![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2012
|
Benim saksıda çileklerime aklıma birden gelen şeyi yaptım.Onlara maden suyu suya karıştırarak verdim.üzerindeki meyveler pörsüdü yaprakları kıtır kıtır ![]() ama yeni yaprakları var eminim kendini toplayacak. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2012
|
Çilek kaç günde meyve veriyor?
Merhabalar. Çileği fide olarak dikersek kaç gün sonra meyve alabiliyoruz? Cinsine göre değişiyorsa yaygın kullanılan çileklerde ortalama nedir? Tohumdan üretim yapılırsa bitki kaç günde ekime hazır fide haline geliyor? Sera içinde gerekli iklim şartlarını yıl boyunca aynı tutarsak aynı bitkiden tekrar tekrar meyve alınabiliniyormu? Alınıyorsa yılda kaç kere alınıyor? yoksa her hasattan sonra yeni fideylemi başlanır. İyi günler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Pembe çiçekli çilek. Bu bahar zengarden satışa sunmuştu, benim de aklım kalmıştı. Serada görünce çok sevindik. Toskana bölgesine ait bir türmüş. Yediveren ve çileklerinin lezzetli (yediğimde belli olacak ) olduğu yazıyor. Bu kadar özelliği varsa başka ne isteyebilir insan![]() Şimdi böyle: ![]() Büyüdüğünde böyle olacakmış. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Alıntı:
Yanılmıyorsam zengarden çiçeklerin kokulu olduğunu yazıyordu. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2012
|
cok hoş gözukuyor |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim tohumdan yetiştirdiğim çileğim meyvelerini vermeye başladı. Epey geç oldu meyve vermesi ama tohumdan yetişmesinden kaynaklı olabilir. İlk meyvenin tadına inşallah iftarda bakacağım. http://www.agaclar.net/forum/1002970-post24.htm |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
arkadaşlar ben fideciden 4 fide almıştım maşallah epey bir kol attılar şu anda yaklaşık 35 fidem var fakat bir iki tanesinin yapraklarında küçük delikler bu neyden kaynaklanıyor acaba bulaşıcı bir hastalık olabilir mi, ortamdan uzaklaştırmalımıyım ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Tırtıl! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2012
|
ben saksıda çilek yetiştiriyorum, çileklerin çok taştı saksılarına sığmıyolar, onları seyreltip başka saksılara da dikmek istiyorum, bunu şimdi yapabilir miyim yoksa ilk baharı mı bekleyeyim, saksıların toprağını bu ayda değiştirsen çileklerim zarar görür mü |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdi de olabilir çok sıkıntı değil yalnız baharda daha da sağlıklı olur, bu günlerde değiştirmiycekseniz kuruyan yıpranmış fazla yaprakları temizleyerek bir rahatlatma yapabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
|
bende balkonda besliyorum yaklaşık 3 gündür aktarma işlemini yapıyorum. @gazi barış: hocam tırtıla rastlamadım ben balkonda olduğu için de sanmıyorum |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) Tırtıl uçamaz ama kelebek uçabilir. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
peki teşekkür ederim bir böcek ilacı var acaba kullanmalımıyım; fakat fidelerden biri çiçek açmış durumda şu an bir iki tane de yeni açıyor. Ne yapmalıyım Ayrıca kışın balkonun bir bölümünü kapatmalımıyım ? yani dış hava ortamına karşı yoksa balkonu olduğu gibi açık bıraksam da olur mu ? Hangisini önerirsiniz Düzenleyen eslekehl : 07-11-2012 saat 12:26 Neden: yeni soru eklemek için düzeltme işlemini yapıyorum |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Gecen Nisan ayinda yurtdisindan tohumunu aldigim yabani cilekler yaz sonu ataga kalkinca ne yapacagimi bilemedim. 4 fide hepsi cicek dolu ve meyveye de donuyor. Disarda mi birakmaliyim yoksa iceride mi olmalilar? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Görünüşe bakılırsa hiçbir müdehaleye gerek yok, o delik yaprak rahatsız ediyorsa koparın gitsin. Bu zamanda çiçek açması şahsınız adına güzel birşey İnşallah olgunlaştığınıda görürsünüz. Benim çileklerim yılın 365 günü açıkta duruyor ki bu da normal birşey, o çiçeklerin zayi olmayıp mürvet görebilmek için kendinizce birtakım önlemler alabilirsiniz, yoksa çilek bitkisinin böyle bir korunmaya ihtiyacı yok. