
|
Bu yabani bir ot, adını bilmiyorum, sarı sarı çiçekler açıyor ve çok hızlı yayılıyor. Benim bahçemin bir köşesinde dağ çileklerim var. özellikle o bölümde bolca çıkıyor ve çilekleri istila edip neredeyse boğuyorlar. Ben en az iki kez temizlik yapıyorum. Ancak hem gerçek çileklere benzediğinden hem de dağ çilekleri de küçücük olduğundan onları koparmamak adına oldukça zor bir işlem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2023
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
çilek osmanlı,,,, ve albion |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Dün italya'dan ithal edilmiş çilek ağacı (latince adını not almayı unuttum) satılıyordu. Fiyatı 25 YTL'ydi. Üzerinde bildiğimiz çilek resmi vardı fakat tam güvenedim. Biraz önce internetten araştırdım. Çilek ağacı dedikleri yazın orman yolunun kenarında satılan üzeri dikensi kırmızı meyveler midir? Hani yiyince şu ağzımızı buran meyveler.... Eğer oysa hayatta yetiştirmekle uğraşmayı düşünmüyorum da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Merhaba.Çileklerimi el yapımı zirai ilaçla korumamın bir sorunu olur mu? Çilekler çıkınca çilekler ıslandığında çürür mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Balkonda ufak bir saksida yetistirdigim çileklerimin resmi. Kisin iceri aliyorum, evde kayboldu gerci bulmam lazim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buydu çileklerim. Birsürü vardı kayboldular evde ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1213987052 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet cekirdekten. Ben genelde hazır fide alımını durdurdum yıllardır. Gelecek sene iyi bir tohum bulursam size mutlaka haber veririm, bunlari yaptigim sene catalcada bir sel olayı olmustu, bütün meyve agaclarimiz ve cilek gibi cok yıllık bitkilerimiz heba olmustu. yoksa bu seneki mahsülden verebilirdim size cekirdek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Aromasın ilk meyvesini aldım. Orta büyüklükte, parlak kırmızı renkte. Bahçeye dadanan kaplumbağalar mütemadiyen yenilecek ne bulursa mideye indirdiğinden ondan önce davranmak için koparıp tadına baktım. Hafif ekşiydi ama çok güzeldi. Çekirdekleri ince, meyvesi bol sulu, ne sert ne yumuşak. Bir gün erken kopardığımdan şekeri ve aroması çok yoğun değildi. Diğerlerinin iyice olgunlaşmasını bekleyeceğim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Bu çileklerin türünü bilen var mı?
Değerli arkadaşlar, çileklerle ilgilenmek benim için bir hobi, hatta hobinin de ötesinde bir tutku.Sizlerin burada paylaşımlarını gördükten sonra bir iki paylaşımda da ben bulunmak istedim.Bahçemde amatör olarak çilek yetiştiriyorum.Şu an itibari ile 3 ayrı tür var.Ama bu türlerden iki tanesini bilmiyorum. İlki küçük küçük meyve veriyor.Tadı güzel sadece bir ay meyve oluyor.Bu hangi tür acaba? İkincisi ise, iri taneli oluyor ve bol meyve veriyor.Bu iki türün adlarını bilen varsa lütfen bir incelesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|