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Kışı geçiren yabani çileklerimin fotoğraflarını yükledim. Fındık büyüklüğünde meyveleri var her gün bir iki tane veriyorlar. Çiçekleri de tam meyve tutarken pembeye dönüyor. Tecrübeli üyelere danışmak istediğim bir şey var: Çoğaltmayı dal atarak mı gerçekleştirmeliyiz yoksa tohumluk mu ayırmak lazım.. Bizimkilerin kol atacağı bir yer yok şu anda saksı mı değiştirmeliyiz? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Gazi Barış hocama katılmakla beraber bir iki görüşümü de ekleyeyim.. Dışarıda bırakılan çilek bitkisi, kışa hazırlık yapacak yaprak renkleri değişip kuruyacaktır.İlk bahara doğru tekrar uyanma sürecine geçecektir.Mümkünse kurumuş yaprakları bitkinin gövdesinden ayırmanız gereklidir.Çilekte iri meyve almak istiyorsanız, çilekleri çok sık dikmemeli ve kol atmasına izin vermemelisiniz.Böylece bitkinin kökü kuvvetlenecek daha iri meyve yapacaktır. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
bende4 çilek yetiştireceğim tohumnları dikmeden önce bi bakınayım demiştim. fakat tohumdan yetiştirme adına pek birşey göremedim.Fotograflar acayip derecede iştahımı kabarttılar olsa da yesem diye inşaallah evimde saksıda yetiştirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Sayın unforgiven35, çilek tohumu konusunda şu sayfalar var: http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/21058.htm http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/18578.htm İyi şanslar! |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Yeni ektiğim Yediveren Çilek fidelerim boynunu büktü!!!
İnternetten siparişini verdiğim yediveren çileklerimi biraz geç ektiğimden dolayı çok solgunlar diri değiller. Ektim can suyunu verdim bir gün sonra yapraktan sprey yardımıyla gübre takviyesi yaptım acaba tutarlar mı?? Ne yapmam gerekiyor şimdikten teşşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz sabırlı olun, fideleri dikileli kac gün oldu? yazmamışınız. Biraz'da sık dikilmiş canlandıktan sonra seyreltin. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Sayın adneser çilek fidelerimi dikeli 3 gün oldu. Sık dikmemin amacı tutmayanları telafi etmek için ama hepsi tutarsa sizinde söylediğiniz gibi azaltmayı düşünüyorum. teşkr ederim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Çilek soğuğu sever ama havalar çok soğudu sorun yaratır mı??? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
bence sık dikmeseydiniz, cogunlugu tutacaktır fidelerin. ben sık diktim gelişimi engelleniyor saksıda, birde kol attılar iyice çoğaldılar,şimdi başka bol topraklı saksılara tek fide tek fide aktarmaya başladım. Resimlerini koyarım fırsat bulabilirsem |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Cemil B. İnternetten verdiğim spariş sonucunda 30 fide geldi biraz geç ektim zaten solgun geldiler bide bekletince dahada kendini bıraktı bende korktum tutmayacaklar diye ondan çok sık ektim ama tutarsa ilk işim yeni saksı alıp azaltmayı düşünüyorum. Resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2008
|
arkadaşlar bizim 5,5 dönüm civarında arazimiz var bunun 1 dönümüne çilek ekelim diye düşünüyoruz sizce bir dönüme kaç kök çilek ekmeliyiz bunun maliyeti nekadardır örtü üstü ekim düşünüyoruz damlama su sistemi kurmayı vs.. bu arada sakaryada yapacagımız için bu iklime hangi çilek cinsi uyum sağlar camarosa,swet charlie,aromas,california |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Meltem hanım yanıbaşınızda karsudayız bence gezmek görmek çok yakın Acarlar Langozu Dibideyiz hepsini görür yönlendiririz. Dönüme 5000-7000 fide gider 1 top malc naylonıu ile 8 sıra 50 lik çilek yolu yaparsınız damlama 1 top 100-110 tl arası sakaryada boru en ecuz 100 tl size bizim fideleri öneriyorum yakınız karasudayız ben cilekci |
|
|
|
![]() |
|
|